reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Lumia jesli.cie stac to to koszt 1000 to pierwsze podejdz albo zadzwon do patologa ktorego masz na wyniku histop. i zapytaj czy w twojej parafinie po poronieniu widoczne sa kosmki, mi pani bardzo mila sprawdzila i mialam w dwoch z czterech. Placisz po wykonaniu badania a jakby nie wyszlo to nie placisz nic ale moga oznaczyc plec-ja osobiscie plci nie chcialam wiedziec, za duzo rozmyslania bym miala. Postanowilam przed ta ciaza zrobic wszystko co sie da-choc to nadal loteria

A takie badanie jest droższe niż badanina " świeżego" materiału? Ja za kariotypy łaciłam 650zł.
Muszę zobaczyć, kto wykonywał tamto badaniie i poszukać w necie.

Lumia niejest drozsze...cena ta sama, fajne jest to ze najpierw sprawdzaja czy jest tam wystarczajaca ilosc materialu genetycznego!
W Genesis w Poznaniu sa dwa rodzaje badan, badanie niepamietam jak sie nazywa ale sa tam wszystkie wady genetyczne i kosztuje kolo 2000zl, a te tansze kolo 1000zl bada 5 najbardziej znanych wad genetycznych.
My bralismy ten tanszy pakiet.

Hej
Jestem po spacerze, pięknie świeci słońce nad morzem i jest cieplutko. Nachodziłam się i teraz mnie nogi bolą, tak to jest jak się leży więcej przez ostatnie prawie 5 miesięcy.

Fondie, to takie przykre co Ci spotkało i jeszcze ten zabieg. Dobrze, że wstawiłaś ten wypis, naświetliło to trochę sytuację. Ty czasem w kolejnej ciąży nie chodź do tego gina co ostatnio. Ani kart ciąży, ani badań, ani zdjęć, no NIC. I teraz możesz zrozumieć nas, jak mówiłyśmy, że to trochę dziwne, że tamten gin NIC Ci nie daje. I w szpitalu też się pewnie dziwili. Kosmówkę bym też oddała do badania, tym bardziej, że to kolejne poronienie. Zastanawia mnie ten wpis "zaśniad NIE groniasty' nie wiem co to jest i się z tym na wypisie nie spotkałam. Może Dziewczyny wiedzą???
I też dziwne jest to, że napisali puste jajo płodowe, struktur zarodka nie widać???
Nie o to chodzi, że ja Ci nie wierzę, bo wierzę ale Ty masz chyba jakiegoś pecha do braku dokumentacji medycznej albo do niejasnych rzeczy w tej dokumentacji zapisanych.
Nie odchodź z forum! Myślisz, że Ci to pomoże? Ja też chciałam odejść odpocząć po każdej biochemicznej ale i tak wchodziłam i czytałam. Fondie, uda się! Zobaczysz!!!

Pozdrawiam Resztę Dziewcząt!

Ostatnia edycja:
Fondi jeśli masz tak na wypisie to z tego co wyczytalam to polega to na tym, że ciąża obumarla na wczesnym etapie a trofotoblast rozwijał się dalej. Nie wiem co ten twój ginekolog widział na USG, szok. Lepiej poszukaj sobie dobrego ginekologa i idź na kontrolę i zrób cytologie żeby nie było z tego problemów.

Heheh nie da się pisać z wami :)
Doris jak dostałam wypis od razu szukałam tej lekarki co usg robiła ale poszła juz do domu wiec poszłam do pani od wypisu i pytam co znaczy "zasniad niegroniasty " powiedziała tyle ze lekarka kazała wypisać nr o.02.0 czy jakoś tak i to oznacza taki zapis lekarski w całości ale to nie jest żaden zasnad.
Aga miałoby to ręce i nogi co piszesz ze względu na to ze ta infekcja mogłaby się wdac ponieważ dawno obumarla ciąża. Ale ja widziałam serce a wczwartek zarodek pokazywała mi go babka. A teraz sobie myślę że może wciskala mi kity bo ręce umywali każdy od tego co się stało. Jestem teraz w mega szoku. Dobrze ze mam antybiotyk podany. Do maliny zapisuje się w poniedziałek na pierwszy termin wolny oby nie był dłuższy nic 2 tyg.
Aga ty to napisałaś na podstwie mojego wypisu czy gdzieś jeszcze ? Ale możliwe żeby po dawnym obumrciu była tak wysoka beta ?

Ostatnia edycja:
Wysoką beta jest charaskerystyczna dla zaśniadu. Wszystko będziesz wiedziała jak odbierzesz wynik histopatologiczny. Poszukaj naprawdę dokładnego ginekologa i cytologia do kontroli. Do Maliny dzwon ok 14 do skutku bo czasami ciężko się dodzwonić.

Fondi,
Z tego co czytalam, to dziewczyny przy pustym jaju płodowym beta normalnie rosła.
Ale dla mnie niezrozumiałe jest to,że widziałaś zarodek, akcję serca. Wczoraj ta babka też mówiła,że jest zarodek tylko akcji serca brak (tak przynajmniej zrozumiałam), a wpis "puste jajo płodowe". Nie kumaam w ogóle.
A Ty widziałaś zarodek? Bo raczej przy tym,że urodziłaś i roniłaś już na podobnym etapie wiesz jak wygląda....

reklama
Kurde przestraszyłam się trochę ale babka mówiła ze zasniad jest często widoczny na usg juz ale miałabym pecha ehh

Do góry