reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Karpidlak to super wiadomosci. Bedziesz miec spokojna glowe.

Gosiu to maluch super rosnie. Co do wloskow to mi na pewno sciemnialy na twarzy ale nawet nie laczylam tego z encortonem tylko ogolnie z ciaza. Generalnie zaczynam 17 tydzien i jestem w trakcie schodzenia ze sterydu. Jeszcze tydzien bede brala 5mg i finito.
Tsh tak jak Ania mialam niziutkie- kolo 0,02 ale moj dr stwierdzil, ze to zupelnie normalne w 1 trymestrze, z reszta miescilam sie w specjalnych normach laboratorium dla ciezarnych. Teraz bede powtarzac i mam nadzieje, ze poziom wzrosnie.

A na koniec wrocilam do pracy i przypomnialam sobie jakie to meczace;)

Buziaki dla wszystkich.

reklama
Doris, ciężko trzelić z dawką. Ja zaczynałam od 4,2 i endo najpierw kazał brać 50, po 6 tygodniach powtórka, praktycznie zero efektu, zwiększył do 50/75 i wynik idealny. A teraz znowu trochę za dużo i eksperymentuję z 5x75 i 2x50.

Karpidlak, nie wytrzymałaś, ale efekt jest super - spookojna mama :)

Gosia, dzięki za pamięć, wynik jutro. Mam okropnego stracha.

Doris..Ja zaczęłam branie leku jak wysz£o że moje tsh to 5 .Biorę pon.-czw.50 mg a piątek - niedz.25 mg.
Doris a ty brałaś już ten lek czy pierwszy raz ci tak wyszła tarczyca?

Karpidlak ale super!!

Arda...dziękuję za info. Wezmę od jutra 50

Susana...nie, ja miałam zawsze tsh w granicach 2. A teraz prawie 4

A tak poza tym kiepsko się czuję ostatnio....

Doris tak jak Arda mówi po 6. tygodniach.brania leku trzeba powtórzyć badanie i zobaczyć czy spadło.Mnie po 4 tyg ani drgnęło .Dopiero w 6 tygodniu brania tej samej dawki spadło .

Generalnie najlepiej zacząć od małej dawki i co 6 tygodni sprawdzać efekt, bo jak jedna osoba zareaguje na 25 tak inna dopiero przy 75.

W pierwszych ciążach tsh mi nir wzrastało ale w przedoststniej mialam lekko powyżej 2.5 a w oststniej biochemicznej 4. Moze i ma to jakieś znaczenie. Teraz chodzę do endo i chce zejść na stałe poniżej 2 bo poki co to nie schodzi.

reklama
Ja po pierwszej poron.ciąży sprawdziłam tsh i było 5.
Poronienie zwaliłam na tsh.Wyrównałam je i przy następnej ciąży było 1,5.
Niestety to nic nie dało bo i tak ciąża obumarła. No i jestem tutaj...
Bardzo ważne żebyś brała tabletkę rano na czczo , 30 minut przed śniadaniem

Do góry