reklama
K
kaira24
Gość
Zula ja niewiele młodsza 30 leci ale wcześnie za maz wychodziłam w dniu swoich 21 urodzin a z męzem już jestem od 16 lat.
miromirka nie każdy chce heheh.Moj straszne mial opory
miromirka nie każdy chce heheh.Moj straszne mial opory
emalia82
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Może coś mi poradzicie.Jestem mam 2 dzieci. Od półtora roku staramy się trzecie i nie wychodzi. To znczy zachodzę w ciąże ale sie nie utrzymują od samego początku. W tej chwili jestem w trakcie kolejnego poronieni. W czwartek robiłam bete i było 13, po 24h kolejna z wynikiem 25 a wczorajsza beta spadła do 14. Jestem na dupku i Acardzie. Postaram się dzisiaj wbić do gina ale on tez juz rozkłada ręce. Robiła troche badań ale wszystko ok. Jedyne co to lekutko podwyższone ATpo. Nie wiem już gdzie szukać przyczyny tych poronień ( ciąż biochemicznych). Może podpowiecie jakieś badania??? Z góry dziękuje
Witaj emalia- bardzo mi przykro,że też przez to musisz przechodzić.
Napisz mi czy anty TPO kontrolowałaś tylko raz, czy czesciej.Może teraz podczas ciąży biochemicznej warto zbadaćich poziom?
A jak wygląda sprawa TSH, FT3i fT4 u ciebie?
Czy lekarz dał ci na te TPO choć malutką dawkę eutyroxu?
Napisz mi czy anty TPO kontrolowałaś tylko raz, czy czesciej.Może teraz podczas ciąży biochemicznej warto zbadaćich poziom?
A jak wygląda sprawa TSH, FT3i fT4 u ciebie?
Czy lekarz dał ci na te TPO choć malutką dawkę eutyroxu?
emalia82
Madziu- lekarz na wynik 37,62 ( norma do 35) nawet nie zareagował . Co do TSH to na początku romu miała 1,42 więc super. Myślę żeby powtórzyć TSH i od razu machne FT3 i FT4 .
Emalio - no te TSH piękne.Ale powtarzaj czasami te TPO,bo przy ich obecności mimo ładnego TSH lekarze zlecają bardzo małe dawki hormonu syntetycznego i o ile się nie mylę także selen.
A jakie inne badania robiłaś -hormony,przeciwciała,badania na krzepliwość?
A jakie inne badania robiłaś -hormony,przeciwciała,badania na krzepliwość?
emalia82
Madzia- robiłam : Prolaktyne, progesteron, Toxo, CMV, anty -TP T, Antykoagulant toczniowy, przeciwciała kardiolipinie . Tyle pamiętam
reklama
Podziel się: