reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane ja czytam tutaj o tych waszych kosztach i wiecie ja np zaoszczedzilam w ten sposób że poszłam do szpitala.. Niewiem skąd jesteście ale napewno w jakimś muszą robić badania na zespół fosfolipidowy.. I słuchajcie zrobili mi za darmo te V leiden, mutacje,homocysteina, białko i wiele innych... Uczekalam się swoje ale warto oszczędzić...

reklama
Przyjęła mnie pani profesor hematolog (miałam skierowanie od rodzinnego)powiedziałam że lekarz podejrzewa zespół przez 2 poronienia i od razu dała skierowanie na badania które zrobili w ten sam dzień.. Ja czekałam 3 miechy albo i więcej ale i tak się nie starałam a badalam inne rzeczy w Międzyczasie..

Lumia to teraz sie zgadza ;-) ale karte wyrob jesli nie masz najlepiej przy malym badaniu.
Ja tak jak Riri mialam Vleiden,protrombine i te dwa kardiofosfocos tam w szpitalu. Tylko te mutacje robilam sama. Mialam w trakcie poronienia tzn. gdy czekalam w szpitalu na zabieg

Riri to się oczekałaś na wyniki ale co zaoszczędzone to Twoje. Gdzie byłaś w szpitalu? Ja już nie będę robić ;) pytam może innym się przyda. Chociaż homocysteine mam zrobić i białko też by się przydało :D.

Susana pokaż zdjęcia placka to oko pocieszę ;)

Nafoczka ja już siedzę na szpilkach. Zastanawiam się czy jechać pociągiem do Tarnowa czy autem. Jechałaś autostradą?? Płatna jest ? Ile szybciej niż jakbym jechała przed Dębice i inne miejscowości??

PS. Sorry dziewczyny ,że nie na tematy poronień czy ciąży ,ale jestem uśpiona w temacie starań ;)

Nafoczko,
W diagnostyce, to jestem stała klientka;)
Mnie niestety nic w szpitalu nie zrobili, a Pani genetyk stwierdziła,że najpierw mi zrobbi kariotypy i jak bedą wyniki to dopieero mutacje.....a już nawet n ie chcę się wkurzać.

Riri
Ja nie mam czasu na czekanie....dla mnie każdy miesiąc się liczy. Mam 33 lata i czekam na swój pierwszy cud, a z każdym poronieniem strach, że lata mi uciekają, rośnie:(. Nie mam już też sił, jeżdzić tu i tam,żeby zaoszczędzić, zrobić za darmo. np. U mnie do genetyka na termin czekasz prawie rok, a póżniej jeszcze 6 miesięcy na pobranie krwi!!!!Pojechałam do miasta po sąsiedzku, tam terminy bardziej dostępne....a dobra nie marudzę.... Strasznie się irytuję jak piszę o nfz! Żałosne to wszystko.

Beata
A Ty nie stratujesz za chwilę?:)

Wpadam na chwilę, zobaczyć co u Was!!!!

Lumia, suuuuperrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moje zdanie jest takie, że robisz dobrze, wiesz jaka była poprzednio przyczyna i dwa razy sie to nie powtarza. Mi tez było szkoda cyklu, szkoda owu. Oczywiście nigdy nie udało mi się nigdy zajść w pierwszym cyklu po, zazwyczaj w 3 ale nie miałam sobie nic do zarzucenia :-)

Susana, no właśnie nie mam co pisać, bo u mnie nic się nie dzieje :-)

Pozdrawiam Was Babeczki!!!!

Beatka zdecydowanie jezdzilam autostrada, droga jest, bezplatna i tak prosta ze M.mnie zawiozl dwa razy a potem sama jezdzilam na nawigacji. Z pociagu jest chyba potem kawalek i trzeba czerwonym autobusem jechac. To kiedy wizyta?

Beatka zdecydowanie jezdzilam autostrada, droga jest, bezplatna i tak prosta ze M.mnie zawiozl dwa razy a potem sama jezdzilam na nawigacji. Z pociagu jest chyba potem kawalek i trzeba czerwonym autobusem jechac. To kiedy wizyta?
Nafoczka a tobie wyszła któraś z mutacji?
Czy tylko ja mam tu tego v leidena na wątku czy któraś jeszcze go ma?

Dziewczyny a miala ktoras z Was robione usg w czasie miesiaczki? Bo ja mam jechac 8 marca i lekarz powiedzial ze jak uda sie i to bedzie do 2 dc, z drugim wlacznie to zrobi usg i jak jajniki beda czyste to wtedy leki do stymulacji od 2dc.
Tylko mnie najbardziej przeraza usg jak jest @

reklama
Dziewczyny a miala ktoras z Was robione usg w czasie miesiaczki? Bo ja mam jechac 8 marca i lekarz powiedzial ze jak uda sie i to bedzie do 2 dc, z drugim wlacznie to zrobi usg i jak jajniki beda czyste to wtedy leki do stymulacji od 2dc.
Tylko mnie najbardziej przeraza usg jak jest @
Ja miałam usg w@ u Dubra w Warszawie .
Wtedy mi sprawdzał w @ rezerwę jajnikową .

Do góry