reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
cześć dziewczyny:-)

Byłam w piątek u nowego gina i jestem mega zadowolona żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam ale bylo minęło...:baffled::baffled:
facet kumaty i od razu zaproponował encorton był bardzo zdziwiony, że jeszcze go nie brałam o szczepieniach i Malinowskim słyszał ale o wlewach nie słyszał powiedział, że w tym temacie mam większą wiedzę od niego :-D
więc jak tylko zajdę mam się do niego zgłosić i dostanę cały zestaw zastanawiał się tylko jaką dawkę encortonu mi dać także wielka prośba do was dziewczyny dajcie znać jakie dawki wy bierzecie:confused: żebym miala jakiś punkt odniesienia

enya siedź w domku i odpoczywaj:tak::tak:

wszystkie dziewczyny testujące 3mam kciuki:tak::tak:

Oleńka a mi właśnie Kurpisz tłumaczył odwrotnie im większa zgodność HLA tym lepsze działanie szczepień jak widać co lekarz to opinia ale chyba coś w tym jest bo ja mam zgodność tylko w jednym alleu a szczepienia niezłego bałaganu u mnie narobiły:baffled: i Ku...rpisz powiedział, że dalej mnie szczepić nie będzie
ja mimo tego że szczepić się więcej nie będę wierzę, że innym kobietom to pomaga Kurpisz nie łączy szczepień ze sterydem a jednak jakieś zadowolone pacjentki ma ...
z kolei w łodzi dają steryd do szczepień więc tak na prawdę nie wiadomo co pomaga ale czy to ma znaczenie ważne,że ciąża się utrzymuje a my chwytamy się wszystkiego ja podchodzę do ciąży teraz tylko na encortonie ale jak bedzie trzeba to spróbuję wlewu z intralipidu a jak to nie pomoże to wezmę kredyt na wlewy z kiovigu chociaż wolałabym nie:baffled:

Karola, Alusia, Barbinka gdzie jesteście?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gogac super, że sie udalo z lekarzem ;-),
ja w sumie mam podobną ginekolog, zgadza sie na wszystko o co poprosze,
ale ostatnio tez stwierdziła , ze w zakresie immunolgii, to chyba mam wicej informacji:baffled:
Nie wiem, dla mnie torche kicha, że "zwykli" ginekolodze, tak zamykaja sie na nasze problemy..
chyba dla niektórcyh istnieja tylko , łatwo zachacęce i bezprobelmowe ciążę :angry:
ja bedac lakarzem, nawet ze zwykłej ciekowosci zaintersowałabym sie jak pomoc takim pacejntkom ja my..

Jeśli chodzi o encorton, to ja mam brac dwa razy po 10 mg,
rano i wieczorem..
taka dawka jest chyba najczesciej przepisywana..
tak mysle że może w Twoim przypadku, warta by brac juz przed ciazą, co by zmniejszyc i zachamowac NK.
Zula tutaj kiedys pisała że zna dziewczynę , któraprzy Nk ,
chyba dostała jakas dużo wiekszą dawkę.
ale lekarzam nie jestem, wiec broń boze nie chce sie tu wymądrzac.

Co do szczepien, to tak jak piszecie Dziewczyny, ja już tez jestem nimi skołowana, ale nie załuje że zrobiłam, tak jak pisze Enya,
ma świadomosc , ze sprobowałam wszystkiego żeby było dobrze..
jak sie skończy, czas pokaze..
Wiem jedno, znam osobiście dwie koleżanki, które, mialy "tylko" ten brak hamowania, i po szczepionkach donosiły..
moze zbieg okolicznosci, może nie, nie wnikam, wazne że sie udało;-)

Joanna ja glucophage biorę teraz i mam brac w trakcie ciazy,
ile czasu nie wiem..
Tak kazała jerzekowa , wiec nie szukam, nie szperam w necie czy szkodzi w ciazy , czy nie.. komus musze zaufac.. chyba wie co robi..

Szczerze to ulotek leków które teraz dostałam w ogole nie czytam, żeby sie nie denerwowac..
na kazdym pewnie jest napisane, zeby nie brac w ciazy..
bo kto przeprowadza badania na ciazarnych .. ??

Ja już mialam nie raz nauczke, jak sie naczytalam róznych opinii w necie i po nocach nie spałam, teraz jak sie już zdecydowałam na takie leczenie,
staram sie wierzyć moim lekarzom , i dla spokoju ducha, juz sama nie węsze...

