reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie a Ty idziesz dzis jeszcze na monitoring sprawdzic czy peklo?

ide jutro ale w czwartek bylo 15m wiec mogl sie wchlonac zwyczajnie anie owulacja skoro od poniedzialk do czwtaku urosl 1mm to na pewno owulki niema gin uwaza ze moze wolno rosnac i moze jutro by mial 22 to poda ovitrelle ale ja ie wierze w to:)

reklama
Fondie, Gabi przeczytajcie chocby to. Moze to tez ma jakis zwiazek z nasza immunologia i naszymi stratami.Tłuste Życie : Choroby autoimmunologiczne a gluten

Kiedyś tez myślałam o diecie , dlatego zapytałam lekarza ... dostałam odpowiedz ze hasimoto to choroba do konca zycia i nie da sie jej wyleczyć i zeby zdecydowac sie na diete trzeba przyjsc badania czy jest konieczna np w kierunku celiakia bo dieta bezglutenowa tez ma swoje wady jesli nie jest potwierdzone ze musimy ja stosowac bo jak wiadomo ziarna tez zawierają witaminy i minerały. Nawet chciałam skierowanie na te badania ale nie dostałam bo nie mam żadnych objawow i badz to mądry..

Gabi najlepiej sprobuj przez miesiac diety bezglutenowej, zobaczysz jakie bedziesz miala samopoczucie, tylko nie mozna oszukiwac. Ja nie bede namawiac, bo to nie o to chodzi. Ale przeczytalam mnustwo rzeczy na temat hashi, caly internet przekopalam. A witaminy spokojnie znajdziesz w warzywach owocach innych zbizach bezglutenowych i to Ci wyjdzie tylko na zdrowie. Jest w internecie pelno forow na temat hashi i ludzie mowia ze pomaga, wyleczyli sie. A wiekszosc naszych lekarzy niestety nie doksztalca sie, albo robi to specjalnie, bo jak sie wyleczysz dieta to nie przyjdziesz po leki i na kolejna wizyte. Sprobowac diety nie zaszkodzi. No ale tak jak mowie nie namawiam, bo kazdy ma prawo robic co uwaza za sluszne;)

Strawbelka, ja zawsze w piatki, nawet 13go w piatek mi nie bylo straszne hehe.

Fondire, daj znac co i jak po wizycie. Moze Ci sie poszczesci :)

Gabi a celiakia to nie to samo co alergia czy nietolerancja na gluten. Mozna nie miec celiaki tylko nietolerancje i juz jest problem. Nie rozumiem lekarzy jak mowia ze dieta bezglutenowa jest szkodliwa, chyba nic na ten temat nawet nie przeczytali. Dobra, nie truje juz bo dziewczyny zaraz mnie pokrzycza ze pisze nie na temat;)

Strawbelka,
Kurcze może faktycznie za wcześnie robiłas bete...ehhh nie chcę Ci mieszać.

Dziewczyny,
Jestem po becie, która rano wyniosła 90,24 (sobota 37,2) i wizycie u lekarza. Dostałam clexane 0,4, 2*1 duphaston; 2x1 luteinę dopochw\ową 100; encortn 7,5 mg.
I mam straszny zgrzyt. Spytałam się czy ne zwiększyć dawki, ale powiedział, że nie jest udowodnione ,ze dzięki większej dawce się uda. Poza tym coś tam z nadnerczami u dzieciątka może być nie tak...ehhhh poradzice i doradzcie. Wasze zdanie jest dla mnie ważne. Co sądzicie o moim dawkowaniu pozostałych leków?
Przypomnę tylko, że mam ana w mianie 1:1280

pozdrawiam serdecznie

reklama
Lumia gratulacje beta pieknie rosnie. Z ta beta sama mam metlik, bo tmp mi od wczoraj wzrosla po raz drugi. Ale ja mierze pod pacha wiec to chyba nie jest wyznacznik

Do góry