reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

tam jest takie zdanie : Foliany, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie tkanek i narządów organizmu poprzez swoje wielokierunkowe działanie, jak udział w procesie podziału komórek czy w przemianach niektórych aminokwasów. Pełnia istotną rolę w tkankach, w których zachodzą intensywne oodziały komórkowe, zwłaszcza w układzie krwiotwórczym. Uczestniczą w przemianie homocysteiny, regulując stężenie tego aminokwasu
Jak masz problem z homocysteina to musisz metylowe formy brac, bo Twoj organizm zwyklych nie przyswaja. Te zwykle sa dla osob ktore nie maja problemow z homocysteina.

reklama
b6 już mam więc brakuje mi b12 ( ale miałam w normie, a nawet w górnej granicy) i kwasu foliowego ( lekarz kazał mi brać 15 mg, ale nie badałam jego poziomu)

b6 już mam więc brakuje mi b12 ( ale miałam w normie, a nawet w górnej granicy) i kwasu foliowego ( lekarz kazał mi brać 15 mg, ale nie badałam jego poziomu)
Teczowa ja nie badalam poziomu witamin, ja je biore profilaktycznie bo nie zaszkodza a w razie czego pomoga jakbym miala problem z mutacjami i homocysteina( a badan na mutacje i homocysteine jeszcze nie robilam), ja tam wole brac.
Nie wiem co mam Ci doradzic. Albo robisz badania, albo bierzesz profilaktycznie. Nie wiem czy wlasciwy poziom witamin( ktory wyszedl Ci w badaniach) oznacza ze nie musisz metylowych form brac???
Moze dziewczyny pozniej cos napisza, ale wydaje mi sie ze tu trzeba zrobic mutacje i poziom homocysteiny, zeby sie tego dowiedziec.

Teczowa ja nie badalam poziomu witamin, ja je biore profilaktycznie bo nie zaszkodza a w razie czego pomoga jakbym miala problem z mutacjami i homocysteina( a badan na mutacje i homocysteine jeszcze nie robilam), ja tam wole brac.
Nie wiem co mam Ci doradzic. Albo robisz badania, albo bierzesz profilaktycznie. Nie wiem czy wlasciwy poziom witamin( ktory wyszedl Ci w badaniach) oznacza ze nie musisz metylowych form brac???
Moze dziewczyny pozniej cos napisza, ale wydaje mi sie ze tu trzeba zrobic mutacje i poziom homocysteiny, zeby sie tego dowiedziec.
no właśnie nie wiem, bo tak jak pisałam sprawdzałam tylko b12 ( ze względu na SM). Przez niewiedzę nigdy nie badałam b6 i kwasu foliowego. Może dziewczyny mi doradzą :/

Lumia, absolutnie nie zamiast badania mutacji. Asia ladnie to wytlumaczyla wszystko :) to badanie pokazuje czy w ogole jest sens to brav, a jesli tak to w jakich dawkach.

Ja od jutra dietka + wracam do ruchu, bo sie robie kulista, a do ciazy trzreba podchodzic ze zgrabnym tylkiem ;)

Lumia, absolutnie nie zamiast badania mutacji. Asia ladnie to wytlumaczyla wszystko :) to badanie pokazuje czy w ogole jest sens to brav, a jesli tak to w jakich dawkach.

Ja od jutra dietka + wracam do ruchu, bo sie robie kulista, a do ciazy trzreba podchodzic ze zgrabnym tylkiem ;)

O ja na dietce o niskim indeksie od czwartku :-) I póki co się trzymam a ruch jak poczuję się lepiej ( jeszcze do jutra antybiotyk)
Póki co od 2 tygodni schudłam 2,5 kg, ale ja mam dużo jeszcze do zrzucenia (co najmniej 9 kg). Nie wiem czy wszystko mi sie uda zrzucić. Na dietce też w ciąży muszę być jak się uda. Ale to pewnie najwcześniej maj, czerwiec... po zakończeniu diagnozy i rozpoczęciu leczenia.

reklama
Witam
Ja z kolei wyczytałam że niekiedy po zbadaniu ilości kwasu foliowego lub wit b12 w organiżmie może być ich nadmiar jeżeli jest mutscja .
Organizm nie przysfaja nie przerabia wtedy .Poziom jest wysoki ale homocysteina też wysoka .
Przy mutacji szczególnie homo taki wysoki poziom kwasu foliowego który się nie wchłania jest bardzo niekorzystny.

Do góry