reklama
K
kaira24
Gość
Pietrucha jak dla mnie wszystko jest ok. Endometrium tez wysokie ja mam z tym problem.
adidka spytaj sie czy jest szansa zeby krwiak się wchłonął jakbys mniejsza dawkę clexanu brała
adidka spytaj sie czy jest szansa zeby krwiak się wchłonął jakbys mniejsza dawkę clexanu brała
nie moge brac mniejszej dawki bo teraz dostaje zeby z krwiaka jakis skrep do zyly nie poszedl, dzis badania robila mi moja Pani doktor i mowi ze juz sie organizuje czyli powolusiu wchlania. Mowia ze rzadki to przypadek...szyjka tez nie tragedia ale mogloby byc lepiej. No i leze oczywiscie :-)adidka spytaj sie czy jest szansa zeby krwiak się wchłonął jakbys mniejsza dawkę clexanu brała
Enya wiedzialam ze bedzie ok, teraz tylko spokojnie i nic sie nie stresuj zeby fasolki nie denerwowac :-)!
K
kaira24
Gość
Ile ma twoja szyjka??Ja mam 3 i rozwarcie na całości, ale jutro sie dowiem co dalejnie moge brac mniejszej dawki bo teraz dostaje zeby z krwiaka jakis skrep do zyly nie poszedl, dzis badania robila mi moja Pani doktor i mowi ze juz sie organizuje czyli powolusiu wchlania. Mowia ze rzadki to przypadek...szyjka tez nie tragedia ale mogloby byc lepiej. No i leze oczywiscie :-)
Enya wiedzialam ze bedzie ok, teraz tylko spokojnie i nic sie nie stresuj zeby fasolki nie denerwowac :-)!
enya81
Fanka BB :)
Dziewczynki tak mocno mi gratulujecie i kibicujecie że jak znowu się nie uda to będzie mi dodatkowo źle że Was zawiodłam Chociaż generalnie o dziwo po pierwszym szoku jestem teraz spokojna i jakaś taka dobrej myśli:-) Jakoś ta ciąża zaczęła się inaczej niż 4 ostatnie, cieżko mi powiedzieć dokładnie o co chodzi ale po prostu inaczej....;-)
Balbina Malina nie mam na razie planu więc cały czas główkuję jak to wszystko zorganizować. Jak pytałam się pielęgniarki po IUI jaka jest skuteczność w poradni to powiedziała mi że 20%, a jak zapytałam ilu % udaje sie za I razem to się prawie roześmiała. USG robią tylko jedno, zastrzyk jest orientacyjnie podany po wyliczeniu przez lekarza, sama IUI też w takich średnich warunkach. A mój mąż nie miał badanego nasienia bo wystarczyły im wyniki sprzed prawie roku. Po prostu nie spodziewałam się że uda się od razu Ogólnie muszę mieć jednak gina na miejscu ze względu na sytuacje w razie gdyby coś się działo, poza tym no cóż - jest tak że wybiera się lekarza ze szpitala gdzie się będzie rodzić. Ja juz wiem który to będzie a lekarzy rozważam dwójkę. Chodziłabym do tej poradni gdzie miałam IUI żeby było za darmo ale ona jest czynna do południa a ja jak najdłużej chciałabym pracować i nie brać urlopu. Widzicie już mam plany;-) A nie powinnam jeszcze....
Zapisałam sie dzisiaj na przyszłą środę na szczepionkę i na wizytę do Maliny -oczywiście pani zasypała mnie gradem pytań: czy miałam już szczepionki, jakie mają być itd itp. A to będzie już moja 10 Co do badań - nie wiem. Przypomnijcie mi kiedy robią badania?? W jakie dni?? A może mogę zrobić je od razu przy szczepionce?? Truskaweczko jak ty zrobiłaś?? Zadzwonię jeszcze to się najwyżej dopytam.
Zula ja się boję tylko tego że w Urynonox jest zawarty monofosforan urydyny i tak za bardzo nie wiem czy to jako składnik może zaszkodzić ciaży. Bo B6,B12, B1 i kwas foliowy to super. Jak myślicie???
Kaira, Adidtka - trzymajcie się!!!
Jeśli chodzi o szyjkę ja też przewiduję u siebie problemy bo moja jest tak krótka że żaden z 3 ginów po Ali nie chciał mi spiralki założyć (chciałam na 2-3 lata z nią pochodzić , teraz się cieszę że tak wyszło). Prawdopodobnie jest to powikłanie po cesarce robionej przy pełnym rozwarciu. Nisko mnie cięli i blizna spowodowała że szyjka nie wróciła do swojego stanu pierwotnego.
