reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczyny :-):-) ja wciąż czekam na pierwsze szczepienie:baffled: pracy brak siedzę w domu i szału dostaję nie potrafię wyluzować oj Barbinko jak ja ci zazdroszczę tych imprez u nas ostatnio posucha a czasem chętnie bym się schlała;-)widzę, że razem szukamy pracy

Enyo 3małam za ciebie kciuki ale co sie odwlecze to nie uciecze a kiedy będziesz miała znowu męża pod ręką? no to faktycznie moze się w labie pomylili?

Alusia ma podobnie ostatnio często jestem zła tracę wiarę nie mam już siły na to wszytko to mnie przerasta czuje sie beznadziejna ani dziecka ani pracy:no:
tak jak dziewczyny wspominały muszę przestać traktować szczęśliwe życie przez pryzmat posiadania dziecka ale trudno jest walczyc z instynktem:no:

Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)

Miromirka przykro mi z powodu twojego poronienia ja niestety tez przezyłam jedno w domu :wściekła/y:to był dopiero 5 tydz więc zarodka nie widziałam to byla tylko jakas tkanka
co do tej chromatyny to nie jestem do końca pewna na pewno to jest ważne ale mi profesor u którego obecnie się leczę ( a jest jednym z najlepszym andrologów w Polsce) powiedział, że dokładne badanie nasienia będzie mu dopiero potrzebne po wykluczeniu przyczyn immunologicznych, a że nam akurat cos wyszło to nie badalismy nasienia zobaczymy jak to bedzie jak bedę w nastepnej ciąży

reklama
a jeszcze jedna historia ku pokrzepieniu para przez 10 lat sie starała o dziecko i nic a gdy juz dali sobie spokój bez niczego zaszła w ciążę i to bliźniaczą na dniach ma rodzić 2 chłopców dodam że kobitka ma 38 lat:-)

Hey dziewczyny!
Ja się troche wczoraj podłamałam. Zaczęłam znowu plamić...różowo-czerwono. Nocka z głowy, wyć mi się chciało... Łyknęłam duphaston i leże od wczoraj plackiem. Opadam normalnie z sił...
Światełkiem dla mnie jest tu Kaira, że mimo plamień serducho bije... Muszę być cierpliwa do tego 18-pierwsze usg.
Tak czy owak dzwonię do Maliny dzisiaj... może każe wziąć większą dawkę D??

I tak to jest, najpierw człowiek zamartwia się zajdę w ciążę, czy nie zajdę... a później.... plamienie i panika... Ech...

Hey dziewczyny!
Ja się troche wczoraj podłamałam. Zaczęłam znowu plamić...różowo-czerwono. Nocka z głowy, wyć mi się chciało... Łyknęłam duphaston i leże od wczoraj plackiem. Opadam normalnie z sił...
Światełkiem dla mnie jest tu Kaira, że mimo plamień serducho bije... Muszę być cierpliwa do tego 18-pierwsze usg.
Tak czy owak dzwonię do Maliny dzisiaj... może każe wziąć większą dawkę D??I tak to jest, najpierw człowiek zamartwia się zajdę w ciążę, czy nie zajdę... a później.... plamienie i panika... Ech...

Truskaweczko miałaś jakieś usg? ja robiłam aktualnie w 5 tygodniu do potwierdzenia ciąży.W szpitalach robi się następująca badania na betę co 24h i48 h oraz progesteron.Walą dupakiem.Ile razy dziennie go zażywasz?
Ja powiem o sobie wiadomo każda z nas jest inna.Plamienia najpuer miałam brazowe potem czerwono różowe, zjadłam 4 dupaki znów przeszło na braz. Ja np zawsze jak sie dowaiaduje o ciazy robię progesteron.U mnie zawsze jest niski. Dupaka brałam 3x1 tb lub 4x1 tb jak plamienia i dodatkowo 4 jak była czysta krew.I robiłąm beta hcg widziałam ze wzrasta wiec sie już nie zamartwiałam krwawieniami,u mnie też są krwiaki wiec mam 2 rzeczy które skłądają se na moje plamienia.Z Lenką miałam to samo od 5 do 12 tyg az krwiaki zeszły.Ale na samym poczatku nic nie wiedziałam ale wewnętrznie jakoś sie dobrze czułąm inaczej niż zawsze.No i ten nieszczesny clexane tez tak robi
DZiś aktualnie biorę luteinę dowcipną 2x3 bo dupak mi robił straszne spustoszenie wątroba mnie bolała.NArazie odpukać czysto ale podcieram sie milion razy czy wszystko ok.No i cycki naciskam boląmusi być ok.
Zrób beta progesteron usg zobacz przyrosty potem ładuj horony

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Truskawko w miarę możliwości staraj sie nie denerwowac, wiem że to trudne,
ale dzwoń dzisiaj do Malina, może rzeczywsice kaze zwiekszyć dupka.
Może to przez leki, czytałam dużo wypowiedzi dziewczyn, które plamiły po claxenie i acardzie.
trzymaj sie Kochana!

Truskaweczko - kurcze nie zazdroszczę przeżyć ale mocno wierzę, że u Ciebie będzie ok. Ja bym na cito robiła progesteron i betę a nie czekając na wyniki wzięłabym dodatkową dawkę progesteronu. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& U nas na ciężaróweczkach po in vitro dołożony progesteron (czasem nawet wbrew zaleceniom lekarza) uratował wiele ciąż...

Truskawko a może faktycznie to plamienie masz od tego clexane? podobno to się zdarza choć tez bym umierała ze strachu
a jak miałaś we wcześniejszych ciążach też plamiłaś?
a jaką masz dawkę clexane bo zapomniałam 0,4 czy 0,6 ?

reklama
zozula
jesli moge zapytac czy po leczeniu u profesorów M i T doszczepiałas sie ? Czy spasowałaś całkowicie?
Enja
kurcze Babeczko ladny mialas wykresik :( przytulam
Gogac
domyślam sie że leczysz sie u prof. Kurpisza?
Miromirka
Napewno nam sie kiedys uda ! nie tracmy nadzieji, jestes bardzo dzielna wiesz !!!!
Truskaweczko
wypoczywaj wypoczywaj wypoczywaj!!!!!!!
kaira misiejek asiula magda anma katarina buziole dla Was!!!

Do góry