reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

tam jest takie zdanie : Foliany, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie tkanek i narządów organizmu poprzez swoje wielokierunkowe działanie, jak udział w procesie podziału komórek czy w przemianach niektórych aminokwasów. Pełnia istotną rolę w tkankach, w których zachodzą intensywne oodziały komórkowe, zwłaszcza w układzie krwiotwórczym. Uczestniczą w przemianie homocysteiny, regulując stężenie tego aminokwasu
Jak masz problem z homocysteina to musisz metylowe formy brac, bo Twoj organizm zwyklych nie przyswaja. Te zwykle sa dla osob ktore nie maja problemow z homocysteina.

reklama
b6 już mam więc brakuje mi b12 ( ale miałam w normie, a nawet w górnej granicy) i kwasu foliowego ( lekarz kazał mi brać 15 mg, ale nie badałam jego poziomu)

b6 już mam więc brakuje mi b12 ( ale miałam w normie, a nawet w górnej granicy) i kwasu foliowego ( lekarz kazał mi brać 15 mg, ale nie badałam jego poziomu)
Teczowa ja nie badalam poziomu witamin, ja je biore profilaktycznie bo nie zaszkodza a w razie czego pomoga jakbym miala problem z mutacjami i homocysteina( a badan na mutacje i homocysteine jeszcze nie robilam), ja tam wole brac.
Nie wiem co mam Ci doradzic. Albo robisz badania, albo bierzesz profilaktycznie. Nie wiem czy wlasciwy poziom witamin( ktory wyszedl Ci w badaniach) oznacza ze nie musisz metylowych form brac???
Moze dziewczyny pozniej cos napisza, ale wydaje mi sie ze tu trzeba zrobic mutacje i poziom homocysteiny, zeby sie tego dowiedziec.

Teczowa ja nie badalam poziomu witamin, ja je biore profilaktycznie bo nie zaszkodza a w razie czego pomoga jakbym miala problem z mutacjami i homocysteina( a badan na mutacje i homocysteine jeszcze nie robilam), ja tam wole brac.
Nie wiem co mam Ci doradzic. Albo robisz badania, albo bierzesz profilaktycznie. Nie wiem czy wlasciwy poziom witamin( ktory wyszedl Ci w badaniach) oznacza ze nie musisz metylowych form brac???
Moze dziewczyny pozniej cos napisza, ale wydaje mi sie ze tu trzeba zrobic mutacje i poziom homocysteiny, zeby sie tego dowiedziec.
no właśnie nie wiem, bo tak jak pisałam sprawdzałam tylko b12 ( ze względu na SM). Przez niewiedzę nigdy nie badałam b6 i kwasu foliowego. Może dziewczyny mi doradzą :/

Lumia, absolutnie nie zamiast badania mutacji. Asia ladnie to wytlumaczyla wszystko :) to badanie pokazuje czy w ogole jest sens to brav, a jesli tak to w jakich dawkach.

Ja od jutra dietka + wracam do ruchu, bo sie robie kulista, a do ciazy trzreba podchodzic ze zgrabnym tylkiem ;)

Lumia, absolutnie nie zamiast badania mutacji. Asia ladnie to wytlumaczyla wszystko :) to badanie pokazuje czy w ogole jest sens to brav, a jesli tak to w jakich dawkach.

Ja od jutra dietka + wracam do ruchu, bo sie robie kulista, a do ciazy trzreba podchodzic ze zgrabnym tylkiem ;)

O ja na dietce o niskim indeksie od czwartku :-) I póki co się trzymam a ruch jak poczuję się lepiej ( jeszcze do jutra antybiotyk)
Póki co od 2 tygodni schudłam 2,5 kg, ale ja mam dużo jeszcze do zrzucenia (co najmniej 9 kg). Nie wiem czy wszystko mi sie uda zrzucić. Na dietce też w ciąży muszę być jak się uda. Ale to pewnie najwcześniej maj, czerwiec... po zakończeniu diagnozy i rozpoczęciu leczenia.

reklama
Witam
Ja z kolei wyczytałam że niekiedy po zbadaniu ilości kwasu foliowego lub wit b12 w organiżmie może być ich nadmiar jeżeli jest mutscja .
Organizm nie przysfaja nie przerabia wtedy .Poziom jest wysoki ale homocysteina też wysoka .
Przy mutacji szczególnie homo taki wysoki poziom kwasu foliowego który się nie wchłania jest bardzo niekorzystny.

Do góry