reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Avita, zioło piję przed snem, łyżeczkę zioła zalewam wrzątkiem, parzy się i wypijam, czasem mężowi daję, a on martwi się, że będzie miał jajniki :D
A prolaktynę mam 29,15 (przy normach 4,79-23,30)

Oki to ja też wypije przed snem i mojemu m też dam :) (tylko Twój ma mieć jajniki;)!?
A o prolaktyne pytam bo teraz w szpitalu przy histero robili mi też profil prolaktyny i wyniki mam takie:
Godz. 2.00 - 41,44
5.00 - 25,19
8.00 - 11,97
11.00 - 94,97
Najgorszy ten wynik ostatni ale zganiam to troche na stres i nerwy bo 15 min. później miałam zabieg, nie wiem tylko czy taki to ma wpływ. A swoją drogą tej prolaktyny to chyba jednak trochę dużo?!!

reklama
Dobry wieczor

Wczoraj wrocilismy do domu z Elku. Nadal kocham to miasto. Chcialabym tam mieszkac. Dzis dzialeczkowo jutro tez. Postaram sie byc od jutra na bierzaco. Milego wieczorku dziewczynki.

mi gin mówiła, e prolaktynę najlepiej badać ok. 9 rano, a dzień wcześnie nie ćwiczyć, nie przemęczać się i nie stresować, bo to zaburza wyniki

tydzień temu miałam ponad 4, choć biorę euthyroks 25, wkurzyłam się, bo już miałam 1,8 i najpierw kilka dni brałam po dwie tabletki, a teraz biorę jeden dzień 25 potem 50 i znowu 25, aż dotrę do Milewicza, jak w tym tygodniu sprawdzałam tsh było 1,23 :D jak widać zadziałało, jak masz niedoczynność tarczycy, to prolaktynę możesz mieć podwyższoną

Ja mam tsh 2,78 i biore euthyrox w tyg 25 a w sob. I w niedz. 50 ale taki wynik tsh z niewielkimi wahaniami mam już długo.
Malina jak zobaczył to powiedział że jest oki. A tu dziewczyny widze, że mają do dwóch albo jeszcze mniej.
Nie wiem czy brać ten euthyrox czy nie ale tak jak mówisz przy niedoczynności może być wyższa prolaktyna:-( :(

Ostatnia edycja:
Ja mam tsh 2,78 i biore eutyrox w tyg 25 a w sob. I w niedz. 50 ale taki wynik tsh z niewielkimi wahaniami mam już długo.
Malina jak zobaczył to powiedział że jest oki. A tu dziewczyny widze, że mają do dwóch albo jeszcze mniej.
Nie wiem czy brać ten eutyrox czy nie ale tak jak mówisz przy niedoczynności może być wyższa prolaktyna:-( :(

Moja ginekolog mówiła, że przy staraniach nie powinno przekroczyć 2. Powinno być 1-2 a ft4 w górnej granicy, najlepiej 60% granicy. Ja mam teraz 1,33.
W ostatniej poronionej ciąży miałam tsh 2,48 a ft4 poniżej normy.

reklama
Do góry