reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Asia, druga przyszła w 32 dniu cyklu, trzecia w 24 dniu cyklu ale brałam tabletki antykoncepcyjne bo miałam torbiel na jajniku, czwarta w 49 dc, bo udało mi się zajść w kolejną ciążę, niestety biochemiczną
Ja też po odstawieniu tabletek miałam biochemiczną.
Ogólnie wydaje mi się, że tabletki mega rozregulowały mi hormony a do tego zwiększają ryzyko zakrzepicy. Obiecałam sobie, że nigdy więcej.

reklama
Witajcie :)

Beatka ale sobie w kulki lecą z tą histero [emoji35]

Ja po 21. dniach plamienia poszłam do Gin i dostałam zastrzyk z cyklonaminy i w ciagu 2 dni ustało [emoji4]

A ja 3 dni przed @ plamię na brązowo i nie wiem o co biega, bo nigdy tak nie miałam [emoji30]

Susanka brawo za homocysteine [emoji122]

Idę dziś do apteki zapytać o B6, B12 i kwas foliowy z Solgara [emoji6] biorę się za siebie, bo od dziś dieta [emoji486]
Trzymam kciuki za dietkę.

Dziewczyny,
Ja tak na szybko bo z kom. Potrzebuje porady.
Nie zdazylam do labo . Tam gdzie mutacje robia. Jedynie diagnostyka bedzie otwarta i zastanawiam sie czy nie wystarczy jak zrobie badanie homocysteiny? Wyprzedzajac putanie to mutacje tez tam mozna zrobic, ale koszt wiekszy o 250zl. Co wy na to?i wynik bede miec juz jutro.

Dziewczyny,
Nie zdazylam do labo . Tam gdzie mutacje robia. Jedynie diagnostyka bedzie otwarta i zastanawiam sie czy nie wystarczy jak zrobie badanie homocysteiny? Wyprzedzajac putanie to mutacje tez tam mozna zrobic, ale koszt wiekszy o 250zl. Co wy na to?i wynik bede miec juz jutro.
Ja też zrobiłam badanie homocysteiny i nic to nie wniosło. Jeśli nie zrobisz badań mthfr nie będziesz wiedziała, czy tę mutację posiadasz. Podwyższona homocysteina może wskazywać na mutację, ale nie musi.

Kurcze, u mnie badanie poliformizmu kosztowało 190 zł. w diagnostyce. Cały czas myślę czy oni aby zbadają mi te dwa gneny :-(

Lumia spokój Nas ratuje. Sama homocysteina to za mało ponieważ przy mutacji podaje się też większe dawki heparyny i nie wiesz czy masz hetero czy homo odmianę. Ja np. mam hetero , a homocysteine miałam książkowe, a wcześniej bralam kwas foliowy w sumie 0
,8 mg i witaminy b6 i b12 nie bralam. Zrób wyniki i na spokojnie ciąża. Miesiąc Cię nie zbawi . Moja teściowa miała 36 lat jak urodziła pierwsze dziecko i też zdążyła.

Hej. Co do plamien po zabiegu. Ja plamilam nawet 3 tygodnie i skonczylo sie na cyclaminie (czy jakos tak), bo sie wscieklam w koncu, poszlam do gina i kazal mi lykac te tabsy, minelo jak reka odjal.

Dziewczyny,
Ja mam homocysteinę w normie, a mthfr mam ;)

reklama
Do góry