reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Arda
Nie chcę się wymądrzać bo to oczywiście twoja sprawa ale ja bym jeszcze w następnym cyklu spróbowała na mocniejszej dawce heparyny .
U ciebie ewidentnie komórka nie chce się zagnieżdzić .
Myślę ciągle o tym że ci kiedyś ten toczeń wyszedł .
Moja bliska znajoma ma tocznia i oczywiście przy nim incydenty zakrzepowe .się pojawiły .
Może trzeba na jakiejś mocniejszej dawce??

reklama
Susana, tylko, ze na tocznia daje sie steryd tylko i wylacznie, a nie clexan. To akurat wiem od Pani genetyk, ktora miala w planie mnie wyslac do swietnego reumatologa jesli wynik by sie potwierdzil - niejedna pacjente z toczniem juz poprowadzil na sterydzie.

Arda, może to rzeczywiście błąd labu. A ile to dni po przewidywanej @? Może coś im się potyrtoliło skoro tak długo czekałaś?

Strawbelka, jestem z ciebie dumna, tyle jajec?! Nadal trzymam kciuki.

Susana, tylko, ze na tocznia daje sie steryd tylko i wylacznie, a nie clexan. To akurat wiem od Pani genetyk, ktora miala w planie mnie wyslac do swietnego reumatologa jesli wynik by sie potwierdzil - niejedna pacjente z toczniem juz poprowadzil na sterydzie.
częsA ja się z tobą nie zgodzę absolutnie ponieważ o toczniu wiem bardużo .z powodu tego że ma go żona mojego brata ciotecznego .
Przy tovzniu współistnieje bardzo wiele innych chorób układowych i immunologicznych .
Bardzo częstą chorobą współistniejącą z toczniem lub chorobą która jest następstwem tocznia jest zespół antyfosfo., miażdżyca wogóle wszelkie choroby zakrzepowe .
Oczywiście nie zgodzę się z tym również że na toczeń tylko steryd .
Acard stale do końca życia a przy ciąży heparyna i to zwiększona dawka .Moja bratowa najpierw miała incydent z zakrzepicą dopiro potem się okazało że ma tovzeń i jeszcze w następstwie wrzodziejące zapalenie jelit .Teraz jest faktycznie na sterydach ciągle .
Poczytaj o tym .Mnie kiedyś wyszło badanie dodatnie anca .
Potem było ujemne i reumatolog to olał .
A Dubrawski stwierdził że jak te przeciwciała mi wcześniej świeciły to to się liczy .Więc jakąś zakrzepicę też widocznie mam a dodatkowo to leyden potwietdził

Susana, moze przy kolejnej probie sprobuje z tum wiekszym clexanem, ale na pewno nie teraz bez innego zabezpieczenia.
mam to samo ciagle za uchem mi chodzi, że jak wezme encortn przed ciaza a nie potescie i jak wzielabym wlewy to byloby ok...ale boje sie ryzykowac to juz 5 poronienie moje bylo wiec szkoda czasu na proby

częsA ja się z tobą nie zgodzę absolutnie ponieważ o toczniu wiem bardużo .z powodu tego że ma go żona mojego brata ciotecznego .
Przy tovzniu współistnieje bardzo wiele innych chorób układowych i immunologicznych .
Bardzo częstą chorobą współistniejącą z toczniem lub chorobą która jest następstwem tocznia jest zespół antyfosfo., miażdżyca wogóle wszelkie choroby zakrzepowe .
Oczywiście nie zgodzę się z tym również że na toczeń tylko steryd .
Acard stale do końca życia a przy ciąży heparyna i to zwiększona dawka .Moja bratowa najpierw miała incydent z zakrzepicą dopiro potem się okazało że ma tovzeń i jeszcze w następstwie wrzodziejące zapalenie jelit .Teraz jest faktycznie na sterydach ciągle .
Poczytaj o tym .Mnie kiedyś wyszło badanie dodatnie anca .
Potem było ujemne i reumatolog to olał .
A Dubrawski stwierdził że jak te przeciwciała mi wcześniej świeciły to to się liczy .Więc jakąś zakrzepicę też widocznie mam a dodatkowo to leyden potwietdził
Wow, mnie wyszło podejrzenie tocznia, ale jestem tak głupia i zesra*a tym wynikiem, że nie powtórzyłam antykoagulantu i nie zrobiłam ANA3...
Dziewczyny, wybaczcie, ale ja juz w cuda nie wierze. Minelo raptem 2-3dni od planowanej @. Biochemiczna i tyle. i prosze Was, nie dawajcie mi tej bezsensownej nadziei.
Ja myślę, że beta jest w trakcie spadku :( przytulam mocno [emoji8]

reklama
Do góry