reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja tez co miesiąc sprawdzałam objawy i właśnie jak mocniej bolały mnie (.)(.) to wiedziałam że się udało, choć ja brałam lutke od owu, a ona tez powoduje że bolą (.)(.) I się nakrecałam :-)

reklama
Dziewczyny.Wyczytałam również że częste współżycie zmiejsza ilość plemników liczbowo. ale za to jest lepsza ich jakość.Przechowywanie plemników w " workach " ciepłota ciała itd wpływa na nie niekożystnie i dużą ilość upośledza .Ilość plemników przy codziennym sexie spada ze 180 milionów o połowę. ale większość plemników jest zdrowiutka z bardzo dobrym dna.A plemniki " produkują się około 70 dni.Tylko przy jednym wytrysku prxevież wszystkie nie " wylatują" ( na szvzęście)

Doris
We wtorek mam wizyte...
A mozesz mi przypomniec Twoje dawki progesteronu i jak rozlozylas dawkowanie:-)

Susana
Mi kiedys gin tez powiedzial, ze badania wykazuja,to o czym napisalas, bo sie dopytywalam, jak przyjmowalismy strategie;-)

Dziewczyny.Wyczytałam również że częste współżycie zmiejsza ilość plemników liczbowo. ale za to jest lepsza ich jakość.Przechowywanie plemników w " workach " ciepłota ciała itd wpływa na nie niekożystnie i dużą ilość upośledza .Ilość plemników przy codziennym sexie spada ze 180 milionów o połowę. ale większość plemników jest zdrowiutka z bardzo dobrym dna.A plemniki " produkują się około 70 dni.Tylko przy jednym wytrysku prxevież wszystkie nie " wylatują" ( na szvzęście)
Czyli jaka ma byc strategia? Caly miesiac sie bzykac, czy tylko w dni okoloowulacyjne codziennie a reszta miesiaca nie. Chetnie zmienie strategie jak ma to pomoc.

Lumia, ja brałam na początku 3x2 lutki i 3x2 dupka, potem lutki tak samo, duphaston 3x1, teraz biorę albo lutkę albo duphaston 3x dziennie plus cały zestaw leków (euthyrox 25, encorton - 1x 0,5 tabl. czyli 5mg, acard, clexane 0,4, kwas foliowy obecnie normalny, wcześniej brałam 5mg, witaminy prenatalne, brałam jeszcze wit,, D, B6 i B12 ale już odstawiłam
Który Ty teraz masz dokładnie tydzień?

Doris,
A lutka 100? Ja po zwiekszeniu dawek na wlasna reke biore 3x1duphaston i 4x lutka 100 przy czym 2x1, a na wieczor dwie;-)
Ktory tydzien hmm. @mialam 12, owu 18 listopada. Jak bylam22.12 na usg powiedzial, ze zarodek 6tydzien:/ ale z nerwow nie dopytalam jak ten 6tydz liczyl...

Strawbelka strategie weź sobie taką ,że seks najlepszy jest kiedy się go pragnie a nie na zaciążenie. Może blokujesz się tymi ciągłymi myślami o zaciążeniu. Ja jak tak myślałam to 2razy mi nie wyszło a @traktowałam jak jakąś żałobę. Jak odpuszczałam to zaraz pyk i 2 kreski. A (.)(.) bolały mnie i na @ i na ciąże ale na ciąże miałam mocno widoczne żyłki na piersiach. Trzymam kciuki za rozczarowanie że @ nie przyjdzie :-p bo nie przyjdzie!!

Dziewczynki, zróbcie jakąś listę, kiedy która kiedy testuje albo ma termin @, bo tak łatwiej trzymać kciuki.
A ja dziś rozpoczęłam 13 tc wg OM, wg usg to prawie koniec 13 tc i ten termin chyba ważniejszy (tak mi powiedział gin na prenatalnych). Jutro mam wizytę u gina :-). Może się dowiem, kto mieszka u mnie w brzuszku :-)
Tak mocno Wam kibicuję!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Doris w czwartek testuje Strawbelka .Trzymamy wszystkie kciukasy!!!!!###
Ja to zobaczę bo u mnie ból owu, po zastrzyku, był w wigilie. Może koło 3 stycznia w niedzielę zatestuję .Niestety zastrzyk może zafałszować wynik i jak mi wyjdą 2 kreski a póżniej nie będę w ciąży to chyba zeświruję .

Arda a jak u ciebie Słońce?

Do góry