reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mnie endo mowil, ze teoretycznie moze to byc przyczyna poronien, ale raczej wysokie tsh ma wplyw na wady u dzidziusia i trudnosci z zajsciem w ciaze. Wszyscy ginekolodzy naciskaja, zeby bylo 1-1,5 i tego sie trzymam.

reklama
Dziewczyny , jaką miałyście pierwszą betę hcg w ciążach straconych. Pisałam o tym wczoraj z Plastulinką, bo przeczytałąm na necie ciekawy artykuł że niska beta na początku tzn. tak po terminie @ może przepowiadać utratę ciąży. Ciekawa jestem czy u Was to się sprawdziło, bo u mnie jak najbardziej. W ciązach biochemicznych beta niziutka: 114, 35 i 25 w ostatniej i chyba coś w tym jest, niby piszą że ważniejszy jest przyrost niż wielkość hcg ale ja w prawidłowych ciążach miałam betę powyżej 2000 na tym samym etapie.

Możecie sprawdzić swoje wyniki?

Ja betę robiłam zwykle później bo koło 6 tygodnia i wysoka jej wartość nie gwarantowala poeodzenia. W biochemicznej badała między 5 a 6 tc i byla ledwie 130.

Dziewczyny , jaką miałyście pierwszą betę hcg w ciążach straconych. Pisałam o tym wczoraj z Plastulinką, bo przeczytałąm na necie ciekawy artykuł że niska beta na początku tzn. tak po terminie @ może przepowiadać utratę ciąży. Ciekawa jestem czy u Was to się sprawdziło, bo u mnie jak najbardziej. W ciązach biochemicznych beta niziutka: 114, 35 i 25 w ostatniej i chyba coś w tym jest, niby piszą że ważniejszy jest przyrost niż wielkość hcg ale ja w prawidłowych ciążach miałam betę powyżej 2000 na tym samym etapie.

Możecie sprawdzić swoje wyniki?
Ja miałam niskie bety w 3 ostatnich ciążach. W pierwszej wszystko szło prawidłowo...

U mnie bywalo dziwnie. W jednej ciazy w terminie @ mialam bete 5, ale potem rosla i dotrwalismy do pecherzyka widocznego. W osttaniej w terminie @ mialam ponad 80, ale rosla zle i podskoczyla tylko do 120. Takze roznie moze byc.

Hejka,ł
ooooo matko od początku lipca mnie nie było. Przepraszam. Wszystko przeczytałam. Bardzo dużo tego:)
gratuluję wszystkim mamusiom:)
Iris- Monika skradła moje serce:)
esperanza- uryczałam się przy Twoich przejściach. Tak się cieszę, że już lepiej. Trzymam kciuki mega, mega mocno.
nafoczka- nie wiem jakie masz AMH ale decyzję o laparoskopii należy przemyśleć:)
Goooooosia- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak przeczytałam wieści od Ciebie to banan nie schodzi mi z ust. Wiesz, że biegunki miałam po encortonie takie, że od klopika odejść nie mogłam. Tsh też nagle miałam niskie. Jakoś 0,35 i tak do końca ciąży i wszystko ok z Kluskami. Oprócz tego, że mega Łobuzy:)
Witam się z wszystkimi, których nie znam:)
Nutka, Apolinka co tam u Was?
Lilia- witam Cię u Nas. Mam nadzieję, że będzie Ci tu dobrze:)
raptusku- wózek wybrany? Wiem jaki kłopot jest z bliźniaczymi dlatego pytam:)

Kaira, Misiejku,Nelli,Alokin- wróciłyście do pracy? Jak Łobuzeria? Moje Kluski w piątek kończą roczek. Takie są Łobuzy, że hej:) a kumate i cwane:) aż trudno uwierzyć.

reklama
Do góry