motylek1234
Fanka BB :)
Arda bierz dalej go
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ponieważ Destino mnie wywołała to Wam napiszę.Ja mam hashimoto i tarczyca była powodem moich strat.W tej szczęśliwej ciąży też tarczyca szalała na początku.We wtorek jeszcze przed zrobieniem testu TSH wynosiłó 2,80,więc podejrzewając ciążę zwiększyłam o 50 % euthyrox brałam 50 jak to przy hashi a zwiększyłam do 75.W sobotę zrobiłam test i okazało sie,że miałam dobre przeczucia,W poniedziałek pojechaliśmy do Milewicza i powiedziałam mu o tym wyniku i o tym,że zwiększyłam euthyrox,Kazał mi powtórzyć tsh razem z betą w środę.TSH nadal rosło wynosiło prawie 5,Zadzwoniłam do niego z wynikami i wtedy kazał mi zwiększyć euthyrox do 100 i skontrolować po tygodniu .Po tygodniu było już poniżej 2.Później na każdą wizytę miałam mieć wynik TSH a wizyty były co dwa tydnie. W ciąży TSH było w granicy 0,3 a FT$ w górnej granicy normy. Dlatego zwracajcie uwagę na tarczycę w ciąży. W trakcie starań i ciązy TSH powinno wynosić około 1.
ja biore te Link do: Super B-Complex, 60 tabletek - Naturopatia SKLEP 2x dziennie , 1x dziennie biore actifolin 2mg i 1x dziennie acidium folicum 5mg , raz na kilka dni biore kwas omega 3 1000(bo taka dawke w domu mam), napisalam ci priva odnosnie dawek wlasnie jakiemasz ale nie odpisalas wiec napisz jakie dawki metyli bierzesz? 16.05 ide do genetyka odnosnie mojej mutacji, pewnie nic sie nie dowiem ale homocysteine mam w normie. Odnosnie colostrum biore 1x dziennie ale zacyznam tak ze 4 dnipo szczeepieniu i biore dodnia szczepienia. Mezowi daje na przeciwciala rowniez. odnosnie endokrynloga ufam mojej lekarce ona wykryla mi hiperprplatynemi i badala insuline i inne cuda a milewicz wybadal mnie od stop do glow pod wzgledem hormonowFondie po szczepionce oki, trochę czuje jak dotykam a tak nic. W szpitalu robiłam furore bo szczepienie miałam dzień wcześniej. Miałam spuchnięte bordowe i bolące ręce i wszyscy pytali mnie co to jest - nie wiem czy nie wiedzieli czy udawali że nie wiedzą
Mam niedoczynność nie hashi. Anty TG mam <6,4 (norma <18); anty TPO 0,9 (norma <8,0)
Przy poprzednich moich stratach ginka nawet nie zapytała o tsh, sama poszłam i zbadałam i będąc w ciąży miałam 3,1. Powiefziała mi że jest oki a tak oczywiście nie było. Później trafiłam do endokrynologa który powiedział że to mogło być przyczyną straty i euthyroxem zbił mi wynik do 2,1. Biorę cały czas euthyrox ale chyba za małe dawki bo mam teraz 2,7.
Nie wiem czy dalej chodzić do tego endo czy zmienić na endo-gina
A z prolaktyną nie mogę czekać do wizyty u maliny czyli do 15 czerwca bo źle się czuję z taką
wysoką. Muszę coś wcześniej wymyślić
Arda daj szanse malinie, tak jak ja i fondie i wiele innych dziewczyn i oby nam się udało, bardzoooooooooo bym chciała
Fondie napisz mi jeszcze jakie w końcu bierzesz witaminy: b complex i acidum folicum czy metyle i co z colostrum??
Edit:
Fondie malina ma coś wspólnego z endokrynologią, popatrz na pieczątkę jego na skierowaniu na MLR!!