reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka u Ciebie to przecież jeszcze wczesnie, ja na tym etapie co ty żadnych objawow nie miałam, pamietam ze bardzo mnie to martwilo, a potem objawy przyszły i szczerze mówiąc mimo ze zaczynam dzis 20tydz cały czas zdarza mi sie zwymiotowac:/ Nie martw sie najważniejsze ze beta pięknie rosnie:)

reklama
Nafoczka ja jak byłam w ciazy to tez nie miałam żadnych obiawów , dopiero jak zaczęło juz serduszko bić to zaczęło mnie mdlić . Kady przechodzi to inaczej .

Dzisaj mam troszke "bad day " rozmawiałam z moja szwagierką , która jest w ciazy i opowiadała mi jak sie czuje i w ogole o wizycie , sama w sumie się jej zapytałam o to ale nie chodzi o nia tylko o mnie , ja się wkurzylam na to wszystko co sie ze mna dzieje , że na wszystko muszę czekać , że nic nie moge sobie zaplanować ,że wszytko tak wolno idzie u tych lekarzy i tak naprawdę nie wiem kiedy bede miec to zielone światło . Teraz w poniedziałek ide na kolejny zabieg , tylko to jest smieszne ,że nawet nie wiem na jaki i co bedą mi robić . Dostałam od nich tylko list z godzina i data i ze bedę pod narkozą i wiem tylko że bedą mi tą miedz wyciągać ;( nie wiem wszystko jest crazy . A jeszcze mnie to dobija , że nie mam jeszcze żadnych wyników od 16 czerwca , nie wiem nic czy są ok czy nie .

Ostatnia edycja:
Fondie ta kobieta co sie zajmuje immunologia to Iwona Janosz z Provity. Nie musisz isc wczesniej do ginekologa, bo ona tez jest ginekologiem poloznikiem tylko teraz zajmuje sie tez tymi komorkami nk. Nie wiem teraz co Ci doradzic, jesli chodzi o leczenie jak masz problem z nk to jak najbardziej do niej, jesli z innymi problemami immunologicznymi to nie wiem czy ona tez sie tym zajmuje. Spytaj Ardy bo ona tez do niej chodzi i Arda miala tam tez problemy z immunologia. Wizyta u dr kosztuje 170 zl, ale ona chyba tez w Zabrzu przyjmuje, znajdz adres w google, pewnie bedzie taniej.

Ja im dalej w las tym co raz gorzej...
Dziś pobrałam KIR i chyba z wynikiem udam się do tej Waszej DR Janosz. Jakie tam sa terminy wizyt? Długo się czeka?
Dziś Dr spojrzał na moją krzywą insulinowa i dorzucił Metformax 500. Nie wiem czy to nie za mało. Cosik na szyjce jest, może to być ognisko endometriozy. Dał narazie globulki dowcipne, za 3 tyg powtarzamy posiewy.
Dzis sie załamałam- mam najgrubsza chyba kartoteteke w klinice. Chciałam podchodzic do 3 procedury w styczniu, a w tym tempie to się chyba nie uda.
Jeszcze brakuje mi coś w tych KIRach i jestem udup...na na cacy!
Dzis siedziałam w tej klinice i zastanawiałm się co ja tam robie, z ta gruba kartoteką na 5cm chyba. Doszłam do wniosku ze to wszystko jest bezsensu i tj walka z wiatrakami... Wpadłam w dól...

Dziewczyny jesli chodzi o komorki nk to jak najbardziej polecam dr Janosz. Jesli chodzi o inne sprawy z immunologia to ja nie wiem czy ona sie tym zajmuje, ja zostalam do niej wyslana konkretnie problemem NK. Zeby potem nie bylo ze polecalam , a okaze sie ze ona sie tym nie zajmuje. Najlepiej zadzwoncie i dopytajcie.

Strawbelka, mnie się wydaje, ze Janoszowa to zajmuje się tym, co związane z wlewami, bo oni prawadzą jakieś badania skuteczności wlewów.

nafoczka, kciuki zaciśnięte cały czas, a Ty luzuj majty!

A ja zaczynam pękać... chyba jutro walnę ten test.

Ostatnia edycja:
reklama
Karpidlak powiedz koleżance żeby poszła do endokrynologa albo do endo-gin.Ma trochę za wysokie TSH powinno być do 1,5 i te przeciwciała (nieważny jest poziom ale ważne że są pozytywne).Ja jestem uczulona na punkcie tarczycy bo przez nią prawdopodobnie traciłam ciąże.W tej moja tarczyca też szalała na początku ale teraz miałam rękę na pulsie.
Mam receptę na 2 opakowania clexane 0,4 z R i chyba kilka sztuk ampułkostrzykawek i jakieś fraxi .Czy któraś a Was jest chętna?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry