bertha
Fanka BB :)
Ok, dzieki. to juz biore b12 i femibion, także działam.Ja miałam 7, ale dziewczyny jak miały podobnie do Ciebie to zbijaly. Ja brałam tak czy siak b12 i femibion.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok, dzieki. to juz biore b12 i femibion, także działam.Ja miałam 7, ale dziewczyny jak miały podobnie do Ciebie to zbijaly. Ja brałam tak czy siak b12 i femibion.
Bertha ja wlasnie nie wiem w jakim stopniu mam ta endometrioze. Jak mialam wyluszczana ta torbiel czekoladowa to lekarz mi wtedy powiedzial ze mam endometrioze, ale czy zrosty, ile ich i gdzie to nie wiem. W poniedzialek bede z nim gadac i nie wiem czy przy laparo sie nie upierac zeby zrobic.A nie dawał ci gin nigdy czopków Biostrepta (lub podobne) na te zrosty? ja biorę cały czas teraz, własnie żeby zrosty rozpuścić.
Ach...musze sie tak zapatrzyc w tego bobasa
W gyn centrum tez to maja. Tylo Susana problem w tym ze do tego jeszcze trzeba doliczyc leki. I tu koszt jak jest refundacja to ok tysiaca zl, a jak nie bedzie refundacji to ok 5 tys. No i tak np 3 transfery zarodkow to juz leki wyjda 15 tys. A to wyglada tak ze raz pobieraja te komorki jajowe i potem chyba 3 transfery sa . A jak sa niby za 14 tys 3 proby to wtedy wychodzi 9 transferow plus leki 9×5 tys.
Nie wiem czy dobrze ta pania tam zrizumialam ale tak mi tlumaczyla.
Tak to sporo kosztuje ja za pierwsze in vitro z lekami mrozeniem itp. Zapłaciłam 12tys.Strawbelka nie wiedziałam że to takie koszty!!!!!!!
Ten lekarz co o tym opowiadał to mówił o całkowitym koszcie invitro .
Jak będziesz miala okazję, to zapytaj o tą Biostreptę czy nie bylaby dla ciebie wskazana, bo ciekawa jestem drugiej opinii..Bertha ja wlasnie nie wiem w jakim stopniu mam ta endometrioze. Jak mialam wyluszczana ta torbiel czekoladowa to lekarz mi wtedy powiedzial ze mam endometrioze, ale czy zrosty, ile ich i gdzie to nie wiem. W poniedzialek bede z nim gadac i nie wiem czy przy laparo sie nie upierac zeby zrobic.
no to teraz już oczy mi się otworzyły, że te moje 10 to za duzo, skoro wszystkie macie 5Aż sprawdziłam moją homocysteinę i ja mam wynik 5,9 także jest ok. 5