reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Beata tylko za duzo kawy dzis z Nafoczka nie wypij :p
Nie napiłyśmy się nawt wody :p Nafoczka to pracoholik i się nie spotkałyśmy ,ale na pewno wypijemy kawę może dołączysz? ;)

Byłam na wizycie u doktorki. Potwierdziła że przegroda minimalna około 1,5cm ale dokładnie nie zmierzyła na tym sprzęcie.Mówi,że jej nie ruszałaby jeżeli donosiłam z nią 3kg dzieciaczka i że zazwyczaj kawałek się jej zostawia. Potwierdziła to co mi mówili wcześniej. Jajniki świetne pełne pęcherzyków.Mam skierowanie na TSH i wit.D3 zapisany acard i kwas foliowy. Niestety mam 2 Ale.
1.Na informacje o tym ,że lekarz chce mi robić histeroskopie 6 dni przed okresem nie zareagowała i nic nie skomentowała wiec nie wiem czy robić czy nie.
2.Na cytologii napisane mam cechy odczynu zapalnego i nic na to nie wspomniała (a ja zapomniałam) i nie dała.

Mąż namawia mnie na histeroskopie tak dla pewności ,ale bez usuwania przegrody tak żeby mieć jakiś opis do doktora P. Jak Przybycień to potwierdzi wszystko to w kwietniu start :D

reklama
hmmm
To pierwsze - koniecznie zmień lekarza! Koniecznie!
Wiem co czujesz, bo ja też jak poszłam na kontrolne usg - to sam lekarz powiedział,że to "przed chwilą" musiało się zdarzyć.
Ale niestety też jestem zdania,że niestety mogłaś przyciągnąć to nieszczęście swoim czarnowidztwem! Choć słabo w te rrzeczy wierzę, to w tym przypadku jestem w stanie uwierzyć. Przeepraszam Fondi, ale nprawdę dobrze Dziewczyny radzą żeby udać się do psychologa.
Trzymaj się!!

Fondie przykro mi ... a może faktycznie dobrze byloby sprawdzić a zabieg konieczny ? Może jak odstawisz leki to samo się oczyści? Pytałaś?
Srrawbelka kciuki&&&&

Arda ja też czuję że coś jest na rzeczy.

Asie napiszcie mi pliss co o moim przypadku sądzicie może być priv bo ufam waszym opiniom bo chodzicie do tego samego doktorka. Zrobić przegląd podwozia przed wizytą u P??

Arda gadaj tu szybko kiedy masz miec @? Bo nie chce mi sie grzebac w historii.
Lec po testa z rossmana a ja lece po szampana:p

Beatka to Jadzia nie zaszwlala ale jakos mnie to nie dziwi. Mi histero dala sama. Co do spotkania to bardziej mnie zrazila dzisiejsza wrecz burzowa pogoda i ciagle przeziebienie :-D bedzie jeszcze czas, dotocze sie do ciebie :-*
Fondie przykro mi ale na temat dzidzi nie podalas nam zadnych konkretnych danych ani dzis ani wczesniej, o fotce nie mowie ale zeby wymiarow nie znac?

Aaaa Strawbelka zapomniaałam Ci powedzieć, że zaa Twoim przykładem mężowi wcisnęłam to mleczko w tabletkach;P. A ja od poniedziałku wróciłam do inofemu i mleczka pszczelego - w płynnej konsystncji zakupiłam. Dodatkowo biorę Q10:)

Ewcia jeśli nie miałaś wczesnych poronień to moze obejdzie się bez clexanne itp. On też nie jest taki obojętny, np Agnieszka P z naszego forum, ale też sporo innych dziewczyn miało od tego krwiaki. Jakoś wydaje mi się, że ta przegroda u Ciebie mogła być głównym powodem strat. Co do Borowskiej, to myślę że się tam Toba dobrze zajmą, mój lekarz chwalił się, że mają super sprzęt ah i oh:) Będę w przyszłym tygodniu mocno trzymała kciuki.
Bertha o Markuszewskim dobre opinie słyszałam, ale co do działania acardu i clexanu to się z nim nie zgodzę, oba są przeciwzakrzepowe, ale działają każde na coś innego. Jak on zapatruje się na sterydy, wlewy itp? Szkoda, że nie mozesz znaleźć tych badań na miejscu.

Wlasnie ja miałam krwiaki w pierwszej straconej ciąży, a brałam Acard. I to najprawdopodobniej od nich poronienie, bo krwiak był przy samej fasolce, wiec odciął jej odżywianie.
Jak bede brała tez clexane to moze jeszcze moze byc gorzej?..

Nie wiem wlasnie czy on sterydy, wlewy itp w ogole zna... Zapytam na następnej wizycie.

reklama
Do góry