reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Apolinka, tak "never lose hope..." :-*

co do sterydu to ja tez biorę rano przed 8, na początku brałam encorton ale obecnie biore 8mg metypredu. Czytałam, ze "niby" łagodniejszy w skutkach a poza tym mój gin go preferuje bardziej niż encorton (zakladając, ze wogóle nie chcial mi dać)

hej przyjmiecie mnie do swojego grona??

mam już jedno dziecko (Gabiś ma 4 lata) ponad dwa lata temu zaczęliśmy z mężem starania o drugie dziecko i zaczęły się problemy.. najpierw nie mogłam zajść w ciążę mam PCO i zanikające miesiączki a jak już się udało poroniła.. lekarz pocieszał ze jedno poronienie o niczym nie znaczy i mam się starać dalej w listopadzie 2014 znowu się udało ale.. okazało się że to ciąża pozamaciczna.. dostałam krwotoku pękł mi jajowód no i oczywiście potrzebna była operacja.. na szczęście udało sie uratować jajowód.. lekarz znów mnie zapewniał ze nie ma co łączyć tych dwóch poronień bo to nie ma ze sobą związku.. zrobiłam badania hormonów odczekałam 3 m-ce i kolejne starania.. w sierpniu znów zobaczyłam II kreseczki.. jednak znów poroniłam.. beta już była ponad 50tys.. miałam wielkie nadzieje.. 1.10 miałam zabieg... zmieniłam lekarza zrobiłam badania.. wyszły mi przeciwciała plemnikowe.. lekarka zaleciła taki zestaw leków encroton, jod acart inofolic clo( na jajeczkowanie bo samo nie występuje) a jak zobaczę II kreseczki to zastrzyki z claxane.. trochę się boje tej mieszanki:( macie jakieś doświadczenia z encrotonem?? czy bezpieczna jest ciąża już w pierwszym cyklu jego brania??

Cześć dziewczyny dwa dni mnie nie było u was a tu tyle się dzieje.

Nafoczka chyba ostatnio panikowałaś że nie masz objawów ciąży a teraz ostatkowe żyganko? hehe.

Strawbelka szkoda że się w tym cyklu nie udało chociaż jeszcze nie wiadomo .Mnie testy dopiero 2 dni po nieobecnej @ wychodziły .Może jeszcze.powtórz betę jutro dla pewności .A który to dzień po owu?
Ja też mam haszi.Euthyroks biorę o 7 rano na czczo.Po śniadaniu biorę encorton i acard .Wieczorem clexan( od owu)

Bafinka witaj.

Lumia gratulacje!!!Też już bym chciała mieć te dwie kreski .Wszystkiego dobrego ci życzę i bezproblemowej ciąży!!!

Ostatnia edycja:
Strawbelka... Moim.zdaniem za szybko ta betę zrobiłaś. Powtórz pojutrze.

Bafinka... Witaj i na tym.wątku

Lumia... Jak beta?

I resztę Dziewcząt tez witam ale nie bardzo mam czas pisać bo jestem w pracy

Arda te badania nk robia na miejscu w provicie? Ja juz zglupialam, poprzednio mialam wynik w ciagu 3 dni. Poprzednio tez rozmawialam tam z pania kierowniczka labolatorium i z tego co zrozumialam to oni to na miejscu robia. Tak mi tez pow moj lekarz. Dzis sie dowiedzialam ze oni je wysylaja bo pani mowi ze kuriera juz chyba dzis nie bedzie, pytam sie to jak to na miejscu nie jest to robione? Nic nie odpowiedziala. No chyba ze te dziewczyny sie nie znaja w rejestracji.

reklama
Nafoczka, a Ty masz jutro u Przybicienia? A czy jest tu ktoś jesCze kto bral metformine do końca ciazy lub odstawiał w połowie???
Strasznie sie boje tego odstawienia. Czytałam badania, ze mozna brac do końca ciazy, ale Boryczko nalega...

Do góry