reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pierwsze słyszę ze mutacja to autyzm i ADHD ja słyszałam że mutacja ujawnia się poporodzie jakimś ....ale nie wiem ile w tym prawdy ja urodziłam jak miałam 29 a potem jak skończyłam 30 zaczęły się schody. Dziewczyny jaka z was miała dzieciątko z niedowladem nóg ? I jaka zbijala allo sterydem przed zajściem w ciążę ?ja leżę dalej 39 mam prawie zdycham.

reklama
Problemy chłopców wpisują mi sie w informacje jakie znalazłam nt mutacji mthfr. Często widziałam powiązane z tymi mutacjami hasła autyzm, ADHD itp. Takze moze one ci wyjdą - jeszcze nie masz wyników prawd, czy przeoczyłam?
Tak, powinny być najpóźniej w następnym tygodniu. Robiłam 18.02.
Dziękuję za informację.

No tak,
Byłam dzisiaj na wizycie u przypadkowego gina w Medicover. Ech... Pisać sie nawet nie chce. Gin niby w porządku. Ale oczywiście jak to większość - jak weszłam na tematy badań genetycznych, immunologicznych, to machnął ręka i powiedział po co, co mi to da, przeciez i tak nic nie da sie z tym zrobić... Jak powiedziałam, ze przeciez wiedząc ze mam mthfr moge brać większa dawkę kwasu foliowego lub formę metylowana, to powiedział, no dobrze, tak tak... Badania na p/c p.plemnikowe z krwi nie znał, nie wie czym sie różni od tego badanego ze śluzu. Jako kolejny gin powiedział ze te przeciwciała maja tylko wpływ na przejście plemników przez śluz a nie na zagnieżdżanie (ale skoro nie znal badania na te p/c z krwi, to nie jest dla mnie żadnym autorytetem). Hormonów badać - mówi bez sensu, toxo, chlamydia, cytomegalia itp - badać bez sensu. I wszystkie badania w sumie bez sensu, tylko ogólne ze jestem zdrowa. A potwierdzeniem ze jest dobrze to bedzie ciąża, jedyne prawdziwe potwierdzenie........... Dopiero jak nie zajdę, to bedzie trzeba myślec i w ogole nie u normalnego gina, tylko w klinice niepłodności. Ech... Ręce opadają, nic sie człowiek nie dowie u lekarza. Aha, oczywiście usg w gabinecie nie miał, wiec z monitoringu owu dupa...

Dla zainteresowanych, w końcu udało mi sie do tego dojść - w Medicover (przynajmniej we Wrocku) czyli w laboratorium Synevo które ich obsługuje, mozna zrobić badania NK. Badanie nazywa sie Subpopulacje limfocytów. Koszt chyba 207zl. Nie ma MLR ani CBA i nikt nie wie co to za badania.

No tak, to tak jak podejście pozostałych ginekologów, lekarzy. Niestety niewielu z nich jest w temacie i wogóle mają chęć doszkalania się. A mamy XXI wiek...

Pierwsze słyszę ze mutacja to autyzm i ADHD ja słyszałam że mutacja ujawnia się poporodzie jakimś ....ale nie wiem ile w tym prawdy ja urodziłam jak miałam 29 a potem jak skończyłam 30 zaczęły się schody. Dziewczyny jaka z was miała dzieciątko z niedowladem nóg ? I jaka zbijala allo sterydem przed zajściem w ciążę ?ja leżę dalej 39 mam prawie zdycham.
Fondie, zdrówka, trzymaj się cieplutko, nie fajna sprawa ta grypa :sorry2:

Ech, zacytowało mi moje pytanie o poziom homocysteiny. Jaka jest norma? Ja mam 7,50.
Norma od ok 5 do 15. Ja mam 10. Ale dziewczyny pisały ze przy mutacji mthfr powinno sie mieć poniżej 5? Dziewczyny potwierdzicie? Moi ginowie oczywiście takich rzeczy nie wiedza..

Mam pytanie dot IO. Czy jesli zbadam tylko insulinę na czczo, to to coś da, czy trzeba krzywa? Nie mam za bardzo jak wygospodarować ponad 2h z rana, bo do pracy muszę iść... Ale jak nie ma innej opcji to oczywiście zrobie, ale dajcie znac.

Mam pytanie dot IO. Czy jesli zbadam tylko insulinę na czczo, to to coś da, czy trzeba krzywa? Nie mam za bardzo jak wygospodarować ponad 2h z rana, bo do pracy muszę iść... Ale jak nie ma innej opcji to oczywiście zrobie, ale dajcie znac.
Z tego co wiem i robiłam to krxywa cukrowa i insulinowa

Mi wyszła wysoka na czczo a krzywą robię żeby ustalić dawkę glucopage.

reklama
Do góry