reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Idę do maliny nie dubra .obydwoje mają podobną taktykę ale jakoś mnie malina bardziej przekonuje i mam bliżej. Jak bedzie chciał ta genetyki to mu pobiore.

reklama
Fondie i wybacz troche zachowujesz sie jak dziecko. Bo chcesz robic pelna diagnostyke, chcesz robic te drogie wlewy, a nie chcesz zrobic badania fasolki. A od tego powinnas zaczasc. Troche jestem zmeczona tymi wpisami dziewczyn i moimi gdzie wszystkie jednoglosnie mowimy co masz zrobic, a Ty caly czas jestes na nie.
Zrobisz jak uwazasz, bo to Twoje zycie i Twoje ciaze, masz do tego prawo.
Tylko pewnie za jakis czas przyznasz nam racje, bedziesz nam sie tu zalila i iczekiwala wspolczucia, a my powiemy wtedy...A NIE MOWILYSMY.....

Fondie i wybacz troche zachowujesz sie jak dziecko. Bo chcesz robic pelna diagnostyke, chcesz robic te drogie wlewy, a nie chcesz zrobic badania fasolki. A od tego powinnas zaczasc. Troche jestem zmeczona tymi wpisami dziewczyn i moimi gdzie wszystkie jednoglosnie mowimy co masz zrobic, a Ty caly czas jestes na nie.
Zrobisz jak uwazasz, bo to Twoje zycie i Twoje ciaze, masz do tego prawo.
Tylko pewnie za jakis czas przyznasz nam racje, bedziesz nam sie tu zalila i iczekiwala wspolczucia, a my powiemy wtedy...A NIE MOWILYSMY.....
Strawbelka nie wzięłam wczoraj ale mogę pobrać bardzo cenne są te informacje nie mam siły dziś dzwonić i pytać o to ale nie wykluczam tego badania teraz i bardzo dziękuję za radę. Studio_20160213_100311.jpg o wkleilo się.
Musze troszkę teraz czasu poświęci dla siebie i odpocząć chyba od forum chociaż to trudne ale chyba dobre dla mojej psychiki będzie. Skupić się na sobie a nie wkoło tylko się nakręcac badaniami lekarzami bo tracę chyba przez to więcej. Skupie się na córeczce mężu i rodzinie a powoli umowie się na badania i lekarza wszystko w sim czasie. To będzie trudnę bo ciągle tu wchodze i czytam ale to nie dobre dla mnie.

Załączniki

• Studio_20160213_100311.jpg
    Studio_20160213_100311.jpg
    143,3 KB · Wyświetleń: 99
Witam,

Szalejecie! 20 stron :-)
Przebrnelam, zacytowałam, a w wiadomości żadnego cytatu! Także lecę z pamięci :-)

Gosiu, być może i nie potrzebny clexane będzie, nie wiem... Ale zastanawiam się nad mutacją... Mam obie C677T i A1298C...

Bertha, pamiętam, że miałam coś napisać. Ale nie pamiętam co :-)
Haha, ja tez nie pamietam :D

Fondi bo dziewczyny dobrze piszą. Ja żadnego maleństwa nie pochowałam tylko każde na badanie poszło. Enya mimo prawidłowych kariotypem miał chorego maluszka. O ile nie pomyliłam. Nigdy nie wiesz czy to była przyczyna leczenia czy akurat genów.
Zrobisz jak uważasz. Dlamnie jest porazka twoje dotychczasowe leczenie przez giną do którego jeździłaś. Jedno wielkie nieporozumienie.Moze za duzo lekow na raz których nie powinnaś przyjmować. Oprócz zestawu clexane acard i steryd jeszcze milion innych. Moze tu jest przyczyna.
To co jedna bierze druga nie powinna.
Miałaś ciąże za ciaza czasem trzeba zrobić przerwę i dobrze sie przebadać. Zeby szcześliwie sie to skończyło.
Polecam ciaza po poronieniu na bb tam moze nabierzesz wiecej siły do walki.

Lumia
Jakie leki będziesz brać ?
Myślę, że takie same jak w tej ciązy, czyli : clexan, luteina, duphaston, encorton, acard, femibion. No i myślę, że tym razem właczymy formy metylowe. Co do encortonu - to dawka minimum 10mg, choć myślę żeby pogadać o 15. No i zastanawiam się kiedy włączyc ten encorton, czy przed czy po owulacji. Będę gadać z lekarzem:) Bo chyba z tego co pamiętam, kiedyś dał mi od początku cyklu....

Lumia to dbaj teraz o siebie, bierz wszystkie suplementy, wysypiaj się, może jakiś sporcik, żebyś była w mega formie:)

Się suplementuje Gosiu:) ;* A co do sportu. Jestem osobą aktywną:), choć przyznam szczerze, że od ostatniej ciąży, tych perypetii przestałam ćwiczyć. Ale myślę, że teraz spokojnie mogę już wrócić do aktywności:)

Dziewczyny, i tak pisząc o tych badaniach genetycznych, zaczęło mnie koorcić, aby porosić o materiał z pierwszego poronienia, które miałam w lutym 2014....

Lumia jesli.cie stac to to koszt 1000 to pierwsze podejdz albo zadzwon do patologa ktorego masz na wyniku histop. i zapytaj czy w twojej parafinie po poronieniu widoczne sa kosmki, mi pani bardzo mila sprawdzila i mialam w dwoch z czterech. Placisz po wykonaniu badania a jakby nie wyszlo to nie placisz nic ale moga oznaczyc plec-ja osobiscie plci nie chcialam wiedziec, za duzo rozmyslania bym miala. Postanowilam przed ta ciaza zrobic wszystko co sie da-choc to nadal loteria

reklama
Do góry