reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Martaha - przykro mi z powodu z tego co się stało :-( :( Jesteś silna babka, napewno dasz radę. Nie bardzo rozumiem dlaczego lekarz Ci proponuje in vitro skoro, Ty zachodzisz w ciąże, a później się dzieje to co się właśnie stało. Nie rozumiem tego...

nafoczka - współczuję stresów. Trzymam kciuki, żeby nic się nie stało...

reklama
Mam pytanie do Was odnośnie badania kariotypu, ponieważ wg prof. Jerzak do rozważenia jest te badanie.
Ale potem zastanowiła się czy u mnie mogą wystąpić takie aberracje, skoro urodziłam 2 dzieci?

Ale chłopcy nie są do końca zdrowi. Starszy ma ADHD a młodszy miał podejrzenie Aspergera, ale uczy się bardzo dobrze i jest z nim dobry kontakt wzrokowy. Niemniej jednak jego zachowania są dziwne np. w przedszkolu nie interesowały go dzieci, zawsze bawił się sam i układał auta, zawsze równo w identycznych odstępach. I nadal jest dość nieśmiały. Poza tym ma kolegów ulubionych. Ale nie ma w związku z tym żadnych problemów.
Czy to mogło mieć związek z genetyką?

I zastanawiam się, bo wszystkie badania robię prywatnie, czy to nie będzie szukanie dziury w całym?

Asia, Tęczowa i zainteresowane IO i PCO
więc USG jajników też mialam robione chyba w 3dc. przez Przybycienia, tak jak pisałam opisał to jako "ser szwajcarski" czyli duzo niczego
endokrynolog dała mi dużo badań do zrobienia (na NFZ- tylko nie wszystkie na raz a co wizyte cos innego, pomijam tarczycowe sprawy)
Wyszedł mi podwyższony testosteron, choć w normie ale niby doktor stwierdziła że wysoki 37,60

PS potem dokończe bo musze do szpitala do M. jechac bo mial wypadek....
Nafoczka, daj znać co się stało i jak M.?

Susana dzwoniłam. Progesteron odstawić encorton stopniowo zmniejszać o pół tabletki clexan i acesan odstawić zostawić tylko witaminy.
Co do in vitro to on coś kiedyś mówił że wieksza szansa na wybranie dobrego zarodka bo nie dobre źle się rozwiną od poczatku... nie wiem jeszcze jaką decyzję podejmiemy on nie wuklucza innej drogi ale ta niby najpewniejsza...

Asia badanie kariotypu nalezy się na NFZ więc zrobiłabym wszystko bez rozważania.
Martha bardzo mi przykro, miałam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Agnieszka ja od soboty czulam że to nie ten czas... jest mi ciężko ale już sie ogarnęła i zbieram sie do walki. Czekam tylko na plan działaniaa jak u ciebie

Susana dzwoniłam. Progesteron odstawić encorton stopniowo zmniejszać o pół tabletki clexan i acesan odstawić zostawić tylko witaminy.
Co do in vitro to on coś kiedyś mówił że wieksza szansa na wybranie dobrego zarodka bo nie dobre źle się rozwiną od poczatku... nie wiem jeszcze jaką decyzję podejmiemy on nie wuklucza innej drogi ale ta niby najpewniejsza...
Więc jest szansa, że jednak wszystko się ułoży. Może te invitro jest dla Was szansą. Będę trzymać kciuki.

Hej
Po prostu nie wiem co napisać...co powiedzieć...tak mi przykro.
Jakiś straszny pech na naszym wątku ostatnio. Susana, Fondie, Martaha... :-(
Myślę o Was Dziewczyny!!!!

Asia póki co nie jestem zdecydowana będę rozmawiać z mężem a później z ginem... i wtedy podejmiemy decyzję msm mnostwo obaw...

reklama
Do góry