reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Byłam na usg .Na b.dobrym sprzęcie .
Nic nie ma .
Prawy jajnik zaciemniony ?
A owu była z lewego .
Endometrium 10 mm.Małe .
Dzisiaj 5 t 1 d .
Od 3 dni boli mnie głowa tak jak zawsze przed miesiączką mnie bolała .Moja doktór dopiero w piątek będzie .
Może to biochemiczna ?
Nigdy nie miałam jak to jest?
Doris ty miała$ bioch .3 raxy chyba możesz coś podpowiedzieć?
Leki dzisiaj chyba odstawie a napewno dufaston bo to on podtrxymuje najbardziej .

napiszę Ci wszystko za ok poł godz,

reklama
Doris:)
Jestem i próbuję być na bieżąco, ale tempo tu jest mega!:)
Nie odzywam się bo nie jestem teraz w temacie. Widzę,że Dziewczyny się stresują i nie chcę im dodatkowo mieszać w głowach....
Jutro powinnam mieć wynik badania genetycznego kosmówki....

Susana
Napiszę tylko jedno. Nie odstawiaj tak łatwo leków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czekaj na wizytę albo ewentualnie sprawdź bete - cy przyrasta np. Jutro. Popieram w pełni to co napisały Dziewczyny!

Fondi
&&&&&&&&&&&&&&&&&

Susana, w pierwszej biochemicznej beta przyrastała dobrze do wartości ok 3712 (dzień wcześniej było 2349 i na usg nie było NIC, macica niepowiększona, endometrium normalne), następnego dnia spadła do 2347 (to był 40 dc). Spóźnioną @ dostałam w 49 dc po południu (rano badałam betę i wynosiła 219) czyli 10 dni od spadku bety. Krwawienie było mocniejsze niż przy normalnej @, było trochę skrzepów (małych) ale bóli brzucha jakiś specjalnych nie miałam.
Druga biochemiczna beta 35, po 48h spadek do 33 (to był 15 i 17 dpo). @ dostałam jakieś 4-5 dni później.
Trzecia biochemiczna beta w 15 dpo wynosiła 25, nie powtarzałam bo jak zobaczyłam, że jest taka niska dałam sobie spokój. Miesiączka przyszła też jakoś 5 dni później (36 dc)

Susana, w pierwszej biochemicznej beta przyrastała dobrze do wartości ok 3712 (dzień wcześniej było 2349 i na usg nie było NIC, macica niepowiększona, endometrium normalne), następnego dnia spadła do 2347 (to był 40 dc). Spóźnioną @ dostałam w 49 dc po południu (rano badałam betę i wynosiła 219) czyli 10 dni od spadku bety. Krwawienie było mocniejsze niż przy normalnej @, było trochę skrzepów (małych) ale bóli brzucha jakiś specjalnych nie miałam.
Druga biochemiczna beta 35, po 48h spadek do 33 (to był 15 i 17 dpo). @ dostałam jakieś 4-5 dni później.
Trzecia biochemiczna beta w 15 dpo wynosiła 25, nie powtarzałam bo jak zobaczyłam, że jest taka niska dałam sobie spokój. Miesiączka przyszła też jakoś 5 dni później (36 dc)
dobrze ze tego wczesniej nie napisalas jak mialam bete 22:pchociaz ta tez moze i taka sie okazac

Nafoczka ... kochana... ja nie zgodziła bym sie chyba na amnio... te statystyki często się mylą. .. czy brałabyś pod uwagę zakończenie ciąży przez chorobę dziecka? ... Jeśli nie to to nie ma sensu. .. jest ogromna szansa że wszystko jest w porządku. ..

moja ginka byla w stanie zaproponowac tylko amnio z ewentualnym zakonczeniem ciazy :'(
Co??? Nafoczka nie wierze w te badania, dziecko ma kosc nosowa, przeziernosc karkowa dobra. Nie wierze!!! Naczytalam sie w necie juz tyle historii ze dziecko mialo byc chore a bylo zdrowe. Poprostu nie wierze!!! To nie moze byc prawda!!!

reklama
Nafoczka
Tylko spokojnie .Wiem że zawsze to my możemy tylko doradzać a decyzja będzie zawsze twoja .
Ja nie powiem ci nie rób amino czy rób .Moja koleżanka zrobiła w 20 tgodniu ciąży i za dwa dni dzieciątko zmarło .Infekcja ,nie podali antybiotyku.
Druga koleżanka zrobiła amino ostatnio. zabieg się udał i wyszło że jest wszystko ok !!!!!!!!!.A miała przezierność karkową .dziecka 8 mm !!!!!!Teraz jest w 37. tygodniu ciąży i wwsxytko dobrze.Wykluczone wszystkie wady .
Zadzwoń jeszcze do tego lekarza co ci wysłałam na pryw .Napewno ci coś podpowie.
Ja z całego serca trzymam kciuki za was .Wszystko musi być dobrze.

Do góry