reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nie, tę dawkę przepisał mi immunolog nr 2
A nasz doktorek wie ze tyle bierzesz? Co on na to?
Napisz cos wiecej co powiedzial immunolog, czy bezpieczne takie dawki?
Ja mam dylemat bo chce zwiekszyc do 15, ale boje sie troche i nie wiem czy na 12,5 tylko nie zwiekszyc, ale znow to 12,5 moze byc malo:(
Bede musiala doktorkowi powiedziec ze zwiekszylam i dostane opieprz.
Co mowil immunolog o nk i sterydzie?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Steryd podnosi cukier tak?
Jak wezme dawke sterydu 15, to podniesie mi wiecej cukier niz przy dawce 10?
Jak kontrolowac ten cukier zeby mi nie namieszal??? Nigdy nie robilam tej krzywej bo nikt mi nie chcial dac skierowania. Wystarczy ze zrobie na czczo? Czy to trzeba ta krzywa robic co jakis czas? Czy wystarczy sie trzymac tej diety i bedzie dobrze z cukrem?
Jeszcze jedno, mi osobiscie steryd PODNOSI tsh i jak wezme dawke sterydu 15, to podniesie mi wiecej tsh niz przy dawce 10?

Wyronilam dzidzie w pecherzyku i zanioslam ja na papierze do badania... lekarz ze mnie na sile wyjal cale endometium, wlozyl mi na chama, bez zadnej delikatnosci ten zimny metalowy wziernik i na sile wyciagnal endometrium..

Zaraz mam zabieg, trzymajcie kciuki zebym sie obudzila! ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gosia zastanawiam sie w ktorym szpitalu jestes. Ja mialam zabieg jak tylko zaczelam krwawic. Wszyscy byli empatyczni i mili. Dziecko przekazane zostalo do badan genetycznych. Mialam tez wsparcie psychologa. Bardzo Ci wspolczuje straty. Trzymaj sie i pozwol sobie na placz

Witam.
Gosia współczuję straty i bólu :/ Co za bezduszność, na prawdę czasem się zastanawiam gdzie lekarze mają serca!
Strawbelka ja biorę 15 mg, ale też sama sobie podniosłam dawkę bo wcześniej miałam 7,5 :/
Doris piękny bobasek :)

A nasz doktorek wie ze tyle bierzesz? Co on na to?
Napisz cos wiecej co powiedzial immunolog, czy bezpieczne takie dawki?
Ja mam dylemat bo chce zwiekszyc do 15, ale boje sie troche i nie wiem czy na 12,5 tylko nie zwiekszyc, ale znow to 12,5 moze byc malo:(
Bede musiala doktorkowi powiedziec ze zwiekszylam i dostane opieprz.
Co mowil immunolog o nk i sterydzie?

W sumie to nawet nie wiem czy wie, chyba mu nie mówiłam. Dowie się w swoim czasie :p
Te dawki, które my bierzemy to są małe. Susana chyba kiedyś pisała, że mg przelicza na kg masy ciała i to wychodzi o wiele większa dawka. Ten immunolog u którego ja byłam nie boi się dużych dawek. Moja kumpela chodziła do innego immunologa, który jej przepisywał sterydy 30 mg dziennie :szok:

Gosia - Ty jesteś w Szpitalu?? Bo mam wrażenie, że w jakiejś rzeźni :(

Dziewczyny a ile Wy bralyscie encortonu?
Ja mam 10, moze zwiekszyc od jutra do 15???
Co o tym myslicie???

nadrobiłam i mnostwo postów o pytanie ile encortonu:) jesli tak poleciła ci Janoszowa to ja bym zwiększyła do 15mg i nic nie mówiła ginowi(chyba, że jest ok) az do serduszka potem już niech sam myśli co dalej :p Jakoś Janoszowa jest miła zawsze na początku albo jak sie komuś wiedzie a potem ma jakby gdzies kogos ja mam takie moje subiektywne odczucie. Nic się nie stanie masz 3 dzieci ja bym zwiększyła a po serduszku zmiejszyła najwyżej po zgodzie lakarza albo napisz mu maila, że zwiększyłaś będziesz sie mniej stresowac a a to Ci nie wskazane:)
i nie czytaj neta to najgorsze dla ciebie teraz!!!! a jakie masz nk?

Dziewczyny a Wy wszystkie bierzecie ten encorton rano???
Czy bierzecie rano i popoludniu, albo rano i wieczorem?
Bo podobno wieczorem jest drugi wyrzut czegos tam, ale nie wiem czego;)
Niektore slyszalam ze biora w dawkach podzielonych.

Ja w ciąży gdzie całkowicie źle beta rosła brałam 15mg na 3 dawko rano w poludnie i wieczorem w drugiej ciąży gdzie brałam 20mg brałam rano do 8 rano ( wedlug zalecen janoszowej) całe 20 mg a ona zlecała 10 rano i 10 wieczorem. Największy kortyzol jest do 8 rano

Witam Was.
Susana ja też miałam sny z moimi Aniołkami, i też w nocy w głos ryczałam.

Strawbelka weź przykład z Susany, ugotuj coś dobrego - mam blisko do Ciebie więc siė wprosze a Ty przestaniesz się nakręcać :yes:
Trzymam kciuki za testujące&&&&&&&:yes:

Marzycielko, Gosiu witam Was szkoda że i Was też to spotkało:growl:

Agnieszka, Doris, Nafoczka każda dobra wiadomość o Waszych Maluszkach, daje nadzieje każdej z nas:happy2:

Fondi zrobiłaś liste pytań do Maliny??

Beata ja też jestem strasznie dumna z mojego 8-letniego cyca
(fajne określenie).
tak mam juz 4 pytania dosc rozbudowane:p najbardziej mnie przeraza ze meza mam przeziebionego;/

A dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Steryd podnosi cukier tak?
Jak wezme dawke sterydu 15, to podniesie mi wiecej cukier niz przy dawce 10?
Jak kontrolowac ten cukier zeby mi nie namieszal??? Nigdy nie robilam tej krzywej bo nikt mi nie chcial dac skierowania. Wystarczy ze zrobie na czczo? Czy to trzeba ta krzywa robic co jakis czas? Czy wystarczy sie trzymac tej diety i bedzie dobrze z cukrem?
Jeszcze jedno, mi osobiscie steryd PODNOSI tsh i jak wezme dawke sterydu 15, to podniesie mi wiecej tsh niz przy dawce 10?

tak steryd podnosi cukier i Janoszowa kazała odstawić gluten całkowicie, żebym nie miała cukrzycy ciążowej. Tak wystarczy na czczo ja robiłam na czczo a potem tez naczczo dwa kolejne pobrania w odstepie 1h.a tsh po prostu skontroluj teraz i co dwa tygodnie

W sumie to nawet nie wiem czy wie, chyba mu nie mówiłam. Dowie się w swoim czasie[emoji14]Te dawki, które my bierzemy to są małe. Susana chyba kiedyś pisała, że mg przelicza na kg masy ciała i to wychodzi o wiele większa dawka. Ten immunolog u którego ja byłam nie boi się dużych dawek. Moja kumpela chodziła do innego immunologa, który jej przepisywał sterydy 30 mg dziennie :szok:

Gosia - Ty jesteś w Szpitalu?? Bo mam wrażenie, że w jakiejś rzeźni :(
W ciazy 30???

reklama
Fondie cos chyba pomieszalas...
Od glutenu cukrzycy ciazowej???
Chyba od produktow z wysokim IG.
Chleby bezglutenowe maja wysoki IG.

tym razem nic nie pomylilam, tak powiedziala janoszowa jakbym umiala to bym odnalazla posta jak wrocilam od janoszowej i jej slowa tak, mialam odstawic gluten, bo steryd podnosi cukier jej slowa moze nie roziwnela tego nie wiem ale tak powiedziala

Link do: Dieta bezglutenowa i cukrzyca tu te ztak jest napisane

Do góry