reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Fondie przykro mi bardzo...niestety moje ciaze rowniez obumieraja...jednego dnia jest ok a na kolejnej wizycie okazuje sie ze serduszko niebije juz ktorys tydzien

Bertha ja mialam w ostatniej ciazy miala krwiaka podkosmowczaka czy jakos tak, krwiak sie pieknie wchonal po 2 tyg. Leczenia, lekarz juz sie cieszyl...i niestety pare dni po wizycie serduszko przestalo bic...
Niewiem czy mialo znaczenie ale wtedy na wizycie serduszko bilo 181 na minute... wydawalo mi sie ze za duzo ale jak jic niemowil....choc ja bylam bardzo zdenerwowana wizyta...

Fondie przykro mi bardzo...niestety moje ciaze rowniez obumieraja...jednego dnia jest ok a na kolejnej wizycie okazuje sie ze serduszko niebije juz ktorys tydzien

Bertha ja mialam w ostatniej ciazy miala krwiaka podkosmowczaka czy jakos tak, krwiak sie pieknie wchonal po 2 tyg. Leczenia, lekarz juz sie cieszyl...i niestety pare dni po wizycie serduszko przestalo bic...
Niewiem czy mialo znaczenie ale wtedy na wizycie serduszko bilo 181 na minute... wydawalo mi sie ze za duzo ale jak jic niemowil....choc ja bylam bardzo zdenerwowana wizyta...
U minie tez było serduszko. Teraz nie pamietam ile biło. Krwiak nie malał. Po kilku dniach po wizycie juz rozwojfasolki sie zatrzymał.
A jak leczylas krwiaka? Sa jakies specjalne sposoby? Moze ja coś mogłam brać..

Fondie przykro mi

Bertha u lekarzy bardziej zaawansowanych wiedzą spotkałam się osobiście, ale też z doświadczeń dziewczyn, z czymś odwrotnym- albo dają wyłącznie clexanne, albo clexanne plus acard i w przypadku krwiaków każą odstawić najpierw acard. Clexane rozrzedza raczej mocno, choć wiadomo że każdy organizm reaguje inaczej. Jeśli masz większą skłonność do krwiaków, to możesz brać np mniejszą dawkę clexanu 0,2 jak Agnieszka P. Jeśli będziesz brała clexane już w trakcie starań, co czasami lekarze zalecają (ja brałam od okresu), to postaraj się obserwować jak na niego reagujesz, jakie masz miesiączki itp.
Jerzakowa na krwiaki każe swoim pacjentkom brać ACC, ale nie pamiętam dawek, może któraś z dziewczyn od niej się wypowie.
Dubrawski mówił nam, że jeśli serduszko jest, ale zatrzymuje się przed 9 tygodniem, to duże prawdopodobieństwo, że winna jest immunologia.

Ostatnia edycja:
Bertha u lekarzy bardziej zaawansowanych wiedzą spotkałam się osobiście, ale też z doświadczeń dziewczyn, z czymś odwrotnym- albo dają wyłącznie clexanne, albo clexanne plus acard i w przypadku krwiaków każą odstawić najpierw acard. Clexane rozrzedza raczej mocno, choć wiadomo że każdy organizm reaguje inaczej. Jeśli masz większą skłonność do krwiaków, to możesz brać np mniejszą dawkę clexanu 0,2 jak Agnieszka P. Jeśli będziesz brała clexane już w trakcie starań, co czasami lekarze zalecają (ja brałam od okresu), to postaraj się obserwować jak na niego reagujesz, jakie masz miesiączki itp.
Dziękuje za wskazówki!

Fondie na co mi twoje zdjęcia skierowań?? Ja Cię tylko pytam. Ja miałam dokładny opis z masą zdjeć i opisów od lekarza nie tylko skierowanie.

Betha czemu uważasz ,ze od Acardu można mieć krwiaki jak on rozrzedza to dla mnie takie sprzeczne, Ja właśnie dziś Acard dostałam o trochę w pierwszej chwili się przestraszyłam

reklama
ja tez mialam krwiaka z tej przed ostaniej ciazy i tez myslalam, że od acardu i clexanu ale teraz tez to miałam i nie było krwiaka. Ja odstawiałam na czas miesiączki.

Do góry