reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tola32, wedlug logiki ANA1 i ANA 2 robi sie w celu wykrycia chorob immunologicznych ukladowych. Toczen to chyba choroba ukladowa. Jesli masz ANA ujemne to znaczy ze nie masz zadnych z tych chorob w tym tocznia. Zaznaczam przy tym ze sie nie znam na tych ANA tylko o nich czytalam i tak wywnioskowalam. Niech sie moze ktos madrzejszy w tym temacie wypowie bo nie chce wprowadzic w blad
czyli, że moim problemem nie jest immunologia? czyli nie immunologia, nie genetyka czyli zostaja ? przeciwciała ? czyli allo mrl i komorki nk tak? czy ja cos juz poglubilam sie?

reklama
Susana
W tej sytuacji jakiej jestem - czyli starań o dziecko, mogłabym mieć nawet co tydzień@:-p Bo niestety, ale szans na ciąże mam mniej:-( Nie dość ,że o ostatnią staraliśmy się ok 7/8 miesięcy to jeszcze ją straciliśmy:crazy:

Fondi
Niestety nie pomogę, bo sama się w tym gubię:baffled: a przeciwciała to nie immunologia właśnie:baffled: popierniczona ta cała diagnostyka:wściekła/y:

Nafoczka,
Włączamy pozytywne myślenie:tak: Jeszcze nam tu będziesz pisać, o tym jak to masz dość objawów ciążowych:p

Czarna_Mała
\Przepraszam za przekręcenie niku:) wybacz ale wczoraj za dużo wrażeń miałam;-)

Jutro jadęe na usg kontrone. Zobaczymy co tam słychać:sorry:

Fondie na nk pomagaja wlewy, ja je biore i Arda. Arda pisala ze jej pieknie spadly po wlewach. Ja jade robic badania 25 listopada i mam nadzieje ze mi tez tak pieknie spadna.

Fondie, heparyne to tez chyba daja zeby bylo lepsze ukrwienie i przeplywy czy jakos tak. Ja mam przeciwciala antykardiolipinowe a i tak lekarz powiedzial ze od pozytywnego testu mam sobie zastrzyki z fraxiparyny robic, bo zaszkodzic to nie zaszkodzi a moze pomoc.

Fondie na nk pomagaja wlewy, ja je biore i Arda. Arda pisala ze jej pieknie spadly po wlewach. Ja jade robic badania 25 listopada i mam nadzieje ze mi tez tak pieknie spadna.

nk powstaja nagle? dlaczego ni byly przy 1 ciazy? jak zadzownie do providy i powiem, że chce robic badania na komorki nk to beda wiedziec o co chodzi?

reklama
dziewczyny ja mam problem najbardziej z odróżnieniem badania na allo mrl i test cytotoksyczny a komorki nk nie wiem czym to sie rozni ktos to wytlumaczy tak najprosciej?

Do góry