reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie, masz tego faktycznie konskie dawki ;) ja jestem ciekawa czy w ciazy zostaniemy przy dupki 3x2 czy cos mi dodaja, ale jakos watpie, bo lekarze mi powtarzaja, ze nie o progestreron chodzi w moim przypadku....

Bertaha, ja mialam krwiaka niestety. Zerkne potem do tego zrodla.

reklama
Lumia mutacje te, które wypisała Ci Agnieszka plus kariotypy w Łodzi. Staraj się nie wkręcać w wir badań "na czuja", warto żebyś miała lekarza który to poprowadzi. Ja leczyłam się u Dubrawskiego, ale na pewno dobry jest też Przybocień, Wilczyński itp.
Fondi został mi estrofem, mogę Ci wysłać, ale do poniedziałku to nie ma szans żeby doszedł.
Satchma, ja mimo wszystko nie przywiązywałabym wagi do tego wyniku, naprawdę wielu lekarzy uważa że w naszych przypadkach nieprawidłowy kariotyp wynika z nieprawidłowego działania immunologii na początku ciąży. Zaczniesz się zastanawiać dopiero jeśli Wasze kariotypy byłyby nie ok, ale i to, jak widać po przykładzie Alusi nie jest żadnym wyrokiem.

Dziekuje za cien nadziei :)

Lumia mutacje te, które wypisała Ci Agnieszka plus kariotypy w Łodzi. Staraj się nie wkręcać w wir badań "na czuja", warto żebyś miała lekarza który to poprowadzi. Ja leczyłam się u Dubrawskiego, ale na pewno dobry jest też Przybocień, Wilczyński itp.
Fondi został mi estrofem, mogę Ci wysłać, ale do poniedziałku to nie ma szans żeby doszedł.
Satchma, ja mimo wszystko nie przywiązywałabym wagi do tego wyniku, naprawdę wielu lekarzy uważa że w naszych przypadkach nieprawidłowy kariotyp wynika z nieprawidłowego działania immunologii na początku ciąży. Zaczniesz się zastanawiać dopiero jeśli Wasze kariotypy byłyby nie ok, ale i to, jak widać po przykładzie Alusi nie jest żadnym wyrokiem.

Gosiu,
Dziękuje:)
Oczywiście nie będę się rzucać w wir badań - bo to mija się z celem. Ogólnie sama nie wiem, jaki teraz plan działania będzie miał mój lekarz - bo wiem, że jakiś ma. Ale chcę na tą wizytę być przygotowana:) żeby zobaczyć czy powinnam go zmienić, czy chłop ma na mnie "pomysł".
Ogólnie już sobie poukładałam co powinnam zrobić na bank, i uważam, że te badania mędę musiała zrobić - czy to na wizytę z immunologiem czy genetykiem:)

Allo mlr + test cyto
NK
(lub ogólnie immunofenotyp)
Mutacje (o których pisały dziewczyny)
kariotyp - ja + mąż
HISTEROSKOPIA! czytałam, że przy poronieniach i po łyżeczkowaniu powinno się to zrobić!
i zastanawiam się nad chroatydą u męża - tylko nie wiem czy jest sens jak zrobimy kariotypy, czy to co innego? hmmm?

i tyle....resztę to zobaczymy co lekarze powiedzą!

Myślicie ,że dobry plan?

Stachma
A wynik histopatologiczny już masz? Robisz też kariotypy u Was. Bo z tego co rozmawiałam z lekarzami to kilku mi powtórzyło, że pełny obraz dostaje się po wykonaniu badania kosmówki + kariotypy u rodziców....
Czy lekarz Ci mówił czy masz powtarzać i kiedy bete hcg?

Doris
Jak tam? nerw przeszedł?:) Naszej cięzarówce?:):*

Fondi, Susana
Jak tam samopoczucie?:)

Lumia, a co to za badanie dla meza? Bo nie znam. Ogolnie plan wydaje sie dobry, zobaczymy co Ci lekarz zaproponuje.

Martaha, jeszcze jest nadzieja wiec spokojnie. Ten estradiol to taki pewny jest? Gdyby tak bylo to lekarze by go chyba uzywali czesciej kurde.

Fondie, to wyjasnia dlaczego masz brac takie dawki. Bierz na zdrowie dla dzidzi!

Lumia jesli masz na myśli chromatyne czyli dna plemników to co innego niż kariotyp , warto zrobic. Histeroskopie zrób u mnie były zrosty po lyzeczkowaniu.

reklama
Strawbelka A przypadkiem nie wychodził Ci zaśniad jak mi?? Ja bety w ciąży nie miałam badanej ale właśnie lekarz powiedział że przy zaśniadzie są ogromne przyrosty bety. Ja jeszcze do teraz mam ją w organiźmie.

Ja we wtorek na porządne USG brzucha sprawdzić czy wszystko gra

Do góry