reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mi gin nie kazali brać dodatkowej dawki bo mówił ze więcej szkody może narobić. Dlatego kazał powtórzyć i dodatkowo ten fibrynogen. U nas są laboratoria przyszpitalne gdzie można zrobić badania za opłatą o każdej porze przez cały weekend

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
To ja tak wlasnie robilam przy szpitalu, ale zawsze to trwa.
A powiedz mi jeszcze musze to robic z rana i na czczo, czy moge isc popoludniu?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kitki sliczny synek.

Ponawiam pytanie. Naprawde zadna z Was nie miala zlych wynikow ANA?
Poczytalam w miedzyczasie bociana i internet. Wiem ze czeka mnie wizyta u reumatologa. Poczytalam tez o chorobie twardnina ukladowa i jestem zalamana

Ja akurat miałam odrazu ana2 zlecone i wynik 1:160 graniczny ziarnisty, nic mi na to dr nie zapodal..pewnie teraz musisz zrobić Ana 2 i wtedy zobaczysz, nie zamartwiaj się na zapas, na to się bierze steryd.

Mia_2016 dzieki. Zapisalam sie na poniedzialek do reumatologa. Mam tez wynik na antykoagulant tocznia i przeciwcialakardiolipidowe. Wezme cala historie badan i zapytam o to dalej. Na pocieszenie poszlismy dzis na spacer z malym i kupilam sobie piekne tulipany. Zapalilismy tez swieczke za naszego babelka, ktorego stracilismy

Witajcie
Chcialam sie przywitać
Mam dwie córki i od lutego staramy sie o malenstwo. Zaszłam w ciąże dwa razy i obydwie poroniłam we wczesnym stadium. Ostatnią 12 dni temu.
Pod koniec przyszlego tyg mam umówiona wizytę u lekarza. Nigdy nie brałam leków na podtrzymanie wiec mam głęboka nadzieje, że lekarz będzie w stanie mi pomóc.
Czy wy bierzecie jakieś leki ?

Destino tak mi polecil ginekolog. Po tym jak jej napisalam jakie ANA mi wyszly. W necie tez wszyscy polecaja isc do reumatologa. A Ty co radzisz?

Marbia na poczatek napisze, ze bardzo mi przykro. Ja nie biore zadnych lekow jak na razie. Jestem po 2 poronieniach. Zrobilam badania genetyczne maluszka. Czekamy na badania genetyczne moje i meza z Genesis. Poza tym zrobilam. Anty tpo, anty tg, antykardiolipiodowe i beta, ANA, antykoagulant tocznia, cytomegalia, tocoplazmoza i rozyczka. Mialam tez laparoskopie ze wzgledu na torbiele. Czekam na wynik histopatologiczny i potwierdzenie endometriozy. Uwazam, ze badania przedewszystkim.

Strawbelka, powiedz w labo, że krew musi być zbadana na cito bo źle wyniki wychodzą a jesteś w ciąży i bierzesz heparynę. 2,5 h to o wiele za długo jak na badania krzepliwości.
Marbia, witaj...my tutaj po poronieniach nawykowych bierzemy całą masę leków, większość z nas oprócz leków, sterydów, witamin, progesteronu również zastrzyki w brzuch. Musiałabyś przejrzeć trochę temat, bo brane leki i badania które wykonywałyśmy powtarzają się baaaardzo często. Ale w razie co pytaj!!!!
Nafoczka!!!! A Ty gdzie????
Susana, AgnieszkaP, jak się czują ciężarówki????

Kto następny w kolejce do testowania???

Witam i pozdrawiam Resztę Dziewcząt!

Ostatnia edycja:
Doris, ja testuję 2 maja. Aczkolwiek czuję, że nie w tym cyklu. Biorę Acard, Metformax, metyle, Vitrum D3 Forte, Inofem. Ale nie schowam się w krzaki jak będzie negatywny :-)
A i olej z wisiołka i koenzym do owu.
Liczę na maj/czerwiec.
Nie biorę sterydu, bo nie mam podstaw.
Nie robiłam testu cytotoksycznego, komórek nk (testu IMK) a pozatym chyba wszystkie możliwe.

A jak to jest ze zrostami na macicy? Mogą być przyczyną? Miałam mnóstwo badań usg i żadnych nieprawidłowosci wewnętrznych nikt nie stwierdził. A histero jest metodą inwazyjną, dlatego się nie decyduję.

Ostatnia edycja:
reklama
Doris
Dzięki że pytasz .
Ja od wczoraj mega mdłści .
Jem , chwilę dobrze , zaraz niedobrze .
Znowu jem , chwile dobrze i znowu niedobrze ....
I tak w kółko , najgorzej jest wieczorem ale nie będę marudzić bo niejedna by tutaj takowe mdłści mieć chciała ....
A u ciebie jak ??
Maluszek kopie mocno ???

Do góry