Świetne opracowanie!Dziewczyny, ten artykul jest super, co linka kiedys podsylalam: http://www.ptmp.com.pl/png/png4z1_2011/PNG41-6-Malinowski-algorytm.pdf
tu sa opisane wszystkie algorytmy leczenia Malinowskiego - jakie badania przy jakich problemach, jakie leczenie.
Polecam jak ktos jeszcze nie zaglądał.
reklama
tęczowa89
Fanka BB :)
zanim miałam zdiagnozowane Sm to tak się za siebie wziełam, że schudłam 17 kg, przez około pół roku. Wiązało się to ze zdrowa dietą ( nie jadłam wieczorami, słodycze odpadły, smażenie bez oleju itp) i sportem ( biegałam, a raczej chodziłam szybciej ), ale zwaliło mnie z nóg z dnia na dzień i skończyłam ze wszystkim. Teraz nie mogę się zmusić znów do diety, a przydałoby się, bo po tych duphastonach i encortonach to puchnę szybciej niż normalnie :/ , tylko bieganie odpada
Asia 666 edytowałam wiadomość. Pisałyśmy jednocześnie
Dzięki Asia ja też jestem z siebie dumna bo uwielbiam słodycze. Szkoda że ćwiczyć mi się nie chce to efekty byłyby boooskie,ale ćwiczyłam jedynie 1,5 mieś.
Oj tam, zaraz słoneczko wyjdzie, może jakiś rower, rolki, długie spacery, może nawet bieganie...Będzie więcej ruchu.
Ja przestaję chociażby korzystać z windy narazie.
Kiedyś ćwiczyłam z Chodakowską, efekty były super nie tylko w figurze, spadku masy, ale i samopoczuciu, miałam więcej energii, byłam weselsza. Teraz myślę o ćwiczeniach a co z tego wyjdzie...wiadomo jak zajdę będę musiała zaprzestać. Dlatego narazie dieta i spacery, schody zamiast windy i umiarkowany ruch.
Susana, ja mam nadmiar kwasu foliowego, poziom przekroczony dwukrotnie. Homocysteinę bodajże 7,5.Witam
Ja z kolei wyczytałam że niekiedy po zbadaniu ilości kwasu foliowego lub wit b12 w organiżmie może być ich nadmiar jeżeli jest mutscja .
Organizm nie przysfaja nie przerabia wtedy .Poziom jest wysoki ale homocysteina też wysoka .
Przy mutacji szczególnie homo taki wysoki poziom kwasu foliowego który się nie wchłania jest bardzo niekorzystny.
Ale wyników mutacji jeszcze nie mam.
No i ślinka pociekła...Jakbyś miała chwilkę to poproszę przepis na priv. Mam sernikolubnych chłopów w domu...a sama popatrzę :-)Strawbelka
Zobacz załącznik 748598 Sernik pychota
Susana super!!!
Asia ja badalam tylko pozion homocysteiny, witamin nie, a i tak brałam metylowe B6 i B12 bo mi tak w opinii napisała pani genetyk, aby brać, wprawdzie nie pisała o metylowych
Beatka, tak widziałam ale w środku nocy, zaraz to naprawie kochana ja bym na Twoim miejscu już z tym zabiegiem poczekała do opinii 9-go? popytaj dokładnie, no a jakby jakimś cudem było jeszcze w tym tyg, hmm to idź
Wy tu wstreciuchy o odchudzaniu a ja mam 6-7 na plusie w sumie to póki co nadrobilam do co schudlam przed ale jak pomysle, ze znowu bede musiała zbijać ;/
Asia ja badalam tylko pozion homocysteiny, witamin nie, a i tak brałam metylowe B6 i B12 bo mi tak w opinii napisała pani genetyk, aby brać, wprawdzie nie pisała o metylowych
Beatka, tak widziałam ale w środku nocy, zaraz to naprawie kochana ja bym na Twoim miejscu już z tym zabiegiem poczekała do opinii 9-go? popytaj dokładnie, no a jakby jakimś cudem było jeszcze w tym tyg, hmm to idź
Wy tu wstreciuchy o odchudzaniu a ja mam 6-7 na plusie w sumie to póki co nadrobilam do co schudlam przed ale jak pomysle, ze znowu bede musiała zbijać ;/
susana
Fanka BB :)
Beata
To znowu kicha z tą histero.
Ja jeszcze tylko nadmienię że oprócz suplementów biorę co miesiąc zastrzyk z B 12..
Myże że to u mnie robi całą robotę .
Przez to homocysteina w normie , i mam pewność że wszystko się wchłania do organizmu .
Na początku b12 miałam poniżej normy .Jak osiemdziesięcioletnia steruszka.Tak poeiedziała internistka .
Tetaz b12 mam w górnej granicy
To znowu kicha z tą histero.
Ja jeszcze tylko nadmienię że oprócz suplementów biorę co miesiąc zastrzyk z B 12..
Myże że to u mnie robi całą robotę .
Przez to homocysteina w normie , i mam pewność że wszystko się wchłania do organizmu .
Na początku b12 miałam poniżej normy .Jak osiemdziesięcioletnia steruszka.Tak poeiedziała internistka .
Tetaz b12 mam w górnej granicy
reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Hej
Witam się poniedziałkowo.
Byłam dziś na badaniach krwi, bo jutro wizyte mam u endo, w przychodzi jak bym pobrała nr do laboratorium to by było 46 osób przede mną . Ale na drzwiach kartka, że kobiety w ciaży wchodza poza kolejnością, stanęłam z przodu kolejki, mikt nic nie mówił,bo widzieli, ze jestem w ciąży. Wchodzę a tam pielęgniara pyta gdzie mam numerek, mówię, że nie mam bo jestem w ciąży i wchodze bez kolejki a ona na to pyta czy ja się źle czuję, bo jak dobrze to mam stać jak wszyscy. Powiedziałam, że źle, hi hi :-) i że to chyba jakiś żart :-). Oczywiście pobrała mi krew, chyba nie miała wyjścia
Witam się poniedziałkowo.
Byłam dziś na badaniach krwi, bo jutro wizyte mam u endo, w przychodzi jak bym pobrała nr do laboratorium to by było 46 osób przede mną . Ale na drzwiach kartka, że kobiety w ciaży wchodza poza kolejnością, stanęłam z przodu kolejki, mikt nic nie mówił,bo widzieli, ze jestem w ciąży. Wchodzę a tam pielęgniara pyta gdzie mam numerek, mówię, że nie mam bo jestem w ciąży i wchodze bez kolejki a ona na to pyta czy ja się źle czuję, bo jak dobrze to mam stać jak wszyscy. Powiedziałam, że źle, hi hi :-) i że to chyba jakiś żart :-). Oczywiście pobrała mi krew, chyba nie miała wyjścia
Podziel się: