reklama
martaha123
Fanka BB :)
Nafoczka z tego vo wiem z tym ryzykiem to jest tak że wyvhodzi a później jest wszystko ok. Mojej znajomej siostra pół ciąży przewyla z myślą że coś z dzieckiem nie tak a córcia zdrowa jal ryba. Badania robiła tylko dlatego że przez wiek jej sugerowali.
dominiacela
Aktywna w BB
Bertha! Mi genetyk we wro powiedziala to samo co Tobie a gin ze mam brac metylowe formy b12 i kwasu foliowego i ze to MTHFR ma zwiazek z poronieniami i wlaczyl mi juz teraz acard a od pozytywnego testu clexane 0,4. Poczytaj w necie nt MTHFR, trzeba brac formy metylowane bo z ta wada organizm nie przyswaja normalnych witamin,pomimo ze w krwi moze Ci wyjsc poziom ok. Czesc lekarzy jest niedouczona i nie interesuje sie takimi "pierdolami". Zrob jeszcze poziom homocysteiny bo to wazne. Ja mam dokladnie te same mutacje co Ty.
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Nafoczka, co??????????????????????
Które ryzyko Ci tak wyszło??????
Które ryzyko Ci tak wyszło??????
G
Gość
Gość
Nafoczka a mialas te testy pappa czy jak tam one sie nazywaja? Bo ja czytalam ze to wszystko na zasadzie rachunku prawdopodobienstwa jest i czesto wychodza zle wyniki a potem jest dobrze. Rok temu jak bylam w ciazy to czytalam o tych wszystkich badania.to jeszcze ja...
jestem w rozsypce ryzyko 1:35 bardzo wysokie ze wskazaniem do amniopunkcji
Wyszlo ktorejs ciezarowce/mamusce? podpowidzcie cos :-(
Nafoczko kochana nie przejmuj sie. Ja bym tym badaniom nie wierzyla!
G
Gość
Gość
Nafoczka poczytaj sobie o tych badaniach, jak mi nie wierzysz. Zobaczysz bedziesz miala zdrowe dzieciatko, ja nawet czytalam wypowiedz lekarza zeby sie tymi wynikami tak nie przejmowac, bo one czesto zle wychodza a potem jest wszystko dobrze.
Nafoczka kurde kochana wspolczuje stresu
Kochana co do aminopunkcji to jesli chcesz wiedziec czy twoje dziecko jest chore i przygotowac sie na to lub podjac decyzje co dalej to warto...
Ja bylam w podobnej sytuacji tylko ryzko 1:2
Pamietaj to tylko prawdopodobienstwo...liczy sie w nim wiek i wiele innych czynnikow.
A jak usg bylo ok? Przeziernosc karkowa? Jesli bylo oki to duze szanse ze dzidzia zdrowa.
Jest tez mozliwosc niftow...ale koszt ich to ok.2500zl minus taki ze ono tez wylicza prawdopodobienstwo i gdy jest wysokie i pisza ze wskazanie do amino...
Dobrze pamietam ze malenstwo ma cos z serduszkiem? Moze to spowodowalo ze jestes w duzym ryzyku...
Wiem jak sie martwisz
Strawbelka kochana tak jak piszesz rachunek prawdopodbienstwa... jesli sa jeszcze inne markery obciazajace wynik to niestety ryzyko wzrasta...
Kochana co do aminopunkcji to jesli chcesz wiedziec czy twoje dziecko jest chore i przygotowac sie na to lub podjac decyzje co dalej to warto...
Ja bylam w podobnej sytuacji tylko ryzko 1:2
Pamietaj to tylko prawdopodobienstwo...liczy sie w nim wiek i wiele innych czynnikow.
A jak usg bylo ok? Przeziernosc karkowa? Jesli bylo oki to duze szanse ze dzidzia zdrowa.
Jest tez mozliwosc niftow...ale koszt ich to ok.2500zl minus taki ze ono tez wylicza prawdopodobienstwo i gdy jest wysokie i pisza ze wskazanie do amino...
Dobrze pamietam ze malenstwo ma cos z serduszkiem? Moze to spowodowalo ze jestes w duzym ryzyku...
Wiem jak sie martwisz
Strawbelka kochana tak jak piszesz rachunek prawdopodbienstwa... jesli sa jeszcze inne markery obciazajace wynik to niestety ryzyko wzrasta...
G
Gość
Gość
Nafoczka a przeziernosc karkowa i kosc nosowa ok? Bo to wazniejsze jest niz to z krwi.
reklama
Ja spalam.
Ja ide pojutrze na usg. Susana kiedy wynik ? Cos mnie brzuch swedzi oby znow uczulenia na heparyne nie bylo narazie nie widze krostek zadnych. Nafoczka wiele razy u znajomych takie ryzyko spotkalam i robili aminopunkcje i ani jedno nie bylo chore jedna miala w kierunku zespolu edwardsa ma zdrowa core.
Ja ide pojutrze na usg. Susana kiedy wynik ? Cos mnie brzuch swedzi oby znow uczulenia na heparyne nie bylo narazie nie widze krostek zadnych. Nafoczka wiele razy u znajomych takie ryzyko spotkalam i robili aminopunkcje i ani jedno nie bylo chore jedna miala w kierunku zespolu edwardsa ma zdrowa core.
Podziel się: