reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

avita do 2,5max w ciazy a kolo 1 podczas staran. ale nie zalamuj sie ka dalej walcze z tsh po encortonoie spadlo za nisko i bylam bez leku bo musialo wrocic z nadczynnosci i dopiero teraz skoczylo az do 4 i wlaczam lek zdazysz uregulowac:) a nie mozesz brac femibion natal kochana bo ma jod a przy miedoczynnosci sie go nie bierze tylko w ciazy dla dobra dziecka. pytalam endo powiedziala ze max 3mies. przed zajscoem jod ale nie zaleca dlatego mam acti folon a malina jakby byl endo to juz za duzo to noe zdrowo wystarcza mu dwie specjalizacje :) co do pdolaktyny malina jest dobry i on sie nia zajmie:) pamietaj, ze jak zzaleci ci bromka to ja biorac go od 14dc juz w tym samym cyklu wyrwgulowal mi miesiaczke i przyszla w 28dc jak w zegarku ja tez nie mam teraz bromka i dlatego na histero nie poszlam bo mam nieregularne ..on ci tylko w zachodzeniu pomoze w ciazy prolatyna naturalnie rosnie

Ostatnia edycja:
reklama
Fondie, jod przy niedoczynności jak najbardziej, nie można przy Hashi.

I mnie już chyba po cyklu. Biorę dupka, a zaczęłam dziś plamic:( i to tyle z głupiej nadziei.

przepraszam nie moglam edytowac a chcialam to napisac. avita tsh wolno sie zmienia ale mozesz patrzec na ft4ktore tak.naprawde odpowiada za ciaze i to jak sie czujesz :) to jest takie ft4obwodowe ono sie zmienia caly czas ijak zmienisz dawke to od razu i ten parametr zmieni sie. ja teraz kontroluje co 2tyg i oprocz wolnej zmiany tsh badam ft4i widzs czy idzie na dol w nieddoczynnosc czy wgore w nadczynnosc.

arda mam hashi wiec moze masz racje. arda szczerze ja sie ciesze bo balam sie o ciebie zeby kolejnek straty nie bylo a malina sie wami zajmie.
avita ty masz zwykla niedoczynnosc?atpo i tg masz w normie?

tak teraz mysle, ze zle.to arda zabrzmialo.przepraszam ale przerwalas intralipid wiec ja jeszcze.w niego wierzylam a jak go nie ma to ja nie wierze w zwyczajne przypadki donoszenia naturalnego....chyba jak w lotka by wygrac wczorajsza wygrana :)

jeszcze raz przepraszam za post pod postem

avita a jak po drugiej szczepionce ?

Ostatnia edycja:
Fondie, biorę 15mg sterydu i całą resztę lekow na wszelki wypadek. Gorzej niż zwykle nie będzie. Trochę smutno, ale trudno.

Dzisiaj mam 25dc, 12 dni po bólu owu. No trochę krewki już było także pewnie @ za rogiem. Zawsze @ przychodzi po odstawieniu dupka, ale trudno, moze sie cos pokichalo po tej biochemicznej.

A Malina mam 23.05

Hej
Złapałam zasięg, bo grillujemy od wczorajszego wieczora. Strasznie gorąco u nas, w słońcu temperatura dochodzi do 30 stopni wiec siedzę w cieniu i czytam książkę.
Jutro mam gina na 12.40 wiec proszę o magiczne kciuki.
Dziś rozpoczęłam 32 tc

Kto.wizytuje jutro i pojutrze i o której?

Fondie po szczepionce oki, trochę czuje jak dotykam a tak nic. W szpitalu robiłam furore bo szczepienie miałam dzień wcześniej. Miałam spuchnięte bordowe i bolące ręce i wszyscy pytali mnie co to jest - nie wiem czy nie wiedzieli czy udawali że nie wiedzą:errr:

Mam niedoczynność nie hashi. Anty TG mam <6,4 (norma <18); anty TPO 0,9 (norma <8,0)
Przy poprzednich moich stratach ginka nawet nie zapytała o tsh, sama poszłam i zbadałam i będąc w ciąży miałam 3,1. Powiefziała mi że jest oki a tak oczywiście nie było. Później trafiłam do endokrynologa który powiedział że to mogło być przyczyną straty i euthyroxem zbił mi wynik do 2,1. Biorę cały czas euthyrox ale chyba za małe dawki bo mam teraz 2,7.

Nie wiem czy dalej chodzić do tego endo czy zmienić na endo-gina:-( :(

A z prolaktyną nie mogę czekać do wizyty u maliny czyli do 15 czerwca bo źle się czuję z taką
wysoką. Muszę coś wcześniej wymyślić:elvis:

Arda daj szanse malinie, tak jak ja i fondie i wiele innych dziewczyn i oby nam się udało, bardzoooooooooo bym chciała :)

Fondie napisz mi jeszcze jakie w końcu bierzesz witaminy: b complex i acidum folicum czy metyle i co z colostrum??

Edit:
Fondie malina ma coś wspólnego z endokrynologią, popatrz na pieczątkę jego na skierowaniu na MLR!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam .
Ja mam haszi.
Na początku tsh około 5 .
To było po 1 poronieniu .
Potem zbiłam tsh tak że teraz przed ciążą było ok. 1,7 .
Zaraz po zajściu zwiększyło się do 2,49 .Zwiększyłam euthyrox o 25 mg co drugi dzień .Teraz zbadałam po mieciącu .
Krew pobrana , wyniki będą w karcie jutro a wizytę u endo mam o 13,30 Ciekawe czy tsh spadło .
Przy zmianie dawki bada się po 3 tygodniach .Wcześniej nie ma sensu .

Doris
Zazdroszcze grillowania i odpoczynku
Gdzie odpoczywacie ??
Ja wyszykowałam dzisiaj syna na komunię jako os .toważ .Siostra jego dziewczyny ma komunię. Więc mój syneczek od rana się szykował .
A mamusia po kwiaty , zapakować prezent , zawieść synka .
Dopiero usiadłam .
Wizytę też mam Dorisku jutro .
Tak jak ty podobnie bo o 12.20 .
Potem endo o 13,30 .
Strasznie się stresuję .Nie wiem kiedy będę choć trochę spokojniejsza przed wizytami .
Za Twojego syneczka też trzymam kciuki żeby dużo ważył i żeby wszystko było ok.:yes:

Beatka .
Ty sexiaro jedna .Już sobie wyobrażam co to będzie się działo po @ .!!:szok:Pióra będą lecieć .Z tą stodołą to chyba niezły pomysł .:-D

Tak apropo sexu to jak jest u was z nim w ciąży ???
Mój m . już wczoraj dostał nagrodę za czekanie .hehe .:-p

Arda
Tak wcześnie plamienie przed @ ??
Nie chce tu zapeszać albo robić nadzieję niepotrzebno ale oby to było plamienie nie na @ :biggrin2::-) :)

Agnieszka
Cieszę się że u twojej niuni wszystko ok no i że szyjka trzyma .
Wklej zdjęcie .Nie musi być twaerzyczka .Wklejaj jakie masz !!!

Do góry