czyli, że moim problemem nie jest immunologia? czyli nie immunologia, nie genetyka czyli zostaja ? przeciwciała ? czyli allo mrl i komorki nk tak? czy ja cos juz poglubilam sie?Tola32, wedlug logiki ANA1 i ANA 2 robi sie w celu wykrycia chorob immunologicznych ukladowych. Toczen to chyba choroba ukladowa. Jesli masz ANA ujemne to znaczy ze nie masz zadnych z tych chorob w tym tocznia. Zaznaczam przy tym ze sie nie znam na tych ANA tylko o nich czytalam i tak wywnioskowalam. Niech sie moze ktos madrzejszy w tym temacie wypowie bo nie chce wprowadzic w blad
reklama
G
Gość
Gość
Fondie ja bym obstawiala nk, ale to tylko takie moje gdybanie, najlepiej jakbys poszla do kogos kto sie na tym zna.
Susana
W tej sytuacji jakiej jestem - czyli starań o dziecko, mogłabym mieć nawet co tydzień@ Bo niestety, ale szans na ciąże mam mniej:-( Nie dość ,że o ostatnią staraliśmy się ok 7/8 miesięcy to jeszcze ją straciliśmy
Fondi
Niestety nie pomogę, bo sama się w tym gubię a przeciwciała to nie immunologia właśnie popierniczona ta cała diagnostyka
Nafoczka,
Włączamy pozytywne myślenie Jeszcze nam tu będziesz pisać, o tym jak to masz dość objawów ciążowych
Czarna_Mała
\Przepraszam za przekręcenie niku wybacz ale wczoraj za dużo wrażeń miałam;-)
Jutro jadęe na usg kontrone. Zobaczymy co tam słychać
W tej sytuacji jakiej jestem - czyli starań o dziecko, mogłabym mieć nawet co tydzień@ Bo niestety, ale szans na ciąże mam mniej:-( Nie dość ,że o ostatnią staraliśmy się ok 7/8 miesięcy to jeszcze ją straciliśmy
Fondi
Niestety nie pomogę, bo sama się w tym gubię a przeciwciała to nie immunologia właśnie popierniczona ta cała diagnostyka
Nafoczka,
Włączamy pozytywne myślenie Jeszcze nam tu będziesz pisać, o tym jak to masz dość objawów ciążowych
Czarna_Mała
\Przepraszam za przekręcenie niku wybacz ale wczoraj za dużo wrażeń miałam;-)
Jutro jadęe na usg kontrone. Zobaczymy co tam słychać
Tylko ze antukoagulant tocznia moze swiadczyc tez o zespole antykardio. Ale rozumiem, ze i tak bierzesz heparyne?
przeciwciala antykardiolipidowe tez mialam robione negatywne ale heparyne tez dostaje no to rece opadaja zostaje nk... i w tym ma mi pomoc sterdyd 20mg
G
Gość
Gość
Fondie na nk pomagaja wlewy, ja je biore i Arda. Arda pisala ze jej pieknie spadly po wlewach. Ja jade robic badania 25 listopada i mam nadzieje ze mi tez tak pieknie spadna.
G
Gość
Gość
Fondie, heparyne to tez chyba daja zeby bylo lepsze ukrwienie i przeplywy czy jakos tak. Ja mam przeciwciala antykardiolipinowe a i tak lekarz powiedzial ze od pozytywnego testu mam sobie zastrzyki z fraxiparyny robic, bo zaszkodzic to nie zaszkodzi a moze pomoc.
Fondie na nk pomagaja wlewy, ja je biore i Arda. Arda pisala ze jej pieknie spadly po wlewach. Ja jade robic badania 25 listopada i mam nadzieje ze mi tez tak pieknie spadna.
nk powstaja nagle? dlaczego ni byly przy 1 ciazy? jak zadzownie do providy i powiem, że chce robic badania na komorki nk to beda wiedziec o co chodzi?
G
Gość
Gość
Fondie, Zjadlo mi litery....chcialam napisac ze mam ye przeciwciala ok.
reklama
Podziel się: