reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Arda wiem że masz regularne te cykle .
Dlatego te plamienia mnie zastanawiają tak wcześnie bo w 25 dc .
Biorąc pod uwagę to że dużo dziewczyn tutaj plami na początku ciąży nie masz chyba innego wyjścia jak poczekać jeszcze ze dwa dni i zobaczyć czy się @ rozkręci .
Albo zrobić to czego nie lubisz czyli jutro zbadać betę .Jak jesteś w ciąźy u odstawisz dupka to też się nic nie stanie ale wiadomo po co przerywać .

Arda nie powiem Ci co powinnaś zrobić ale mogę powiedzieć co ja bym zrobiła tzn odstawiła mi to wyglądałoby u mnie na @ więc...

Obżarłam się jak dzikie prosie , ehh wolę chodzić na wesela człowiek jeszcze poszaleje ,a tu na widok jedzenia miałam cofki i czułam się ,że jem za karę :p.

Ja też jutro jadę do doktorka. Ojj jestem ciekawa co mi powie na te moje wyskoki ,że nie słucham i robię coś na swoją rękę. Mąż się przyzwyczaił i doktorek też powinien ;)

Bea a do którego doktora się wybierasz?

Arda może poczekaj ze dwa dni, tak jak pisze Sus? @ przychodzi w ciągu 2 dni po odstawieniu

Sus u nas tez nie było bunga bunga w ciąży. A ty jak kiedyś kiedyś miałaś problem z szyjka to wg mnie możesz tylko przy ciepłych lodach zostać :D ewentualnie sennych marzeniach :p

Strawbelko hop hop? Jak u Ciebie? Zbliżamy się do dnia wizyty :)

Ostatnia edycja:
Agnieszka, cudne zdjecia!! Piękne nóżki i cipeczka :) :) :)

A mnie moj M dzisiaj namówił na zakup roweru :) nieplanowany zakup bo ja jestem anty sportowa. Ale rower ładniutki ;) i kawałeczek sie przejechaliśmy, na obiadek ze znajomymi do knajpki :)

U mnie rano buła ostatnia dawka dupka. @ pewnie we wtorek.
Buziaki i kciuki za jutrzejsze wizyty!!!

Sus, a ty jak tego męża wynagrodziłas za czekanie?? :)
U mnie w ciąży (jedynej, straconej) miałam zakaz sexu, wiec tez jestem ciekawa jak to u was jest, czy wam ginowie pozwalają czy inne sposoby macie? :)

Bea, Ja nie wierze w cudna ciaze, glowe mam jeszcze zdrowa ;) Jedyne co powoduje, ze nie ostawilam jeszcze dupka to 2 pierwsze ciaze. w pierwszej w terminie @ przez 2-3 plamilam na rozowo i brazowo (potem przeszlo). A w drugiej w terminie @ zaczelam krwawic i krwawilam tak poltorej tygodnia az do zabiegu.

Susana, bety jutro nie zrobie, bo jade z dziecmi na wycireczke i nie zdaze.

No nic, chyba sie pomecze do wtorku rano i zobacze. Jak @ ma sie rozkrecic to sie pewnie rozkreci, a jak nie to zrobie bete i bedzie jasnosc. Potem bede mriec dluuuuga przerwe od ciazowania wirec jeszczre te 2 dni przezyje dla swiretego spokoju.

Nafoczka, problem jest taki, ze ja mam brac dupka jeszczre do wtorku - i tu tkwi problem ;) normalnie mam tak jak mowisz. Ostawiam po 10 dniach brania i @ sie zjawia w ciazy 2 lub 3 dni. No i chyba zrobie jao sus radzi.

Ponieważ Destino mnie wywołała to Wam napiszę.Ja mam hashimoto i tarczyca była powodem moich strat.W tej szczęśliwej ciąży też tarczyca szalała na początku.We wtorek jeszcze przed zrobieniem testu TSH wynosiłó 2,80,więc podejrzewając ciążę zwiększyłam o 50 % euthyrox brałam 50 jak to przy hashi a zwiększyłam do 75.W sobotę zrobiłam test i okazało sie,że miałam dobre przeczucia,W poniedziałek pojechaliśmy do Milewicza i powiedziałam mu o tym wyniku i o tym,że zwiększyłam euthyrox,Kazał mi powtórzyć tsh razem z betą w środę.TSH nadal rosło wynosiło prawie 5,Zadzwoniłam do niego z wynikami i wtedy kazał mi zwiększyć euthyrox do 100 i skontrolować po tygodniu .Po tygodniu było już poniżej 2.Później na każdą wizytę miałam mieć wynik TSH a wizyty były co dwa tydnie. W ciąży TSH było w granicy 0,3 a FT$ w górnej granicy normy. Dlatego zwracajcie uwagę na tarczycę w ciąży. W trakcie starań i ciązy TSH powinno wynosić około 1.

