reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny jak dobrze licze to 9dni po owu. Owu byla w sobote. W niedziele mam miec miesiaczke. Nie bede juz powtarzac bety, moze sikanca zrobie za pare dni. Nie chce juz sobie robic nadzieji, wole ten cykl uznac za nieudany. W nastepnym mies pojde na monitoring, moze mi tez cos nie peka, choc z tym problemow nie mialam, no ale wszystko sie przeciez zmienia. Nie wiem radzicie jeszcze hormony powtorzyc? Jak tak to co najbardziej i kiedy. Poltora roku temu robilam. Ale teraz to piersi mnie bola w 3 tyg cykly, tydzien przed okresem przestaja. Dokladniej to jak mam owu to w jedna noc mnie bola przeokropnie poznym ranem przestaja, potem juz nie bola, za pare dni znow bola, a tydzien przed okresem przestaja tylko sa pelniejsze.

A czy jest tu ktoś jesCze kto bral metformine do końca ciazy lub odstawiał w połowie???
Strasznie sie boje tego odstawienia. Czytałam badania, ze mozna brac do końca ciazy, ale Boryczko nalega...

Karpidlak nie znam dokładnie Twojej sytuacji, ale ja odstawiłam metformax po polowkowym. Gin kazał po genetycznym ale sue bałam i brałam jeszcze do 20 tc pół tabletki.

Dziewczyny ja Was przepraszam ze tak od wczoraj sie udzielam i troszke zasmiecam to forum. Dzwonili z provity. NK spada. Po 3 wlewach spadlo z 23.94% na 17.62%. Wolno bo wolno ale leci w dol:)

Strawbelka ważne że spada bo z tego co tu czytałam to niektórym dziewczynom zaczęły nk nawet rosnąć po wlewach

Fondie, poza inofemem do pozytywnego testu. I glucophage zapisanego od Jerzak( chociaż według mnie na wyrost) niczym ten zestaw się nie różnił. We wcześniejszej ciąży (chyba 3, a teraz jestem w 6) miałam dawkę sterydu 16mg, ale wtedy nie miałam clexane, i się nie udało...jak tak się nieraz głębiej nad tym wszystkim zastanawiam to sama nie wiem co mi pomogło...nieraz nawet myślę,że to chyba jakaś loteria... Sporo osób z mojego otoczenia twierdzi,że moje schudniecie i aktywność fizyczna miały znaczenie. Schudłam 10kg, z 64 na 54, przy wzroście 164cm. Więc też jakieś wielkiej nadwagi nie miałam...więc naprawdę sama nie wiem gdzie jest klucz...?
Ale wiem jedno, nigdy nie można tracić nadziei...:-)

A słyszałaś cos o TENSach? Zamierzasz z nich korzystać przy porodzie? Ja sobie zamówiłam, ciekawe czy faktycznie usmierza mi choć trochę bol :-)
Co to za dziwy?? Opowiadaj! Nic nie słyszałam :-) Ja pewnie też się będę bać co po porodzie, ale póki co najważniejsze, żeby do niego dotrwać. Mam jakieś książki, więc mam nadzieję, że to mi da złudzenie, że coś wiem.No i muszę zacząć kupować rzeczy, bo te beztroskie dziewczyny ze szkoły rodzenia wywierają presję :tak:
I jesli cos uslyszysz od kolezanki z Klinicznej to dawaj znac prosze!

Espa i dziewczyny, które trzęsą portami przed porodem:) ja mam jeden sposób od mojej położnej, z ktora rodziłam córkę.
Od 36 tygodnia brac oeparol w dużej dawcę: 2x2, w 38 juz nawet 3x3. On pomaga na rozwieranie szyjki. W takich dawkach zaleca sie go kobietom przy bardzo bolesnych miesiączkach. Ja miałam porod miodzio: jak było juz 5 cm to stałam i sie z uśmiechem pytałam moja położna do koedy mam znac ze chce znieczulenie. A ona na to: "jak pani tu tak sobie ze mna stoi i żartuje to obejdzie sie bez zzo" i sie udało. Od pierwszego skurczu minęło 8 h i córka była na świecie. Moja przyjaciolka tez brała oeparol i tak samo- udało sie szybko. Polecam:)

reklama
Do góry