reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a miala ktoras z Was robione usg w czasie miesiaczki? Bo ja mam jechac 8 marca i lekarz powiedzial ze jak uda sie i to bedzie do 2 dc, z drugim wlacznie to zrobi usg i jak jajniki beda czyste to wtedy leki do stymulacji od 2dc.
Tylko mnie najbardziej przeraza usg jak jest @
Ja nie miałam, ale miałam po podaniu poprzedniego dnia prostaglandyny i moze troche plamilam , juz sama nie pamietam.
Ale w ogole sie nie przejmuj, na pewno jest do tego przyzwyczajony i przygotowany, skoro to usg robi sie wlasnie w 2dc.

reklama
Ja nie miałam, ale miałam po podaniu poprzedniego dnia prostaglandyny i moze troche plamilam , juz sama nie pamietam.
Ale w ogole sie nie przejmuj, na pewno jest do tego przyzwyczajony i przygotowany, skoro to usg robi sie wlasnie w 2dc.
Nie robi sie go w 2 dc, tylko od 2dc bierze sie leki do stymulacji i jak mi wizyta wypadnie najpozniej w 2dc to zrobi usg i da mi leki.

Dzisiaj byłam u innego gina w Medicover, hurra - było usg!
Miałam monitoring owu. W sumie to w tym cyklu jeszcze sie nie staramy, ale chciałam sprawdzić czy jest owu i poznać gina czy jest ok.
I dostałam zdjecie z usg! ;) pęcherzyk jest 17-18mm, torbiel czekoladowa w drugim jajniku tez jest, tak samo duża, mimo ze ładnie ja prosiłam zeby sobie poszła. Endometrium ok 8mm.
Mthfr zna, jak bedzie ciąża to clexane bede brała. Mówi ze krwiaki w poprzedniej ciąży mogły powstać na skutek reakcji na zwiększony poziom homocysteiny, przez moja mutacje.. Ciekawe ze nie mówi ze Acard moze krwiaki robic, tylko ze zeby zapobiegać skutkom tej mutacji to bierze sie Acard, clexane.
Zapytałam o poziom homocysteiny to mówi ze jesli jest w normie to jest ok... Takze inaczej niz wam mówili ginowie, że te normy przy mutacji sa inne i ma byc ok 5...
I tyle :) takze do niego sobie bede chodziła jako drugi gin.

Nie robi sie go w 2 dc, tylko od 2dc bierze sie leki do stymulacji i jak mi wizyta wypadnie najpozniej w 2dc to zrobi usg i da mi leki.
Ok. Ale rozumiem, ze jakby sie nie udało trafić z wizyta do 2dc, to dałby ci tak czy siak leki? Czy to usg jest zawsze wymagane zeby sprawdzić jajniki..?

Ok. Ale rozumiem, ze jakby sie nie udało trafić z wizyta do 2dc, to dałby ci tak czy siak leki? Czy to usg jest zawsze wymagane zeby sprawdzić jajniki..?
Usg jest zawsze wymagane przed wzieciem lekow bo jajniki musza byc czyste. Tak mi gin powiedzial ostatnio. A ja wlasnie ostatnio mialam niepekniety pecherzyk po owu i dlatego musze drugi raz jechac 8 marca.

Strawbelka to normlane :)
Susana do kogo chodzisz wilczynski?dubrawski?
Ja troche chodziłam do Dubra .
Byłam u niego dwa lub trzy razy
Trochę się wkurzyłam jak mi kazał powtarzać połowę albo więcej badań które miałam świerzo zrobione.
Więcej nie poszłam
Potem byłam u Wilczyńskiego .
Zlecił kolejne badania a wszystkie te co miałam zaliczył.
Jak zrobie wszystkie to do niego ide znowu .W międzyczasie zaszłam w ciążecpo wizycie u wilczyńskiego chociaż on odradzał .No i wiadomo.
Na miejscu mam swoją ulubioną ginkę która mi daje encorton clexan wlewy (sama sobie daję)
I gina na fundusz który wszystkie badania daje na nfz bo do porodni przyszpitalnej do niego chodze.

reklama
Strawbelka
SERNIK SIĘ PIECZE
dałam tylko podwójną porcję ciasteczek i masła na spód bo jakoś tak mało było .Na blaszce robie a nie tortownicy i może dlatego .

Do góry