reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Byłam na usg .Na b.dobrym sprzęcie .
Nic nie ma .
Prawy jajnik zaciemniony ?
A owu była z lewego .
Endometrium 10 mm.Małe .
Dzisiaj 5 t 1 d .
Od 3 dni boli mnie głowa tak jak zawsze przed miesiączką mnie bolała .Moja doktór dopiero w piątek będzie .
Może to biochemiczna ?
Nigdy nie miałam jak to jest?
Doris ty miała$ bioch .3 raxy chyba możesz coś podpowiedzieć?
Leki dzisiaj chyba odstawie a napewno dufaston bo to on podtrxymuje najbardziej .

reklama
Susana nie mozesz odstawic lekow jesli ci ginekolog nie pozwoli !5t1d to wczesnie ale lekow nie mozna odstawiac !kazalici ? Powiedziala ze co na bete ? Poza tym nie mozna odtawiac lekow dopoki beta nie spada nie znam gina ktory ci na to pozwoli ja mialam ostanio slaby przyrist a serce bic zaczelo po killku dniach a duzo gorszy byl przyrost poczekaj chociaz do jutra moze jare

Jutro ja tz nic miec nie bede moze to normlane na ten dzien. Jak chcesz skreslaj dzidzie w glowie sobie ale dopoki beta nie spada to bierz je

Ja mialam biochemiczna beta rosla zaczelan plamic i beta spadla odstawilam luteine i okres przylazl. Nie kazali ci betu powtorzyc

Susana absolutnie nic nie odstawiaj!!!!

To jest jeszcze zawczesnie żeby było coś widać!!!!
Poczekaj cierpliwie jeszcze tydzien!!!!!!!!
Wtedy albo ciaża albo odstawiasz leki!!!!!!!!
sama nic nie rób!!!!!

Nafoczka przykro mi że masz takie stresy na głowie. Trzymam kciuki żeby dzidzia była zdrowa a te przeliczenia to tylko niepotrzebna matematyka i niepotrzebne stresy. Powodzenia!

Susana chyba zwariowałaś z tym odstawianiem leków. Wiele się nie znam na tych waszych różnych badaniach ale wiem ,że ja na 100% czekałabym na wyjaśnienie i wzrost ciąży do 8 tygodnia ciąży. Proszę Cie uzbrój się w cierpliwość , daj spokój betom i czekaj na USG w Łodzi to będzie już 6 tyg

Nafoczka jest nadzieja, zazwyczaj przy ZD jest coś z kością nosową nie tak i to jest pierwszy obiaw tego zespołu. Możliwe ,że u Ciebie się zasugerowali tymi przepływami i ot tak"rzucili " diagnozę. Kochana mocno zaciskam kciuki za owocną wizytę w sobotę.

Nafoczka, ten Twój wynik i podwyższone ryzyko trisomii 21 jest związany tylko i wyłącznie z tym niedomykaniem zastawki trójdzielnej - fala wsteczna/zwrotna. Pozostałe parametry masz prawidłowe. Przeczytałam własnie, że gdy są wady genetyczne ta fala zwrotna pojawia się w kombinacjach z innymi cechami (brak kości nosowej, podwyższone NT) a Ty masz resztę parametrów prawidłową. Napisane jest też, że ta niedomykalność występuje często po i w trakcie zwiększonej aktywności płodu. Jeśli nie występują dodatkowe niepokojące cechy takie jak zwiększenie prędkości przepływu w pniu płucnym, czy też zwiększone NT należy ten objaw rozważać jako wariant normy. Kontrolne badania USG w II trymestrze u kobiet z niedomykalnością zastawki trójdzielnej obserwowaną w pierwszym trymestrze w prawie 100% zanika. Także musisz się zrelaksować!!!! Będzie dobrze!!!!

reklama
Do góry