Ostatnia edycja:
Misiejek pytalam bo w stopce masz tylko podczas starań i dlatego pytam a ile bierzesz? Ja teraz 2 razy 500. A powiedz encorton masz od Jerzakowej czy od maliny?
gogac85 ja w razie ciązy mam brać encorton 10 mg raz dziennie-tak mi mowil jeden gin mam ANA 1;160 i APA dodatnie a Jerzakowa powiedziała ze przy PCO encorton nie i bądź tu mądry

Misiejku testuj jak najbardziej, mnie juz sikańce typu cień wychodziły 9-10 dzień po owu. Ja najbardziej ze wszystkich Lubie pre-testy.
Zaskoczyłas mnie tą dawką encortonu, ja też biorę 10 ale tylko raz dziennie. Malina Ci tak zapisał?
Gogac ja biorę encorton 10 raz dziennie:)

A ja mam dzisiaj pracowity dzień,rano asystowałam u Ali w szkole przy robieniu zdjęć, potem byłam w banku wypłacić korony, potem w kantorze kę sprzedać, zawędrowałam na ciuchy ale nic nie kupiłam i teraz czekam aż mi panowie gaz naprawią w samochodzie bo w środę musze jechać nim do Łodzi. Pierwszy raz od dawna wypuściłam się na tak długo.;) Potem podjadę na inne ciuchy bo jednak muszę mieć jakąś kurtkę.
Boję się dziewczynki napalać ale mam już taki fajny brzuszek- taka kuleczkę:) Jutro kolejna chwila prawdy....

Ostatnia edycja:
Kochana Truskawko dziś rano dostałam przesyłkę bardzo ale to bardzo dziękuję:-):-):-):-)

Enya:-) oby brzuszek rósł:-) udanych zakupów:-)

Misiajek faktycznie dużą dawkę masz:confused:

tez tak myślałam że 10 mg będzie ok tym bardziej że jestem niska 156cm i niecałe 47 kg
gin mi mówił ze lepiej nie brac encortonu przed ciążą bo moze zahamować owu

nie wiem ale zacznę brac od pozytywnego testu

teraz na obnizenie komórek borę colostrum i omega 3 forte

o kurcze Enya , dobrze że mi napsiałaś, moze ja też powinnam tylko raz dziennie,
musze sie dogrzebac do notatek od Maliny.
no ladnie bym sie załatwiła .. :(((
już skołowana jestesm, i chyba cos przekreciłam..
a bierzesz jedna tabletkę , czy dzielisz na pol ?

Gogac przepraszam, nie chciałam CIe w bład wprowadzić ;-)

Joanna na razie wpisałam w trakcie strań, bo jerzakowa tak dokładnie leków w ciązy nei omaiała, mam się u niej pojawic po pozytywnym tescie i wtedy mam powiedziec dokładnie co dalej..
Póki co gluco mam brac 2 X dziennie po 500 .
Encorton mam od maliny, bo łodzi mi wysżły NK..
od jerzakowej nie dostalam, bo juz w wawie , Nk mi nie wykryli.. :baffled:
trudno nadazyc za tym wszystkim..

a powiedz Ty PCO masz tylko przez Jerzakowa stwierdzone ?

ja sama do konca nie wiem , jak sie do tego odniesc.
przez cale zycie na żadnym z usg, nikt nie zauważył PCO, żadnych innych obajwów nie mam..
Cykle regularne, owu prawidło, pecherzyki pękaja..
nawet ostatnio jak miałam inseminacje w klinice niepłodnosci, to dwóch lekarzy katygorycznie wykluczyło PCO.

Nie wiem jak to jest, a z tego co czytam i na naszych przypadkach na forum widzę, żeJerzakowa u kazdej z nas stwierdziła PCO, troche to dziwne..:sorry2:

Ja też chodzę do Jerzakowej i u mnie PCO nie stwierdziła. Osobiście mnie nigdy nie badała ale byłam na USG u jej koleżanki i ona wykluczyła PCO. Było by to zresztą nielogiczne bo w ciążę jakby nie było 5 razy już zaszłam. Jutro jadę na badania NK.
Joanna biorę glucophace i w ciąży też brałam.

Anieszka skoro nie masz PCO na co bierzesz glucophage? jakie dawki? JERZAKOWA TEŻ ci kazala?
Misiejek ja mam synka 2 latka i nie moglam zajsc w tamta ciaze i bralam cli o dupka i potem glucophage i to mo pomoglo zajsc ale wtedy gin od razu po pozytywnym tescie kazala odstawic i bylo ok ; potem mialam 2 ciaze obumarle w 8 tyg i Jerzakowa mowi ze to przez to raczej i kazała brac; u mnie na usg tez nie widac PCo tylko abdrostendion mam juz prawie 10!!!, cykle regularne ale z owu różnie, w te ciąże co poronilam zaszlam bez problemu, a teraz bylam u endo bo mi tsh skoczylo i ta mi powiedziala ze ona zadnego PCO nie widzi i najchetniej to by mi odstawila te glucophage skoro w ciaze zachodze i cykle ma regi stosunek lh do fsh dobry a san androstendion to nie nie powód do pco ale mnie sie wydaje ze nie macji:/ już poprostu glupia jestem dlatego jeszcze chce sie udac do jakiejsc mądrej głowy

reklama
Co do Jerzakowej to czasami mysle ze to madra kobieta a czasami nie wiem, widze ze niektórzy biora fraxi a ona mnie powiedz ze lepiej clexane albo fragmin bo nie ma badan nad fraxi w ciazy a kaze brac glucophage gdzie tego teoretycznie niektórzy nie kaza w ciazy???:confused:
Anieszka a jak chodzisz do niej i sie jeszcze wybierasz zapytaj o ta metylowana B12

Do góry