reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się w mroźny poranek z pracy [emoji8]
Dzięki! Czekam jeszcze na potwierdzenia od innych dziewczyn. Któraś coś?
Mi sie tez wydawało ze koenzym mozna dłużej brać ale wlasnie ktoś na tym wątku pisał ze do owu wiec odstawiłam...
Mleczko nie wiem, bo nie biorę, natomiast Wiesiołek do owu (powoduje mikroskurcze), kozenzym dr Jerzak kazała brać do owu, a Inofem odstawić po pozytywnym teście. Omega cały czas można brać ;)

reklama
Powiedzcie mi, jak w zasądzi działa ten wirus na ciąże, fasolkę?
Nie wiem czy działa na faskolke. Wiem ,że za jej przyczyną może się pojawić opryszczka, Ja raz miałam w ciąży i ją donosiłam. Pewnie jest tak jak Nafoczka pisze,że jest to też przyczyna stresu związanego z nową pracą.

ja mowię mężowi "wychodź" a on usłyszał "zostań", takze wszystko moze sie zdążyć ;)
Bertha no nie powiem mąż słuch ma świetny ;) Jak będziesz to się będziemy cieszyć :D

Strawbelka dom nie zając nie uciekanie jak masz do tego przekonanie ,że postawienie domu przed ciążą może spowodować ,że nie zapełnisz go dzieciaczkami to też bym się wstrzymała. Zresztą budowa to nie mały stres, z drugiej strony może dzięki budowie odcięłabyś myśli od zaciążania. Uważam ,że u wielu par to jest głównym problemem. Często piszemy o patologii ,że te co piją ,albo te co nie chcą to mają dzieci i ciąże ot tak.Dla mnie to jest to!! One nie mają problemów wszystko mają gdzieś liczy się tu i teraz, a nie mają ambicji na więcej i dlatego tak łatwo zachodzą.

Bertha, hahah, niezla komunikacja hihi. Mozre Ci sie trafi niespodzianka ;) co do opryszczki, nie wypowiem sie, bo nie mialam, ale jest meereeega oczesnie takze nawet jesli ciaza bedzie to nie jest zagniezdzona. Wzielabym leki, oplastrerkowalabym sie i tyle.

Bea, co do budowy i meneli ;) swiete slowa. Warto sie czyms zajac, a dla mnie stres budowlany jest nieporownywalnie mniejszy niz ciazowy takze nie martwie sie tym na zapas.

Ktoras z was kiedys napisala, ze lekarz chcial sie mnie pozbyc.i wlasnie.dzis to zobaczylam. Bylam ok usg zrobil.dokladnie musial pobrac wymaz mimo antybiotyku a i tak mam zroboc po 14dniach w mikrobiologi ...bo mam infekcje.
Macica czysta a infekcja z pochwy i znow wspolzyc nie mozna :( post juz od grudnia no.masakra jakas....plamienie jeat malutkie powoedzial, ze do miesiaca moge krwawic bo mialam.silne leki na podtrzymanie. Reszte wizyty siedzial i odpisywal na smsy olewal totalnie widac, ze sie pozbyccalkowicie:/ pytalam o pacjentki co tez 2razy u niego poroniy powoedzial ze i 3razy poronily ale gdzies zniknely ..to juz bije po oczach ze mam isc dalej. Histopatologia w piatek bo jeszcze nie ma prolutex sprzedany.
Pytalam o bethcg mowil ze sie nie robi bo mam czysto w macicy chyba ze na histopatologi cos wyjdzie...tacy lekarze:/
Najgorsze ze pojechalam cholera kaszlalm non stop i goraczka skoczyla :( mam ponad 38jakas masakra doprawilam sie tylko :(mialam jechac do endo w czwartek ale odpuszcze bo mi jeszcze na pluca pojdzie wiec w przyszlym tyg pojde do endo zrobie betahcg prolaktyne i tsh.
Ja mam juz trzeci antybiotyk :( a dalej goraczke moglam sobie odpuscic ta wizyte jednak.
Fondie
Kuruj się i wracaj do zdrowia.
A ten twój lekarz to chyba chce mieć cię już z głowy .Małe ma ambicje konował widać .

Fondi,
Widzę,że konował jak ich mało z tego twojego doktorka:/ kij mu w.... ;)

Beata
Liczę na Twoją modlitwę;) jak ja Ci "zazdroszczę" Tej wiary...ja już nie potrafię....;(

Doris, Nafoczko,
A jak Wy się czujecie nasze Cieżarówki:*

Dziewczyny, u mnie decyzje podjęte.
Wczoraj pierwszy zastrzyk puregonu poszedł w ruch:) Dziś zaliczyłam pobranie krwi na mutacje - dla spokoju ducha jednak poszłam zrobić:) no i zakupiłam jeszcze ten solgar modulator...tak na wszelki wypadek:)
Aha zrobiłam jeszcze komórki NK - tylko same, bo z tym testem ...czy jakoś tak trzeba się umawiać, ale czy same nk dadzą mi jakiś pogląd na sprawe? mam nadzieję,ze tak:)

pozdrawiam Was serdecznie:*
Lumia
Dorze że podjęłaś decyzję .Trzymam kciuki żeby w pierwszym cyklu się udało .!!!!!!!

Oj to chyba niegrzeczna byłaś ;) Mi przeszedł prąd w nogach ,ale chyba z tego klęczenia bo tak mi nogi cierpły. Kobieta która przede mną upadła takiego mi stracha narobiła ,że mało co nie zwiałam :p .
Ja nie wiem jak to z moją wiarą jest czy ja jestem Aż tak wierząca hmmm chyba nie ale szukam drogi, nie obrażam się na Boga. Mimo wielu krzyży ,które dostałam jestem osobą szczęśliwą i modlę się ,aby mnie więcej nie doświadczał.
Beata
Zazdroszczę ci tej wiary .
Ja chodzę do kościoła jak zachodzę w ciąże .Jestem wtedy pełna wiary .......Potem jak jest żle to mam czas zawieszenia i z Bogiem mam na bakier ..

Czesc Dziewczyny!
Dzisiaj pierwszy dzien na nowym stanowisku, pracowicie było :)
A ja tymczasem myśle co bedzie jak za 2 tyg okaże sie ze zaciążyłam ;) bo oczywiście ze wstrzymywania sie nic nie wyszło - ja mowię mężowi "wychodź" a on usłyszał "zostań", takze wszystko moze sie zdążyć ;)
Takze odliczam, dzisiaj jest 3dpo.

Pytanko po raz tysięczny - wiesiołek i koenzym q10 do owu sie bierze. A mleczko/pyłek pszczeli, inofolik, omega3?

I kolejne pytanie - wyskoczyła mi opryszczka na ustach. Powiedzcie mi, jak w zasądzi działa ten wirus na ciąże, fasolkę? To bardzo niebezpieczne?
Bertha
Co do oprysxczki to nie wiem jaki ma związek z ciążą .Nigdy nie miałam opryszczki .Myślę że napewno poprostu zmarzłaś ,owiało cie i masz .

Lece do pracy i pozdrawiam całą waszą gromadkę dziewczyn o których dziś nie zdążyłam wspomnieć .
Całusy

reklama
Asia wysłałam do Ciebie mejla, Beatki też. Lumia jesli chcesz znac szczegoly to wyslij mi adres mejlowy

Ostatnia edycja:
Do góry