reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tola32, wedlug logiki ANA1 i ANA 2 robi sie w celu wykrycia chorob immunologicznych ukladowych. Toczen to chyba choroba ukladowa. Jesli masz ANA ujemne to znaczy ze nie masz zadnych z tych chorob w tym tocznia. Zaznaczam przy tym ze sie nie znam na tych ANA tylko o nich czytalam i tak wywnioskowalam. Niech sie moze ktos madrzejszy w tym temacie wypowie bo nie chce wprowadzic w blad
czyli, że moim problemem nie jest immunologia? czyli nie immunologia, nie genetyka czyli zostaja ? przeciwciała ? czyli allo mrl i komorki nk tak? czy ja cos juz poglubilam sie?

reklama
Susana
W tej sytuacji jakiej jestem - czyli starań o dziecko, mogłabym mieć nawet co tydzień@:-p Bo niestety, ale szans na ciąże mam mniej:-( Nie dość ,że o ostatnią staraliśmy się ok 7/8 miesięcy to jeszcze ją straciliśmy:crazy:

Fondi
Niestety nie pomogę, bo sama się w tym gubię:baffled: a przeciwciała to nie immunologia właśnie:baffled: popierniczona ta cała diagnostyka:wściekła/y:

Nafoczka,
Włączamy pozytywne myślenie:tak: Jeszcze nam tu będziesz pisać, o tym jak to masz dość objawów ciążowych:p

Czarna_Mała
\Przepraszam za przekręcenie niku:) wybacz ale wczoraj za dużo wrażeń miałam;-)

Jutro jadęe na usg kontrone. Zobaczymy co tam słychać:sorry:

Fondie na nk pomagaja wlewy, ja je biore i Arda. Arda pisala ze jej pieknie spadly po wlewach. Ja jade robic badania 25 listopada i mam nadzieje ze mi tez tak pieknie spadna.

Fondie, heparyne to tez chyba daja zeby bylo lepsze ukrwienie i przeplywy czy jakos tak. Ja mam przeciwciala antykardiolipinowe a i tak lekarz powiedzial ze od pozytywnego testu mam sobie zastrzyki z fraxiparyny robic, bo zaszkodzic to nie zaszkodzi a moze pomoc.

Fondie na nk pomagaja wlewy, ja je biore i Arda. Arda pisala ze jej pieknie spadly po wlewach. Ja jade robic badania 25 listopada i mam nadzieje ze mi tez tak pieknie spadna.

nk powstaja nagle? dlaczego ni byly przy 1 ciazy? jak zadzownie do providy i powiem, że chce robic badania na komorki nk to beda wiedziec o co chodzi?

reklama
dziewczyny ja mam problem najbardziej z odróżnieniem badania na allo mrl i test cytotoksyczny a komorki nk nie wiem czym to sie rozni ktos to wytlumaczy tak najprosciej?

Do góry