reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Asia ja już się otrzasnelam... zanim urodzilam córkę strasznie źle to znosilam odkąd ją mam wszystko przeżywam inaczej może nie mniej ale na pewno inaczej. .. jest mi dużo łatwiej. .. zresztą te wsxystkue starania są z myślą o niej by kiedyś nie została sama...

reklama
Nafoczka napisz mi proszę co i jak...sprawdzę to bo może to też jest jakiś trop...co prawda ciśnienie mam niskie, nikt nie stwierdził PCO, ale cholesterol mam na granicy ( zresztą taka samo jak moi bracia, oraz śp Tata)
Martaha...wiem co przechodzisz i wiem, że to trudne..jedyne chyba co jest warte napisania to TRZYMAJ SIĘ i NIE PODDAWAJ

Nafoczka napisz mi proszę co i jak...sprawdzę to bo może to też jest jakiś trop...co prawda ciśnienie mam niskie, nikt nie stwierdził PCO, ale cholesterol mam na granicy ( zresztą taka samo jak moi bracia, oraz śp Tata)
Martaha...wiem co przechodzisz i wiem, że to trudne..jedyne chyba co jest warte napisania to TRZYMAJ SIĘ i NIE PODDAWAJ
Ja mam skierowanie na usg w 3-5 dniu cyklu, aby podejrzeć te moje jajniki w kierunku PCO. Ciśnienie też zawsze niskie miałam.

Wyników brak dzwoniłam i mają awarię więc nie wiedzą o której będą. ..
Marta
Czekamy z Tobą .

Dziewczyny przy tej mutacji mthfr piszą żeby nie brać zwykłego kwasu foliowego .Zdania oczywiście są podzielone .Jak byłam u genetyka to on powiedział żeby absolutnie nie brać .tylko metylowany .Ja już od kilku miesięcy brałam jeden i drugi a zwykłego to dużą dawkę bo 15 mg .
Tak mi zaleciła moja ginka miejscowa. Teraz odstawiłam zwykły kwas ale się go długo nabrałam i to w tak dużej ilości.Zastanawiam się czy to też może mieć zły wpływ na obumarcia ciąży .
Wyczytałam też że w inofemie który zakupiłam jest też kwas foliowy .To mam go pić czy nie ?
Już nie wiem .

Beta nie cale 360 więc sprawa jasna... wizyta bez zmian w kolejną środę zobaczymy co zaproponuje... póki co znów wraca temat in vitro ....

reklama
Asia, Tęczowa i zainteresowane IO i PCO
więc USG jajników też mialam robione chyba w 3dc. przez Przybycienia, tak jak pisałam opisał to jako "ser szwajcarski" czyli duzo niczego
endokrynolog dała mi dużo badań do zrobienia (na NFZ- tylko nie wszystkie na raz a co wizyte cos innego, pomijam tarczycowe sprawy)
Wyszedł mi podwyższony testosteron, choć w normie ale niby doktor stwierdziła że wysoki 37,60

PS potem dokończe bo musze do szpitala do M. jechac bo mial wypadek....

Do góry