Balbina Malina nie mam na razie planu więc cały czas główkuję jak to wszystko zorganizować. Jak pytałam się pielęgniarki po IUI jaka jest skuteczność w poradni to powiedziała mi że 20%, a jak zapytałam ilu % udaje sie za I razem to się prawie roześmiała. USG robią tylko jedno, zastrzyk jest orientacyjnie podany po wyliczeniu przez lekarza, sama IUI też w takich średnich warunkach. A mój mąż nie miał badanego nasienia bo wystarczyły im wyniki sprzed prawie roku. Po prostu nie spodziewałam się że uda się od razu Ogólnie muszę mieć jednak gina na miejscu ze względu na sytuacje w razie gdyby coś się działo, poza tym no cóż - jest tak że wybiera się lekarza ze szpitala gdzie się będzie rodzić. Ja juz wiem który to będzie a lekarzy rozważam dwójkę. Chodziłabym do tej poradni gdzie miałam IUI żeby było za darmo ale ona jest czynna do południa a ja jak najdłużej chciałabym pracować i nie brać urlopu. Widzicie już mam plany;-) A nie powinnam jeszcze....
Zapisałam sie dzisiaj na przyszłą środę na szczepionkę i na wizytę do Maliny -oczywiście pani zasypała mnie gradem pytań: czy miałam już szczepionki, jakie mają być itd itp. A to będzie już moja 10 Co do badań - nie wiem. Przypomnijcie mi kiedy robią badania?? W jakie dni?? A może mogę zrobić je od razu przy szczepionce?? Truskaweczko jak ty zrobiłaś?? Zadzwonię jeszcze to się najwyżej dopytam.
Zula ja się boję tylko tego że w Urynonox jest zawarty monofosforan urydyny i tak za bardzo nie wiem czy to jako składnik może zaszkodzić ciaży. Bo B6,B12, B1 i kwas foliowy to super. Jak myślicie???
Kaira, Adidtka - trzymajcie się!!!
Jeśli chodzi o szyjkę ja też przewiduję u siebie problemy bo moja jest tak krótka że żaden z 3 ginów po Ali nie chciał mi spiralki założyć (chciałam na 2-3 lata z nią pochodzić , teraz się cieszę że tak wyszło). Prawdopodobnie jest to powikłanie po cesarce robionej przy pełnym rozwarciu. Nisko mnie cięli i blizna spowodowała że szyjka nie wróciła do swojego stanu pierwotnego.
Ostatnia edycja:
K
kaira24
Gość
Zeby szew załozyli musi miec 2,5 i poniżej. Wiec u ciebie powinni to zrobić, tera zkol zakłądali nie miałą rozwarcia.Kochana od ok24 do20mm bo sie zdecydowac nie moga, co lekarz to co innego mowi. Ale mam zamknieta szyjke poki co... A myslisz ze moga zalozyc Ci szewek czy z rozwarciem nie moga?
Mi nie mogą, mam cały czas bakterie, i jest zagrożenie wiec nic nie robię i wieże ze donoszę przynajmniej do 30 tyg.
enya nikogo nie zawiedziesz, to twoje szzceście my tylko Cię wspieramy i kibicujemy.
enya81
Trafiłam na taki opis: Urydynomonofosforan jest składnikiem odżywczym, które musi być dostarczony do uszkodzonych nerwów tak by ich struktury mogły zostać odbudowane, odpowiada on za czynności naprawcze.Witamina B12 (cyjanokobalamina) oraz kwas foliowy odgrywają również ważną rolę dla tkanki nerwowej i usprawniają jej funkcje nerwowe. Keltican forte pokrywa zwiększone zapotrzebowanie neuronów2 na składniki, które są im niezbędne do naprawy uszkodzonych komórek nerwowych - składniki odżywcze monofosforanu urydyny, witaminę B12 i kwas foliowy.
Na mój rozum ciąży to nie szkodzi ale chyba poszukam alternatywy. Jak Wy dziewczynki suplementujcie B6 i B12?? Po prostu można je kupić osobno??
Na mój rozum ciąży to nie szkodzi ale chyba poszukam alternatywy. Jak Wy dziewczynki suplementujcie B6 i B12?? Po prostu można je kupić osobno??
reklama
truskawka1211
Enyo kochana.... Ja tak krótko,mocno ci kibicuje... Ja miałam badania i szczepionke jednego dnia plus wizyta.... Pozdrawiam z cudnej Austrii całe forum... Buziaki
Podziel się: