reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Tak biore.
Ale z badan wynika ze chyba krew mam gesta.
Zbliza mi sie termin @ i strasznie sie boje zeby czasem @ sie z tego nie zrobila.
Oby nie [emoji8] myślę o jakimś krwiaczku, bo mam znajomą po ivf i na początku plamiła przez Acard, jak odstawiła i zostawiła samą heparynę to było ok. Teraz jest w 12tc i dzieć szaleje na usg [emoji4]

Witajcie dziewczyny

Starwbelka - jak dzisiaj z plamieniami??

susana, Strawbelka - pisałyście kiedyś, że sterydy podnoszą tsh. W związku z tym, że ja biorę encorton 20 mg zbadałam sobie tsh. Mam 0,5, a jakiś czas temu miałam w granicach 1. Więc to chyba nie do końca tak jest. Wydaje mi się, że najpierw trzeba zbadać tsh, a później ewentualnie zmienić dawkę euthyroxu

Strawbelka Susan super wieści
Straw ja mam i miałam hemoglobiny 15'2 prawie cała ciąże i mimo rozrzedzenia nie było różnicy. Ja miałam acard odstawiony właśnie z powodu krwawień i krwiaków. Dopiero od 14 tc jak macica była juz czysta to wprowadziłam.
Bedzie wszystko dobrze
Nafoczko doris jesteście na ostaniej prostej a wagi maluszków super.
Magda śliczny cud
Pozdrawiam was wszyskie

Witajcie dziewczyny

Starwbelka - jak dzisiaj z plamieniami??

susana, Strawbelka - pisałyście kiedyś, że sterydy podnoszą tsh. W związku z tym, że ja biorę encorton 20 mg zbadałam sobie tsh. Mam 0,5, a jakiś czas temu miałam w granicach 1. Więc to chyba nie do końca tak jest. Wydaje mi się, że najpierw trzeba zbadać tsh, a później ewentualnie zmienić dawkę euthyroxu
Witam się i ja .
Zaraz lecę na intralipid .

Lilia
Moja endokrynolog mówi że encorton obniża tsh .Tak jak u ciebie .
Tylko że u mnie w połączeniu z ciążą zawsze to tsh podnosi .
Ja miałam ostatnio 1,6 a po zajściu 2.49 więc endo mi zwiększyła euthyrox .Teraz mam znowu zbadać za tydzień .
Nic nie można robić pochopnie , trzeba to tsh zawsze badać przed zmianą leków

mnie gin mowila , że obiniza a i tak tsh rosło i mowila, że jakby nie encorton bylobytsh znacznie wyzsze u mnie to sie zgadzabo w ciazy donoszonej bez sterydu leciala straszniedo gory

Hej- brat poobijany , wybity bark, złamana noga, pęknięte biodro.Czeka go długie leczenie ,ale wyjdzie z tego :)
Dzięki za wsparcie dziewczynki!
MOTYLEK-tak bardzo chcesz rozmowy z nami ,a nie odpisujesz na moje pytanie?? Ponawiam więc-Jak się czujesz po bromergonie?

Fondie jak bylas u Janosz w ciazy, to co ile Ci kazala brac wlewy???
Susana bierze czesto, a ja wczoraj zapomnialam sie gina spytac.
Janosz nie odpisala na maila i nie moge sie dodzwonic:( a sama nie chce decydowac.
Lilia, co do encortonu to mi tez tsh po nim rosnie, bo badam. Chyba jestesmy jakimis dziwnymi przypadkami medycznymi, bo w ulotce jest napisane ze obniza tsh;)

co 4 tyg rowne odstep tyle w organizmie jest wlew 4 tyg potem organizm go nie pamieta juz -ale ja bym wziela na twoim miejscu wczesniej janoszka nie do konca jest ok wedlug mnie

reklama
Strawbelka - wydaje mi się, że Provita odchodzi od pomysłu częstego stosowania intralipidu. Jak byłam ostatnio na wizycie u dr to powiedział, żeby stosować do 4 tygodnie, nie częściej

co 4 tyg rowne odstep tyle w organizmie jest wlew 4 tyg potem organizm go nie pamieta juz -ale ja bym wziela na twoim miejscu wczesniej janoszka nie do konca jest ok wedlug mnie

Zgadzam się z Twoją opinią na temat dr Janosz. Wydaje mi się, że albo ona ma jakiś problem, albo obrosła w piórka i dlatego olewa pacjentów

Do góry