reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Susana daruj sobie bete. Idź na usg.
Ja w ciąży z córą nie zrobiłam ani jednej bety. Poszłam na usg i było widać pęcherzyk ciązowy bez zarodka. Gin powiedział, że jak za tydz nie będzie zarodka to będzie wywoływał poronienie. Myślałam że umrę, wyłam jak bóbr. Nie wytrzymałam do następnego pon i już 3 dni po tej wizycie poszłam do innego gina (chodziłam do niego kiedyś) zarodek był i serducho też było już. Teraz po ivf i naturalsie widze że bety na mnie źle wpływaja. Boje się następnej a następna jest już do dupy.
Ja nie wierze w wyniki do końca. Sama pracuje w szpitalu i wierzcie mi nie takie pomyłki w wynikach były. Wg mnie trzeba iść o tej samej porze na bete i najlepiej w tym samym labie a jeszcze najlepiej do osoby co robiła pierwszy wynik. Takie moje spostrzeżenia.

reklama
Byłam dziś na wizycie. Otóż podchodzimy do naszej ostatniej szansy. To będzie nasze 3cie i ostatnie ivf. Potem definitywnie pasuje w kwestii dziecka. Tym razem znów długi protokół- co mnie cieszy bo było więcej komórek i zarodków a nawet i blastki 2 były. Minus jest taki że cały czas przy antykach mam plamienie i z 1xdz krwawienie. Myslałam że mnie doktor zahaltuje ale zrobił usg i powiedział, że ok. Przy gonapeptylu wróci wszystko do normy. Dostane ten intralipid przed transferem a następny po pozytywnej becie po 2 tyg- marzenia nie bolą...
Powiedziałam, że nie decyduje się na szczepienia. Powiedział, że ok.
Jedynie co mnie martwi jak pytałam o leki to przed punkcją chce mi odstawić Siofor- twierdzi że może nasilać krwawienie po punkcji i prowadzić do krwotoków. Także będe go brać póki co. Martwie się że się posra wszystko jak odstwaie Siofor. Co do sterydu mówi że sam jeszcze nie wie czy mi go da. Chce zobaczyć jak stymulacja pójdzie.

Susana daruj sobie bete. Idź na usg.
Ja w ciąży z córą nie zrobiłam ani jednej bety. Poszłam na usg i było widać pęcherzyk ciązowy bez zarodka. Gin powiedział, że jak za tydz nie będzie zarodka to będzie wywoływał poronienie. Myślałam że umrę, wyłam jak bóbr. Nie wytrzymałam do następnego pon i już 3 dni po tej wizycie poszłam do innego gina (chodziłam do niego kiedyś) zarodek był i serducho też było już. Teraz po ivf i naturalsie widze że bety na mnie źle wpływaja. Boje się następnej a następna jest już do dupy.
Ja nie wierze w wyniki do końca. Sama pracuje w szpitalu i wierzcie mi nie takie pomyłki w wynikach były. Wg mnie trzeba iść o tej samej porze na bete i najlepiej w tym samym labie a jeszcze najlepiej do osoby co robiła pierwszy wynik. Takie moje spostrzeżenia.
Tola w dwóch pierwsz ych. donoszonych ciążach też nie robiłam bety .Nawet nie wiedziałam o jej istnieniu.
Teraz się martwię że tego pęchola nie było .

Fondie, to Ty idziesz dziś wieczorem na tą betę czy nie?
Susana, nie wiem co Ci radzić, może rzeczywiście lepiej by było jakbyś zrobiła to usg na jakimś dobrym sprzęcie. Przy becie takiej jak masz coś powinno być widać.

Susana lec do jakiegos gina co ma dobry sprzet. Moj przy becie 300 widzial kropke w macicy, mam nawet to usg w domu, na pamiatke mi dal. Ale moj gin ma naprawde bardzo dobry sprzet.

No wlasnie sie zastanawiam po co normalny kwas foliowy i to jeszcze w zwiększonej dawce, jesli organizm nie potrafi go przetwarzać i jeszcze dodatkowo dodajemy mu roboty?.. chyba że cośtam przetworzy, tylko niewiele, a reszta jest wydalana, wiec statystycznie jak wieksza dawke wezmiemy, to wiecej uda sie przetworzyć?..
a wit. B6 nie bierzesz? gdzies obiło mi sie o "oczy", ze tez B6 biorą. ale nie wiem czy trzeba jakas postac metylowa?

Actifolin, jaką dawkę bierzesz?

Czy warto zrobić homocysteine, poziom kwasu foliowego i B12 we krwi? czy nie ma sensu?
Homocysteine koniecznie trzeba zrobic bo jest powiazana z MTHFR. Ponoc poziomu B12 i kwasu foliowego w naszym przypadku nie ma sensu robic bo we krwi moze byc odpowiedni poziom, ktory nic nam nie daje. Ta vitamina B12 MSE ma w sobie b12,b6,biotyne i kwas foliowy. Wszystko metylowane. W sumie nie wiem po co biore zwykly kwas foliowy bo pewnie nic nie daje. Actifolin narazie biore 0,8 bo dostalam taka probke, ale kupie sobie 2 mg.

Dominicela wlasnie mialam pisac , wczoraj pisalas jak twoj lekarz podszedl do tej mutacji, a widzisz moj twoerdzi ze niema powiazania ze ciaze obumarly! Zenada...i wez tu badz madry

Susana będzie co ma być a będzie pewnie dobrze przy tych lekach co masz to wiesz...
Od 3 dni cierpię na potworny ból brzucha i krzyży zapowiadający nadejście @ a tam ledwo brudzenie dzisiaj się pojawiło ,normalnie to lało się jak z kranu. Głowa mnie też napierdziela i chodzę jak zombie

Tak w ogóle to dziękuje bardzo za zebranie informacji, trochę mi to rozjaśnia. :)

A jeszcze pytanie kolejne - jesli clexane i fraxiparine to to samo to dlaczego obie będziesz brała? W innej formie sa czy o co chodzi?
I tak samo te formy metylowanej kwasu - dlaczego 2 rożne? Nie wiem czy tez oba lepiej kupić czy wystarczy jedna a np większa dawka.. Mniej do zapamiętania by było ;)
Chodziło mi ze albo clexane albo fraxiparine [emoji2]

reklama
Dominicela wlasnie mialam pisac , wczoraj pisalas jak twoj lekarz podszedl do tej mutacji, a widzisz moj twoerdzi ze niema powiazania ze ciaze obumarly! Zenada...i wez tu badz madry
Mi genetyk tez tak powiedziala [emoji33]i ze bez sensu jest brac formy metylowane. Juz nie chcialam jej mowic,ze wypadaloby poczytac troche fachowej literatury [emoji12]Pracowalam kilka lat z lekarzami wiec nie bede sie wypowiadac jacy z nich specjalisci i na co patrza. Oczywiscie nie generalizuje i zdarzaja sie tacy z pasja, ktorzy sie doksztalacaja i szukaja rozwiazan,ale wiekszosc to... Niestety trzeba samemu wyszukiwac,doczytywac etc...

Do góry