reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Avita, zioło piję przed snem, łyżeczkę zioła zalewam wrzątkiem, parzy się i wypijam, czasem mężowi daję, a on martwi się, że będzie miał jajniki :D
A prolaktynę mam 29,15 (przy normach 4,79-23,30)

Oki to ja też wypije przed snem i mojemu m też dam :) (tylko Twój ma mieć jajniki;)!?
A o prolaktyne pytam bo teraz w szpitalu przy histero robili mi też profil prolaktyny i wyniki mam takie:
Godz. 2.00 - 41,44
5.00 - 25,19
8.00 - 11,97
11.00 - 94,97
Najgorszy ten wynik ostatni ale zganiam to troche na stres i nerwy bo 15 min. później miałam zabieg, nie wiem tylko czy taki to ma wpływ. A swoją drogą tej prolaktyny to chyba jednak trochę dużo?!!

reklama
Dobry wieczor

Wczoraj wrocilismy do domu z Elku. Nadal kocham to miasto. Chcialabym tam mieszkac. Dzis dzialeczkowo jutro tez. Postaram sie byc od jutra na bierzaco. Milego wieczorku dziewczynki.

mi gin mówiła, e prolaktynę najlepiej badać ok. 9 rano, a dzień wcześnie nie ćwiczyć, nie przemęczać się i nie stresować, bo to zaburza wyniki

tydzień temu miałam ponad 4, choć biorę euthyroks 25, wkurzyłam się, bo już miałam 1,8 i najpierw kilka dni brałam po dwie tabletki, a teraz biorę jeden dzień 25 potem 50 i znowu 25, aż dotrę do Milewicza, jak w tym tygodniu sprawdzałam tsh było 1,23 :D jak widać zadziałało, jak masz niedoczynność tarczycy, to prolaktynę możesz mieć podwyższoną

Ja mam tsh 2,78 i biore euthyrox w tyg 25 a w sob. I w niedz. 50 ale taki wynik tsh z niewielkimi wahaniami mam już długo.
Malina jak zobaczył to powiedział że jest oki. A tu dziewczyny widze, że mają do dwóch albo jeszcze mniej.
Nie wiem czy brać ten euthyrox czy nie ale tak jak mówisz przy niedoczynności może być wyższa prolaktyna:-( :(

Ostatnia edycja:
Ja mam tsh 2,78 i biore eutyrox w tyg 25 a w sob. I w niedz. 50 ale taki wynik tsh z niewielkimi wahaniami mam już długo.
Malina jak zobaczył to powiedział że jest oki. A tu dziewczyny widze, że mają do dwóch albo jeszcze mniej.
Nie wiem czy brać ten eutyrox czy nie ale tak jak mówisz przy niedoczynności może być wyższa prolaktyna:-( :(

Moja ginekolog mówiła, że przy staraniach nie powinno przekroczyć 2. Powinno być 1-2 a ft4 w górnej granicy, najlepiej 60% granicy. Ja mam teraz 1,33.
W ostatniej poronionej ciąży miałam tsh 2,48 a ft4 poniżej normy.

reklama
Do góry