reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Apolinko smutno mi że przechodzisz kolejny raz te straszne chwile. Głupim gadaniem się nie przejmuj, mnie też zasugerowali przed ostatnim zabiegiem żebym odczekała rok z kolejną ciążą. I w sumie tak się stało, tylko co z tego jak ja w tą ciążę po leczeniu nie mogę zajść??

Kaira kurcze, sama wiesz że teraz musisz mega dbać o siebie, w sumie to już praktycznie 18 tydzień, jeszcze troszeczkę musicie wytrzymać....Będzie dobrze!!!

Gogac super!!! Ciesz się tym dzidziusiem i walcz dalej:)

A ja trochę wrzucę prywaty bo nie mogę wytrzymać żeby nie pochwalić się moją córką - wczoraj miałam występ na 35 lecie zespołu w którym tańczy - było super!!
20140117_161907.jpgDSC_0314.jpgDSC_0321.jpgDSC_0357.jpgDSC_0386.jpgDSC_0388.jpg

A tak z ciekawostek - Kroopka z bociana podobno żyje i ma sie dobrze tak jak jej córka Michalina która ma roczek. Dla zainteresowanych - poczytajcie na bocianie:)

Załączniki

• 20140117_161907.jpg
    20140117_161907.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 91
  • DSC_0314.jpg
    DSC_0314.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 79
  • DSC_0321.jpg
    DSC_0321.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 83
  • DSC_0357.jpg
    DSC_0357.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 76
  • DSC_0386.jpg
    DSC_0386.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 87
  • DSC_0388.jpg
    DSC_0388.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :)

Wg gin nie zaliczam sie do poronień nawykowych, bo mam dwa za sobą, ale kolejny raz bez badań bałam się startować.
I tak: ginka wysłała mnnie na badanie tarczycy i przeciwcial anty TPO i anty TG, które miałam zrobic jako pierwsze. Nastepnie, by nie obciązać budżetu miesięcznego przeciwciala antykardiolipidowe IgM Ig6, antykoagulat toczniowy, czynnik V Leiden. i jeszcze nastepnie konsltacja hematologa. Zaczęłam od tarczycy i anty Tpo I anty Tg. Wszystkie wyszly w normie poza anty TPO- 259. Poprzestałam na tych badaniach chwilowo, ale zaraz chcialam robic nastepne. Postanowiłam tylko poczekac do @, ktorej nie dostalam.
Ginka przepisał lutkę podjęzyk i clexane. Obecnie zaczęlam 7 tc, usg jeszcze nie mialam. Od tygodnia mam plamienia, a właściwie po jednym jedynym seksiku lekkie krwawienie, wlaściwie w trakcie nawet. Po dwóch dniach ciemniejsze plamienie. I teraz codziennie choc raz mam podbarwiony sluz przy wycieraniu. Ginka zakazal przytulanek oczywiście i kazała wszytsko robic jak wczesniej.
Już nie wiem czego się spodziewać. Usg mam dopiero 31 st. którego zreszta i tak sie boję.
Czy któraś z Was miała plamienia przy clexane? Polegiwac za bardzo nie moge bo na codzień zajmuje sie synkiem.

Witaj OneMoreTime poznałysmy sie na marcowkach 2014, powodzenia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kruszka ja mialam do 11tc po fraxiparynie i acardzie. Oszdzedzaj sie duzo ale mysle że to może być od leków przeciwzakrzepowych. Aczkolwiek konsultacja z lekarzem wskazana
Pozdrawiam

Hej dziewczyny!

Niektóre z Was już znam, inne jeszcze nie - wiec WITAM serdecznie nowe koleżanki.

Nazywam się Agnieszka, mieszkam na śląsku.
Historia moja w suwaczkach.. jak widać :(

Mam pytanie : czy któraś z Was ma może podobny problem, dostałam właśnie wyniki trombofilii i:

Mutacja G1691a ( arg506gln ) w genie czynnika Leiden ( Fvq506 )prawidłowa homozygta GG
Mutacja G20210a w genie prototrombiny prawidłowa homozygota gg
Mutacja C677t w genie reduktazy metylelotetrahydrofolianu ( MTHFR prawidłowa homozygota CC )
obecność heterozygoty Ac dla mutacji A1298c w genie MTHFR

Czytam Was od dawna, nie natrafiłam na nic podobnego jednak...
Trzymajcie się ciepło!

Pozdrawiam i dzięki z góry za przyjęcie ;)

reklama
Pietrucha miałam robione badanie w kierunku trombofilii, mam trochę inaczej opisane wyniki, ale co do mutacji A1298c to mam wynik- pozytywna homozygota, w opisie oznacza u mnie to "wykrycie poliformizmu lub/i A1298C w genie MTHR". Na podstawie tego wyniku i pozostałych w Łodzi usłyszałam, że mam skłonność do nakrzepliwości i w kolejnej ciąży muszę brać odpowiednie leki.

Do góry