reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mi gin nie kazali brać dodatkowej dawki bo mówił ze więcej szkody może narobić. Dlatego kazał powtórzyć i dodatkowo ten fibrynogen. U nas są laboratoria przyszpitalne gdzie można zrobić badania za opłatą o każdej porze przez cały weekend

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
To ja tak wlasnie robilam przy szpitalu, ale zawsze to trwa.
A powiedz mi jeszcze musze to robic z rana i na czczo, czy moge isc popoludniu?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kitki sliczny synek.

Ponawiam pytanie. Naprawde zadna z Was nie miala zlych wynikow ANA?
Poczytalam w miedzyczasie bociana i internet. Wiem ze czeka mnie wizyta u reumatologa. Poczytalam tez o chorobie twardnina ukladowa i jestem zalamana

Ja akurat miałam odrazu ana2 zlecone i wynik 1:160 graniczny ziarnisty, nic mi na to dr nie zapodal..pewnie teraz musisz zrobić Ana 2 i wtedy zobaczysz, nie zamartwiaj się na zapas, na to się bierze steryd.

Mia_2016 dzieki. Zapisalam sie na poniedzialek do reumatologa. Mam tez wynik na antykoagulant tocznia i przeciwcialakardiolipidowe. Wezme cala historie badan i zapytam o to dalej. Na pocieszenie poszlismy dzis na spacer z malym i kupilam sobie piekne tulipany. Zapalilismy tez swieczke za naszego babelka, ktorego stracilismy

Witajcie
Chcialam sie przywitać
Mam dwie córki i od lutego staramy sie o malenstwo. Zaszłam w ciąże dwa razy i obydwie poroniłam we wczesnym stadium. Ostatnią 12 dni temu.
Pod koniec przyszlego tyg mam umówiona wizytę u lekarza. Nigdy nie brałam leków na podtrzymanie wiec mam głęboka nadzieje, że lekarz będzie w stanie mi pomóc.
Czy wy bierzecie jakieś leki ?

Destino tak mi polecil ginekolog. Po tym jak jej napisalam jakie ANA mi wyszly. W necie tez wszyscy polecaja isc do reumatologa. A Ty co radzisz?

Marbia na poczatek napisze, ze bardzo mi przykro. Ja nie biore zadnych lekow jak na razie. Jestem po 2 poronieniach. Zrobilam badania genetyczne maluszka. Czekamy na badania genetyczne moje i meza z Genesis. Poza tym zrobilam. Anty tpo, anty tg, antykardiolipiodowe i beta, ANA, antykoagulant tocznia, cytomegalia, tocoplazmoza i rozyczka. Mialam tez laparoskopie ze wzgledu na torbiele. Czekam na wynik histopatologiczny i potwierdzenie endometriozy. Uwazam, ze badania przedewszystkim.

Strawbelka, powiedz w labo, że krew musi być zbadana na cito bo źle wyniki wychodzą a jesteś w ciąży i bierzesz heparynę. 2,5 h to o wiele za długo jak na badania krzepliwości.
Marbia, witaj...my tutaj po poronieniach nawykowych bierzemy całą masę leków, większość z nas oprócz leków, sterydów, witamin, progesteronu również zastrzyki w brzuch. Musiałabyś przejrzeć trochę temat, bo brane leki i badania które wykonywałyśmy powtarzają się baaaardzo często. Ale w razie co pytaj!!!!
Nafoczka!!!! A Ty gdzie????
Susana, AgnieszkaP, jak się czują ciężarówki????

Kto następny w kolejce do testowania???

Witam i pozdrawiam Resztę Dziewcząt!

Ostatnia edycja:
Doris, ja testuję 2 maja. Aczkolwiek czuję, że nie w tym cyklu. Biorę Acard, Metformax, metyle, Vitrum D3 Forte, Inofem. Ale nie schowam się w krzaki jak będzie negatywny :-)
A i olej z wisiołka i koenzym do owu.
Liczę na maj/czerwiec.
Nie biorę sterydu, bo nie mam podstaw.
Nie robiłam testu cytotoksycznego, komórek nk (testu IMK) a pozatym chyba wszystkie możliwe.

A jak to jest ze zrostami na macicy? Mogą być przyczyną? Miałam mnóstwo badań usg i żadnych nieprawidłowosci wewnętrznych nikt nie stwierdził. A histero jest metodą inwazyjną, dlatego się nie decyduję.

Ostatnia edycja:
reklama
Doris
Dzięki że pytasz .
Ja od wczoraj mega mdłści .
Jem , chwilę dobrze , zaraz niedobrze .
Znowu jem , chwile dobrze i znowu niedobrze ....
I tak w kółko , najgorzej jest wieczorem ale nie będę marudzić bo niejedna by tutaj takowe mdłści mieć chciała ....
A u ciebie jak ??
Maluszek kopie mocno ???

Do góry