reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Arda
Nie chcę się wymądrzać bo to oczywiście twoja sprawa ale ja bym jeszcze w następnym cyklu spróbowała na mocniejszej dawce heparyny .
U ciebie ewidentnie komórka nie chce się zagnieżdzić .
Myślę ciągle o tym że ci kiedyś ten toczeń wyszedł .
Moja bliska znajoma ma tocznia i oczywiście przy nim incydenty zakrzepowe .się pojawiły .
Może trzeba na jakiejś mocniejszej dawce??

reklama
Susana, tylko, ze na tocznia daje sie steryd tylko i wylacznie, a nie clexan. To akurat wiem od Pani genetyk, ktora miala w planie mnie wyslac do swietnego reumatologa jesli wynik by sie potwierdzil - niejedna pacjente z toczniem juz poprowadzil na sterydzie.

Arda, może to rzeczywiście błąd labu. A ile to dni po przewidywanej @? Może coś im się potyrtoliło skoro tak długo czekałaś?

Strawbelka, jestem z ciebie dumna, tyle jajec?! Nadal trzymam kciuki.

Susana, tylko, ze na tocznia daje sie steryd tylko i wylacznie, a nie clexan. To akurat wiem od Pani genetyk, ktora miala w planie mnie wyslac do swietnego reumatologa jesli wynik by sie potwierdzil - niejedna pacjente z toczniem juz poprowadzil na sterydzie.
częsA ja się z tobą nie zgodzę absolutnie ponieważ o toczniu wiem bardużo .z powodu tego że ma go żona mojego brata ciotecznego .
Przy tovzniu współistnieje bardzo wiele innych chorób układowych i immunologicznych .
Bardzo częstą chorobą współistniejącą z toczniem lub chorobą która jest następstwem tocznia jest zespół antyfosfo., miażdżyca wogóle wszelkie choroby zakrzepowe .
Oczywiście nie zgodzę się z tym również że na toczeń tylko steryd .
Acard stale do końca życia a przy ciąży heparyna i to zwiększona dawka .Moja bratowa najpierw miała incydent z zakrzepicą dopiro potem się okazało że ma tovzeń i jeszcze w następstwie wrzodziejące zapalenie jelit .Teraz jest faktycznie na sterydach ciągle .
Poczytaj o tym .Mnie kiedyś wyszło badanie dodatnie anca .
Potem było ujemne i reumatolog to olał .
A Dubrawski stwierdził że jak te przeciwciała mi wcześniej świeciły to to się liczy .Więc jakąś zakrzepicę też widocznie mam a dodatkowo to leyden potwietdził

Susana, moze przy kolejnej probie sprobuje z tum wiekszym clexanem, ale na pewno nie teraz bez innego zabezpieczenia.
mam to samo ciagle za uchem mi chodzi, że jak wezme encortn przed ciaza a nie potescie i jak wzielabym wlewy to byloby ok...ale boje sie ryzykowac to juz 5 poronienie moje bylo wiec szkoda czasu na proby

częsA ja się z tobą nie zgodzę absolutnie ponieważ o toczniu wiem bardużo .z powodu tego że ma go żona mojego brata ciotecznego .
Przy tovzniu współistnieje bardzo wiele innych chorób układowych i immunologicznych .
Bardzo częstą chorobą współistniejącą z toczniem lub chorobą która jest następstwem tocznia jest zespół antyfosfo., miażdżyca wogóle wszelkie choroby zakrzepowe .
Oczywiście nie zgodzę się z tym również że na toczeń tylko steryd .
Acard stale do końca życia a przy ciąży heparyna i to zwiększona dawka .Moja bratowa najpierw miała incydent z zakrzepicą dopiro potem się okazało że ma tovzeń i jeszcze w następstwie wrzodziejące zapalenie jelit .Teraz jest faktycznie na sterydach ciągle .
Poczytaj o tym .Mnie kiedyś wyszło badanie dodatnie anca .
Potem było ujemne i reumatolog to olał .
A Dubrawski stwierdził że jak te przeciwciała mi wcześniej świeciły to to się liczy .Więc jakąś zakrzepicę też widocznie mam a dodatkowo to leyden potwietdził
Wow, mnie wyszło podejrzenie tocznia, ale jestem tak głupia i zesra*a tym wynikiem, że nie powtórzyłam antykoagulantu i nie zrobiłam ANA3...
Dziewczyny, wybaczcie, ale ja juz w cuda nie wierze. Minelo raptem 2-3dni od planowanej @. Biochemiczna i tyle. i prosze Was, nie dawajcie mi tej bezsensownej nadziei.
Ja myślę, że beta jest w trakcie spadku :( przytulam mocno [emoji8]

reklama
Do góry