reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alokin - sorki ale przeprowadzam się w pracy do "gniazda os" i rozkojarzona jestem... Miałam embrioglue.
Co do wlewów to wogóle nie znam się na nich... i nie wiem któe dobre i właśnie gdzie je robią. Wydawało mi się, że kiedyś pisałaś o jakiś tanich których w POlsce nie stosują i myślałam, że to te... Jesli chodzi o kropelki to jeszcze ich nie stosuję... jak będe w domu to poczytam, które to mam i jutro napiszę

I tak wogóle też kocham skoki i tak samo jak u Enyi miłość tą zastrzepił mi mój tata:)

misiejek - widzisz jak tchórz jestem i wogóle nie biorę nadal tego glucophage-u:( strasznie Ci współczuję dolegliwości...

Ostatnia edycja:
reklama
Zula wlewy to coś jak nasze szczepienia -tyle że przy takim wlewie dostajesz tego bardzo dużo więc skuteczność jest znacznie większa .
Z tego co ja się orientuję to u nas są 3 -SANDOGLOBULIN, KIOVIG i IVIG a ten tańszy to nie jest immunoglobulina tylko preperat na innej bazie INTRALIPID-to emulsja tłuszczowa.
Jest bardzo dobry na komórki NK i ponoć też na hamowanie. Jest stosowany w Stanach a u nas to nie wiem ale cena to 200/300zł więc bez porównania.
Na razie mam nadzieję że szczepienia wystarczą :-)

Ostatnia edycja:
Alokin - dzięki za info. Ja tylko wiem jak te wlewy działają ale ich nazwy, ceny a tym bardziej które są lepsze są mi zupełnie obce

Dzisiejsza betka 140,20 (12dfl) !!!!! Powoli zaczynam wierzyć bo ta ciąża jakoś inaczej się zaczyna (dla porównania beta w ostatniej ciąży 15dpo - 101,00). Pieniądze pożyczy mi mama więc super:) W ogóle jakoś tak od dzisiaj mam pozytywne odczucia co do tej ciąży. Byłam u jednej z moich przyjaciółek, dała mi przysłowiowego kopa w tyłek i kazała się cieszyć:) Mój mąż też dzisiaj już inaczej się zachowuje, przetrawił i stwierdził że się cieszy. Damy radę:-)

A i robiłam glukozę : 88 (norma 77-99) więc jest super:) Progesteron 23,11 więc też dobrze.

Misiejku straszne że masz takie odczucia, a bromergon nadal bierzesz???

Gosiu jak się czujesz???
Truskaweczko a Ty wróciłaś z tych nart czy jeszcze??
Zula wlewy są pierońsko drogie - o KIOVIGu słyszałam ale mnie nie stać było....Chociaż jak podsumowałam szczepionki od Maliny to pewnie wyszłoby na to samo. Ciekawe czy MLR po nich by mi się ruszył??? U mnie aktywność NK raczej mieści sie w normie. Kiedy masz transfer??? Oby obyło się bez problemów :szok:

Dziewczynki czy któraś z Was łyka Urydynox albo czytała że w ciąży można?? Bo ja gdzieś o nim wyczytałam łykam ale tak naprawdę to nie wiem czy mogę Go teraz brać w ciąży??

Ostatnia edycja:
Enya gratulacje:) Dzisiaj dzień dobrych wiadomości:) Właśnie wróciliśmy z usg- nasze maleństwo ma się podobno świetnie!!!! Ma 4mm długości i serduszko jak dzwon:) Pierwszy raz w życiu widziałam bijące serduszko:) Wiem, że jeszcze za wcześnie na radość ale jest szansa...:) Odpowiada 6tyg2dni (według mnie jajeczkowanie było 6tyg 4dni) ale to podobno nie ma znaczenia:) Po plamieniach na przełomie 4/5tyg (jedno dość spore), po pustym pęcherzyku w 5tyg6dni nagle takie zaskoczenie:) Jednak niezbadane są wyroki boskie i wierzyć trzeba do końca:)

reklama
Karola widzisz a my wierzylysmy w Was;) GRATULUJE SERDUSZKA I SPOKOJNYCH 8 MIESIECY!!!!!!!
Enya tobie również gratuluje i zaciskam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.bedziesz sie doszczepiac czy odpuszczasz.powodzenia

Do góry