reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka ten lekarz co go polecałam dziewczynom z łodzi to typowy genetyk .Tylko tym się zajmuje .Jeżeli chcesz to dam ci do niego tel.na komórkę to do niego zadzwonisz .
On się zjmuje takimi przypadkami .
Napewno odbiera telefony i możesz śmiało dzwonić i z nim porozmawiać .

reklama
Czy te komórki nk mozna badać kiedykolwiek czy one sa niebezpieczne tylko gdy rosną podczas ciąży? Dzisiaj byłam u internisty, pokazałam wszystkie badania, zeby poradziła do jakiego specjalisty iść. Fajna babka, powiedziała tez coś o clexane i heparynie i większych dawkach kwasu foliowego - ale to i tak wszystko dokładnie u gina sie dowiem. Natomiast zapytałam o komórki nk i ona mi coś mówiła, ze one ma każdy bo one walczą z obcymi komórkami, jak jest jakiś proces gnilny np. i one mogą byc niebezpieczne tylko jesli w ciąży zauważa sie ze dzidziuś sie nie rozwija i wtedy sie bada czy te komórki nk sie nie zwiększyły.. Zdaje sobie sprawę ze ona nie była specjalista od tego (chyba) ale nie potwierdziła mi ze sa jakies normy tych nk...
Pomóżcie zrozumieć.. Nie wiem czy robic to badanie..

I jeszcze zastanawiam sie czy jest sens robic p.ciala przeciwlozyskowe oraz p.ciala przeciw b2-glikoproteinie?...

susana czy ty bedziesz miala dzis wyniki ? ja sie wogole zastawiamnad sensem kolejnej bety co ona pokaze ? jak pokaze mniej niz 6000 to i tak nie dami gwrancjize ciaza sie zatrzymala a jak da np 2400 to moze pomysle, że 1200 bylo dobre a 6200 nie i wzroslo chociaz troche albo wiele jestrznych mozliwosci narazie mysle, ż eide jutro wieczorem ale czy pojde nie wiem dzis mnie mdlilo pol dnia susana masz nowe objawy?

LILIA dzięki za odpowiedź. A Ty sama chcesz zwiększyć encortonu czy po konsultacji? Co do nk to badań zawsze cd 16 i cd 56 prawdopodobnie jest to dokładne badanie a i jakiej jakości nk piszesz? Mi gin mówił ze jak zaciaze to włączy cexane biorę tez alarm. Ni i jak myślicie działać dziś 3 dni przed owulacja przy nk na poziomie 30 % czy czekać do ich obniżenia? A wy też mi abyście taki problem z obniżeniem nk po jakim czasie udało wam się obniżyć ich poziom?
mnie immunolog powiedziala,, że jakby byly mega duze to bym w ciaze nie zaszla ta dziewczyna co lezala ze mna podczas wlewow wiele lat sie starali i miala za duze nk po 2 wlewach w ciaze zaszla .. ja nie badalam nk bo powiedziala ze teraz nie ma sensu a trza dzialac i juz! ale jak sie nie uda od razu mam nk zrobic

Susana przeslij mi na priv tel. poczekam az przyjdzie papier bo teraz znam jedno zdanie "Ryzyko b.duze 1:35 ze wzgledu na zastawke ze wskazaniem do amnio" tyle wiem a to za malo na dyskusje. dziekuje za wsparcie jakos musze przez to przejsc i co bedzie to bedzie

Nafoczka mi też wyszło podwyższone ryzyko, niższe niż u Ciebie, ale też miałam wskazanie do amnipunkcji.
W usg u mnie było wszystko ok, natomiast wyszło mi bardzo niskie białko pappa. Lekarze powiedzieli mi wtedy że zdecydowanie nie polecają amnio bo większe ryzyko jest że po niej poronię niż że dziecko będzie chore. Dodatkowo powiedzieli, że najważniejsze jest usg a w wielu krajach od tego testu się odchodzi, bo obecnie usg są na tyle dokładne, że najczęściej wszelkie wady tam wychodzą. Na zagranicznych stronach znaleźliśmy też najnowsze badania, że niskie białko pappa coraz rzadziej wiąże się z wadami natomiast trzeba uważać bo często powoduje to że dziecko ma małą masę urodzeniową lub jest wcześniakiem, natomiast że na to pomaga acard.
W każdym razie ja zdecydowałam się na test nifty. I w nifty wyszło wszytsko ok. Cieszę się, że się zdecydowałam bo tak to cały czas bym się zastanawiała, czy z maleństwem wszystko ok.
Pamiętam że to był okropnie stresujący czas, więc bardzo mi przykro, że też przez to przechodzisz.

Bertha komorki nk ma kazdy bo one sa do obrony organizmu przed wirusami i rakiem. Dla starajacych sie powinny byc na poziomie max do 12%. Co wiecej chcesz wiedziec o nk?

LILIA dzięki za odpowiedź. A Ty sama chcesz zwiększyć encortonu czy po konsultacji? Co do nk to badań zawsze cd 16 i cd 56 prawdopodobnie jest to dokładne badanie a i jakiej jakości nk piszesz? Mi gin mówił ze jak zaciaze to włączy cexane biorę tez alarm. Ni i jak myślicie działać dziś 3 dni przed owulacja przy nk na poziomie 30 % czy czekać do ich obniżenia? A wy też mi abyście taki problem z obniżeniem nk po jakim czasie udało wam się obniżyć ich poziom?
Na tym watku byla dziewczyna ktora miala na na poziomie 30 paru %, jak dobrze pamietam i donosila ciaze na samym encortonie. Kiedys tez o to pytalam czy sam encorton wystarczy.

reklama
Do góry