Madzik, dziękuję za ten wpis, to ważne, dodam tylko, że Milewicz jest ginekologiem endokrynologiem. Dla mnie to ważne bo mi tarczyca na euthyroxie szaleje, więc mam nadzieję, że mnie nie wyrzuci z gabinetu i pomoże wszystko ustabilizować no i mieć mnóóóóóósssssttttwo dzieci :D

Ponieważ Destino mnie wywołała to Wam napiszę.Ja mam hashimoto i tarczyca była powodem moich strat.W tej szczęśliwej ciąży też tarczyca szalała na początku.We wtorek jeszcze przed zrobieniem testu TSH wynosiłó 2,80,więc podejrzewając ciążę zwiększyłam o 50 % euthyrox brałam 50 jak to przy hashi a zwiększyłam do 75.W sobotę zrobiłam test i okazało sie,że miałam dobre przeczucia,W poniedziałek pojechaliśmy do Milewicza i powiedziałam mu o tym wyniku i o tym,że zwiększyłam euthyrox,Kazał mi powtórzyć tsh razem z betą w środę.TSH nadal rosło wynosiło prawie 5,Zadzwoniłam do niego z wynikami i wtedy kazał mi zwiększyć euthyrox do 100 i skontrolować po tygodniu .Po tygodniu było już poniżej 2.Później na każdą wizytę miałam mieć wynik TSH a wizyty były co dwa tydnie. W ciąży TSH było w granicy 0,3 a FT$ w górnej granicy normy. Dlatego zwracajcie uwagę na tarczycę w ciąży. W trakcie starań i ciązy TSH powinno wynosić około 1.

A ja przy ostatniej stracie miałam tsh powyżej 3, do tego autoimmunologia i jak się miało udać:frown::growl::sad:

Magda pozdrawiam:happy2:

reklama
Fondie po szczepionce oki, trochę czuje jak dotykam a tak nic. W szpitalu robiłam furore bo szczepienie miałam dzień wcześniej. Miałam spuchnięte bordowe i bolące ręce i wszyscy pytali mnie co to jest - nie wiem czy nie wiedzieli czy udawali że nie wiedzą:errr:

Mam niedoczynność nie hashi. Anty TG mam <6,4 (norma <18); anty TPO 0,9 (norma <8,0)
Przy poprzednich moich stratach ginka nawet nie zapytała o tsh, sama poszłam i zbadałam i będąc w ciąży miałam 3,1. Powiefziała mi że jest oki a tak oczywiście nie było. Później trafiłam do endokrynologa który powiedział że to mogło być przyczyną straty i euthyroxem zbił mi wynik do 2,1. Biorę cały czas euthyrox ale chyba za małe dawki bo mam teraz 2,7.

Nie wiem czy dalej chodzić do tego endo czy zmienić na endo-gina:-( :(

A z prolaktyną nie mogę czekać do wizyty u maliny czyli do 15 czerwca bo źle się czuję z taką
wysoką. Muszę coś wcześniej wymyślić:elvis:

Arda daj szanse malinie, tak jak ja i fondie i wiele innych dziewczyn i oby nam się udało, bardzoooooooooo bym chciała :)

Fondie napisz mi jeszcze jakie w końcu bierzesz witaminy: b complex i acidum folicum czy metyle i co z colostrum??

Edit:
Fondie malina ma coś wspólnego z endokrynologią, popatrz na pieczątkę jego na skierowaniu na MLR!!
ja biore te Link do: Super B-Complex, 60 tabletek - Naturopatia SKLEP 2x dziennie , 1x dziennie biore actifolin 2mg i 1x dziennie acidium folicum 5mg , raz na kilka dni biore kwas omega 3 1000(bo taka dawke w domu mam), napisalam ci priva odnosnie dawek wlasnie jakiemasz ale nie odpisalas:) wiec napisz jakie dawki metyli bierzesz? 16.05 ide do genetyka odnosnie mojej mutacji, pewnie nic sie nie dowiem:) ale homocysteine mam w normie. Odnosnie colostrum biore 1x dziennie ale zacyznam tak ze 4 dnipo szczeepieniu i biore dodnia szczepienia. Mezowi daje na przeciwciala rowniez. odnosnie endokrynloga ufam mojej lekarce ona wykryla mi hiperprplatynemi i badala insuline i inne cuda a milewicz wybadal mnie od stop do glow pod wzgledem hormonow:)
avita ja w donoszonej ciazy mialam nawet 4 tsh zaczelam brac letrox dopiero w 11 tc wiec u mnie na pewno wina nie jest tarczyca
Destino milewicz ci na pewno pomoze tylko musisz miec duzooo cieprliwosci :)

Do góry