reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie, poza inofemem do pozytywnego testu. I glucophage zapisanego od Jerzak( chociaż według mnie na wyrost) niczym ten zestaw się nie różnił. We wcześniejszej ciąży (chyba 3, a teraz jestem w 6) miałam dawkę sterydu 16mg, ale wtedy nie miałam clexane, i się nie udało...jak tak się nieraz głębiej nad tym wszystkim zastanawiam to sama nie wiem co mi pomogło...nieraz nawet myślę,że to chyba jakaś loteria... Sporo osób z mojego otoczenia twierdzi,że moje schudniecie i aktywność fizyczna miały znaczenie. Schudłam 10kg, z 64 na 54, przy wzroście 164cm. Więc też jakieś wielkiej nadwagi nie miałam...więc naprawdę sama nie wiem gdzie jest klucz...?
Ale wiem jedno, nigdy nie można tracić nadziei...:-)

a teraz maszjaka dawke enccortonu nadal 16mg?

reklama
przeciez gluten jest wszedzie..nabial niekoniecznie musze u mnie w rodzinie duzo osob ma hashimoto normlanie je i normlanie dzieci ma moja endo nic nie mowila
Ja tez mam hasimoto na ostatniej wizycie u endokrynologa zapytałam o dietę bezglutenowa ona stwierdziła ze nie ma takich badan aby potwierdzić ze dieta jest wskazana dla osob chorujących na hasiomoto ... powiedziala ze dieta nie zaszkodzi ale nie jest konieczna

Fondie oczywiscie mozna jesc gluten i lykac leki, wiele osob tak robi. Z ciaza to nie ma nic wspolnego chyba jak bierze sie leki. Chodzi mi o to ze majac hashimoto i stosujac pewna diete mozna sie wyleczyc. Gluten jest zakazany, hashi podobno ma zwiazek z chorymi jelitami, chodzi o to ze za sprawa glutenu jelita robia sie jak sito, przez nie do krwioobiegu trafiaja pewne czasteczki ktore nie powinny tam trafic i organizm atakuje sam siebie, stad biora sie podobno wszystkie choroby autoimmunologiczne. Zaleczajac jelito mozna sie calkowicie wyleczyc. W Polsce lekarze o tym nie mowia,do Polski wszystko trafia z opoznieniem. Ja od 4 mies nie jem glutenu, wbrew pozorom nie jest to ciezkie, jest masa zamiennikow. Nabialu tez nie jem i duzo innych rzeczy, chyba ze mam straszna chcice to czasami zjem cos z nabialu. Borykalam sie z jakas alergia, plecy mialam cale w prycholach 5 lat, ryczalam przez to, wszystko zniknelo, a moja pani od tarczycy chciala mi dac na to leki bo powiedziala ze od glutenu tego nie mam. A i robilam testy niby na gluten nie mam alergii. Teraz biore euthyrox bo chodzi o dziecko, jak zajde i urodze, leki odstawiam, tylko dieta. Widze straszna roznice w samopoczuciu jak jestem na bezglucie. Ale nie bede zasmiecac forum, bo ten watek na inny temat jest;)

Gabi jest nawet ksiazka lekarki przetlumaczona na jezyk polski, sa historie ludzi ktorzy sie wyleczyli. Wielu ludziom sie nie chce byc na diecie bo lepiej zjesc co sie lubi i lyknac tabletke, tylko tabletka leczy sie skutki a nie przyczyne. No ale to moje zdanie. Kazdy jest kowalem swojego losu i ma prawo dokonywac swoich wyborow.

Bafinka ja mam podobną historię do Twojej. Pierwsza ciąża bezproblemowo a potem problemy. Brałam encorton i mam zdrowe dziecko, do tego zdrowego wcześniaka i nie znam żadnego któremu by to zaszkodziło; ) Sam encorton powodował u mnie kołatanie serca a tym samym zawroty głowy, duszności i podnosił ciśnienie. I tyle:)

Dziewczyny z Warszawy- możecie polecić jakiegoś dermatologa? Dostałam jakiegoś uczulenia i powinnam to skonsultować z dermatologiem a nie mam żadnego sprawdzonego:/

reklama
Do góry