reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Destino,
A przy tej pierwszej ciąży też nie było zarodka? czy tylko akcji serca? Bo jeśli to było puste jajo płodowe, to z tego co słyszałam to trzeba szukać w genetyce przyczyn.
Co do endometriozy to ja nie wiem czy mój gin sie na tym zna, ale mogę koleżankę podpytać, która własnie ją ma . Straciła dwie ciąże i teraz doczekała się ślicznego synka:) Więc głowa do góry:) Jak bedziesz chciała namiary na gin do którego chodziła to daj znać, napiszę do niej:)
Ja też byłam u dr Syndora miły lekarz:) Idziesz na Wiślane Tarasy?
A czy jakieś badania w kierunku immunologi lub genetyki miałas robione?

reklama
Destino ja nie jestem z Krakowa ale tam też przyjmuje doktor ,do którego będę chodzić.Doktor Przybycień koleżanki z forum do niego chodzą i polecają. Jak sam o sobie mówi " jest od robienia dzieci"również metodą in vitro.

Ja chyba czegoś nie rozumie ?? Jak to jest ,że My z mutacją MTHFR musimy brać vit.b12 i kwas foliowy metylowany jeśli takiego nie ma w aptece. Co mówią lekarze jak do nich idziecie jak każą zbijać homocysteine? Nie kumam tego.

Destino ja jestem/bylam szczesliwa pacjenka dok. Przybycienia. Wierze ze jest specjalita w trudnych przypadkach bo po prostu latwe odsyla do domu, poza tyn nie prowadzi ciaz, glownie "robi dzieci" a co wazne nie kase, i pilnuje ciazy do konca Itrym. potem podaje reke i zyczy powodzenia lub spotkania przy kolejnym dzieciatku :-D Niczym innym sie nie zajmuje tylko takim dzialaniem. Generalnie przyjmuje 7dni w tyg. w K-wie i macierzynstwie rzadziej a w Tarnowie w CDK 6dni. Pacjentki ma co 30min a nie 10min za jedyne.. Wiadomo jak jest u niego dziennie 100 dziewczyn to rozne sa przypadki i rozne zakonczenia ale moje serce skradl!

Ostatnia edycja:
Ginowie w ogole nie wiedza ze forma metylowa jest przy mthfr zalecana. Przepisują tylko duże dawki normalnego kwasu.. Takze to ze potrzebujemy form metylowych wiemy z artykułów w internecie, często zagranicznych.

Lumia dzięki że pytasz czuję się w miarę ok jak na sytuację. Krwawienie powoli ustaje pecherzyka już nie ma... a co dalej.. póki co mam mętlik w głowie... próbować dalej na różnych opcjach lekowych w tym na nieodrzucanie organów po przeszczepie lub invitro z obstawa wszelką kropliwkowa itp... nie wiem co zrobię póki co chyba odpoczne... na chwilkę ... bo ten cykl na pewno nie będzie starankowy... muszę znaleźć jakąś drogę najlepszą dla nas...
Sorki że tylko o sobie ale dziś mam tysiąc myśli w głowie. .. w końcu są tacy którzy nie mają wcale dzieci a ja tego cudu doświadczyłam. .. cudu dosłownie bo moja immunologia jest bezwzględna i nie wiadomo jak ta moja córcia sobie z nią poradziła. ..

Lumia dzięki że pytasz czuję się w miarę ok jak na sytuację. Krwawienie powoli ustaje pecherzyka już nie ma... a co dalej.. póki co mam mętlik w głowie... próbować dalej na różnych opcjach lekowych w tym na nieodrzucanie organów po przeszczepie lub invitro z obstawa wszelką kropliwkowa itp... nie wiem co zrobię póki co chyba odpoczne... na chwilkę ... bo ten cykl na pewno nie będzie starankowy... muszę znaleźć jakąś drogę najlepszą dla nas...
Sorki że tylko o sobie ale dziś mam tysiąc myśli w głowie. .. w końcu są tacy którzy nie mają wcale dzieci a ja tego cudu doświadczyłam. .. cudu dosłownie bo moja immunologia jest bezwzględna i nie wiadomo jak ta moja córcia sobie z nią poradziła. ..
Marta
Witaj .Czekałam na ciebie i wiadomości .Czyli wszystko oczyściło się samo .
Może chociaż tyle dobrego w tym nieszczęściu .....Odpocznij chwilę i uspokój myśli .Przykro w takich chwilach jest ......Trzymaj się ciepło.

W pierwszej ciąży ludzik był, tylko nie było akcji serca. Teraz nic nie wiem bo wszystko było za małe i pani w ogóle się nie przypatrzyła. To nie jej pacjent. Przyjęła grzecznościowo. Bardzo miła kobieta. Szans nie dała dużych. Powiedziała by nie czekać do następnego poronienia tylko zacząć od dobrego immunologa. Więc jestem bez gina i tego co dalej. A do Sydora idę na Ruczaju. Na prądniku dłuższe terminy. Tam dopiero na kwiecień. Tu mam na 17 marca.
Lumia bardzo proszę o namiary na gina tam, gdzie twoja koleżanka się leczy. Endometrioza to paskudna choroba która prowadzi do bezpłodności. Zabija wszystko co związane z życiem, nie tylko dzieci, ale matkę powoli też zżera. Upośledza plemniki, zabija jajeczka, niedopuszcza do zapłodnienia, zabija zarodek, przynosi ciągle nowe stany zapalne, tworzy torbiele na jajnikach i w ten sposób je rozwala, prowadzi do niedrożności jajowodów, tworzy zrosty w macicy i w ostateczności powoduje martwotę narządów rodnych, bo one żyją, ruszają się. A poza tym przełazi na wszystko co się da, jelita, nawet są przypadki w płucach i w mózgu. Nie umiem sobie tego wyobrazić. A najgorsze jest to, że ciężko znaleźć gina, który umie się cholerstwem zająć. Ja chorowałam 10 lat zanim mnie ktoś zdiagnozował, choć już wcześniej prosiłam o próbę diagnozy w tym kierunku. więc jak ktoś umie się tym zająć to chętnie spróbuję.

reklama
Destino,
W takim razie piszę do koleżanki:)jak tylko dostanę namiar to Ci napiszę. Z tego co pamiętam miała dwa razy jakiś zabieg i po tym drugim, jak jej coś wycieli...to w końcu ssię udało. Tylko niegdy z nią w szeczgoly nie wchodziłam. Jutro idę też do mojego gina na usg to zapytam czy on kogoś ma do polecenia. Mogę też napisać do mojej koleżanki - pani ginekolog:)

Do góry