reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja doskonale rozumiem :-) wszystkie to rozumiemy :-) ale musimy Cie w ten sposob podniesc na duchu. Zebys na zapas sie nie przejmowala, bo to tej Fasolce szkodzi :-) bedzie serduszko jak wszystko dobrzebsie rozwija!;) glowka do gory

reklama
Cześc Dziewczyny, mało piszę bo jestem strasznie zabiegana,
ale czytam codziennie.
Enya dopinguje Cię całym sercem, wiem że to straszna nerwówka dla Ciebie.
musisz być dzielna , trzymam kciuki az kłykcie zbieleją za Wasze usg :)

Ja wróciłam do żywych, organizm chyba juz przyzwyczaił sie do lekarstw, i moge normalnie funkcjonowac.

a tak to w tą środe idziemy na tesat MLR , a 1 marca jestem zapsiana do invicty na wizyte w celu obgadania tej inseminacji, zobaczymy czy zrobią mi w tym cyklu , czy jeszcze sie do czegoś przyczepi.
Tak piszecie o tym tsh, i ja na ostatnim badaniu miałam nawet 2,4.. i dwóch ginekologów twierdzi że to tez jest ok, niby do 2,5 jest taka najlepsza miara. No zobaczymy co na to ten znachor z invicty .

Ostatnia edycja:
enya nie stresuj się niepotrzebnie! Objawy masz, także będzie dobrze!:)
Mi mój gin mówił, że serduszko widać około 6-7 tyg, także masz czas;)

Powoli zabieram się za kompletowanie wyników do Jerzak...

Dziewczyny odebrałam wyniki wit. D - tylko 9 ;/
Kwas foliowy 17,7 ( biorę ten 15 mg, nie wiem czy nie zmniejszyć sobie dawki o połowę np? )
wit B12 - 334
TSH - 1,300.

Czy któraś z Was wię za co odpowiedzialna jest wit. D w ciąży, czy może być przyczyną poronień?

kaira i aditka, patrzę na Wasze suwaczki! Już większa połowa za Wami ;)

Ściskam Was wszystkie!:)

U...u.. Apolinka z witD to nawet mnie przebiłaś, ja miałam 12.

Kaira sama nie wiem, co z tym moim małym, wczoraj padł po 19 z wielkimi wrzaskami i budził się co godzinę do 2, myślałam, że go gardło boli, albo ucho, a dziś wstał o 8 jak nowo narodzony. Nie rozumiem tych dzieci, jak gdyby nic się nie stało, więc poszedł do przedszkola. W domu jest już taaakii znudzony, w czwartek mamy laryngologa. Za to mnie zaczęło boleć gardło... ciągle coś.

Balbina Malina a jak załatwiliście w końcu sprawę z tymi migdałkami?? Dzieci już tak mają że się mega szybko regenerują i w ogóle jakos tak inaczej wszystko przechodzą:-)

Misiejku super że jest postęp u Was, pewnie że działajcie jak najszybciej z tą IUI, ja jestem pewna że się uda bo skoro wcześniej zachodziłaś normalnie w ciążę to tylko ważne jest malutkie wspomożenie jak było u mnie;-) Super!!
Adidtko dobrze być w domu prawda??;-)

Dziewczyny jestem Wam nieopisanie wdzięczna że tak podtrzymujecie mnie na duchu i wysłu****ecie moich żali. Już tak mam że oprócz Was nie mam za bardzo z kim podzielić się tym wszystkim. Tzn mam przyjaciółki ale 2 są w ciąży wiec mi nie wypada, dzisiaj dowiedziałam się że kolejna też, jeszcze jedna ma 2 małych dzieci i generalnie nie ma czasu się podrapać. W sumie zostaje mi tylko jedna, do tego też po poronieniu, z tym ze jej po tym poronieniu udało sie urodzić w końcu synka więc tamto trochę wymazała z pamięci. Ale i tak najwięcej rozumie. Dzisiaj w pracy siedziałam jak na szpilkach, było mi tak potwornie niedobrze że nie mogłam sobie dać razy ze sobą:-D To chyba dobrze?? Ale w końcu przeszło, teraz już czuję sie nieźle, nie mam skurczy i jest git:)
A ta moja przyjaciółka która wczoraj mi się przyznała że jest w ciaży miała ostatnią @ wtedy kiedy ja, tylko dziwne bo potem miała plamienie (myślała że to @), zrobiła test - był negatywny i dopiero w tą sobotę zrobiła betę - wyszło jej 2 000. Sama mówi że mało ale może przesunęła jej się owulacja?? Zobaczymy. Ona w czwartek idzie do gina na USG.
Ja nic się dzisiaj jeszcze nie dowiedziałam, jutro mam dzwonić czy uda mi sie wcisnąć na sobotę (wg OM to będzie 6t5d a wg. owulacji - 6t3d) i będzie to chwila prawdy....

Enya no taka że mozesz jeszcze poczekać tydzień dłużej. Mnie to mało co zdziwi po tej mojej ciązy. Kotku pamiętaj objawy nie są wyznacznikiem bo możesz ich nie mieć wogóle ale życzę z całęgo serca żeby tobie dały w doope słodko:-D

Hej! U nas wszystko w porządku:) Maluszek ma już 1,86cm :) Wypada na 8tyg i 2d (dokładnie 2 tyg temu było 6tyg i 2 dni więc to chyba jednak ja coś pomyliłam , zgadzałby się też ten pierwszy "pusty pęcherzyk" bo byłby w 5tyd4d :)
Wczoraj rano też miałam malutkie plamienie , ale podobno nic się nie dzieje i mogę wrócić od jutra do pracy.. myślałam, że pobyczę się jeszcze do końca tyg ale wole pracować tylko żeby było wszystko ok:)

Misiejku może ta inseminacja będzie niepotrzebna... Ja też byłam już na etapie załatwiania terminów i udało się- 5-ty cykl:) trzymam kciuki:)

Enya o serduszko się nie martw, na pewno będzie ślicznie biło, ale ostrzegam Cię- to wcale nie znaczy że będziesz już spokojna, ja też tak myślałam a na każde usg chodzę z takim samym lekiem...

Zapomniałam wczoraj zapytać gina o dość kłopotliwą sprawę.. Może któraś z Was mi pomoże- biorę Luteinę 100 2x1tabl dopochwowo od 4tyg i trochę tego się TAM nazbierało... Nie wiem co z tym robić a boję się że dostanę przez to jakiejś infekcji.. Miałyście może podobny problem?:-(

reklama
Karola wiesz to sie rozpuszcza wiec wiezy z tego nie zbudujesz;-) a tak na powaznie to ja robie tak od ponad 20 tyg i przechodze na doustna.Ja mam wiecznie jakies infekcje a rece dokladnie myje i dezynfekuje.

Do góry