reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Pisałam posta długiego, siedzę na placu zabaw z Małą i wszystko się skasowało wiec tak na szybko
Strawbelka, tak ja również robiłam to badanie i wyszło źle. Okazało się ze zbadali moją krew po 4h od pobrania. Ja mam zapis na wyniku o której przeprowadzono badanie, a wiedziałam, o której pobrali mi krew.
Na drugi dzień powtórzyłam w innym laboratorium z zastrzeżeniem że mają zbadać od razu i wynik był prawidłowy. Moja starsza córka studiuje na PUM i mówiła ze badania na krzepliwość zawsze robi się na cito.
Lamia, przykro mi bardzo!!!!!
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Strawbelka, tak ja również robiłam to badanie i wyszło źle. Okazało się ze zbadali moją krew po 4h od pobrania. Ja mam zapis na wyniku o której przeprowadzono badanie, a wiedziałam, o której pobrali mi krew.
Na drugi dzień powtórzyłam w innym laboratorium z zastrzeżeniem że mają zbadać od razu i wynik był prawidłowy. Moja starsza córka studiuje na PUM i mówiła ze badania na krzepliwość zawsze robi się na cito.
Lamia, przykro mi bardzo!!!!!
G
Gość
Gość
Doris pisz mi o tym APTT!
Prosze.
Moj doktor dalej nie odpisuje, chyba jest za granica, pewnie w poniedzialek odpisze.
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Prosze.
Moj doktor dalej nie odpisuje, chyba jest za granica, pewnie w poniedzialek odpisze.
Już Ci napisałam wyżej, bałam się ze znów się skasuje wiec napisałam cześć i potem edytowalam żeby dopisać końcówkę.
Zrób sobie jeszcze raz w innym labo i dodatkowo fibrynogen
G
Gość
Gość
Ok, a moze dzis sobie wziasc ten fragmin 5000 i dodatkowo 1/3 drugiej strzykawki?Już Ci napisałam wyżej, bałam się ze znów się skasuje wiec napisałam cześć i potem edytowalam żeby dopisać końcówkę.
Mi gin nie kazał, bo też pytałam
Miałam tylko dodatkowo zrobić fibrynogen bo jest dokładniejszy niż APTT
G
Gość
Gość
Asia 2 godziny napewno minely, albo i 2,5. Bo krew pobierali chwile przed 8, a kolo 11 wskoczyly mi wyniki.Strawbelka, oblicz ile czasu minęło od pobrania do wykonania badania (na wyniku) może u Ciebie identyczna sytuacja jak u Doris. Może warto powtórzyć badanie. Doris pamiętam, że powtarzała.
G
Gość
Gość
Ok to tak zrobie jak piszesz. Dziekuje:*Mi gin nie kazał, bo też pytałam
reklama
Mi gin nie kazali brać dodatkowej dawki bo mówił ze więcej szkody może narobić. Dlatego kazał powtórzyć i dodatkowo ten fibrynogen. U nas są laboratoria przyszpitalne gdzie można zrobić badania za opłatą o każdej porze przez cały weekend
Podziel się: