reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kaira - gratulacje serduszka i oby krwiaczki szybko zniknęły...
Enya - zaciskam kciuki za rosnąca pięknie betę. Moja mama też ma dziś urodziny :-)
O ile dobrze pamiętam masz dziś rocznicę - w takim razie NAJLEPSZEGO...
Zula - hop hop co u Ciebie ?
A ja faszeruję sie lekami i odliczam czas do kontrolnego usg.

reklama
Enyo! Gratuluję bardzo i życzę rosnącej betki i bijącego serduszka!

Jeśli chodzi o te 3000, cena zawiera wizytę i szczepionkę. Ja myślę, żę Malina każe Ci przyjechać. Ja byłam dokładnie po 3 tygodniach u niego. Malina mówi, żę u mnie dwa szczepienia w ciąży bo hamowanie było mniejsze niż 40%

Więc nie wiem jak będzie u Ciebie. Zadzwoń i podpytaj babek w recepcji. Ja myślę, że im szybciej tym lepiej.

Ja zaczęłam się troszeczkę martwić, bo śluz lekko zmienił kolor na różowy. Nie wiem czy podczas aplikacji luteiny gdzieś się nie drapnęłam przypadkiem... Ech wiecznie coś...

enya nic nie napiszę, ale wiedz że myślę o Tobie ... :tak: czekam na pozytywny rozwój ... swoją drogą bardzo mnie ucieszyła Twoja "prywata"
kaira bardzo się cieszę z serducha :-p:-p z krwiaczkami na pewno też sobie poradzisz ...

truskawka z pewnością tak jest jak piszesz ... nie martw się na zapas bo dzidzius potrzebuje teraz spokoju :-p
magdaCh czekamy z Tobą do kontrolnego usg :sorry:
barbinka zabiegana na maksa :-p tak mało się odzywa :-p:-p

Cześć dziewczyny,ja bywam na "starania po straconej ciąży" ale mam pytania do Was.
Jestem po czterech poronieniach,jakie badania muszę zrobić?i gdzie w okolicy Wrocław,Opole,Częstochowa najlepiej się udać...mieszkam zagranicą i przyjadę do PL tylko na część badań,jak długo one trwają? jak to w ogóle wygląda,jak tak czytam Was to powiem szczerze,że nie wiem o czym piszecie,tyle tych różnych sformułowań,skrótów badań,wyników...przeraża mnie to...nie wiem zupełnie od czego zacząć...po trzecim poronieniu miałam jeszcze nadzieję...ale teraz?...nie wiedziałam,że aż tyle tego jest,że jest tak trudno

Enya - ja też kciukam. Ja bym jechała na szczepienie jak najszybciej.
magdaCH - nie odzywam się bo wiem, że u mnie kolejna klapa i jakoś nie potrafię sobie tu znaleźć miejsca. Dzisiaj zrobiłam test - oczywiście 1 kreska i powiem szczerze już mnie to wku,,, na forum "kto po in vitro" wszystkim laskom się udaje i właśnie na mnie ta dobra passa się skończy. Już mi nawet nie żal tylko jestem zła. Mnie nic nie pomaga ani pozytywny mlr ani super wyniki hormonów. Jeden wielki kanał.

Dobrze, że Wam się chociaż udaje i oby te Wasze cuda trwały bo moja miłość do Was nie słabnie:)

Kaira nie wiem czy to na naciąganie czy sprawa decydująca - szczerze mówiąc nie bardzo sie nad tym zastanawiam. Wiem że muszę, bo jak coś się stanie to sobie nie wybaczę a na pewno nie zaszkodzi. Komuś trzeba zaufać a ja zaufałam Malinie. Bardzo bardzo gratuluję Ci serduszka:-) A krwiaki to wiesz sama że musisz wyleżeć i będzie dobrze.
Truskaweczko lekko różowe plamienie to nic, ja tak miałam w 3 ciążach- zwiększ dawkę luteiny i nie stresuj się za bardzo:-) Trukaweczko a jaka beta wyszła Ci w tym 24 dc??? Powtarzałaś ją czy nie??

U mnie jakoś tak tragicznie psychicznie - dzisiaj znowu robiłam test innej firmy -cień kreski. - jak dla mnie niewiele się zmienia w tych testach a wydałam już na nie tyle kasy że szkoda gadać. Macie rację - jutro postaram się wyrwać z pracy i skoczyć na betę - będę miała jasność co i jak. Bo może już po ptokach i teraz beta już spada??? Wiecie że mam takie myśli??Że kolejny raz załapało ale nic dalej nie będzie....Wierzyć mi się nie chce że to może się udać - jakaś abstrakcja....:no:

Zula nie wiem co Ci napisać.....Po prostu nie ma słów:no: Nie wiem czemu tak się dzieje, czemu życie wystawia nas wszystkie na takie próby..... Nawet nie wiesz jak mi przykro....

Ostatnia edycja:
Enyo!

Poczekam do wieczora, i zobaczę co będzie wieczorem... Ja w 24 dc mialam ponad 28 :)
Nie powtarzałam. Robiłam tak w poprzednich ciążach, że leciałam do labolatorium co dwie doby, żeby sprawdzić czy prawidłowo rośnie. Wiem, że źle to znosiłam... Kiedyś nawet pomylili wynik... Dlatego teraz póki co nie robię, skoro lekarz nie każe!
W sumie betę zrobiłam dla potwierdzenia ciąży. Musisz być silna, wierzyć, że będzie dobrze.
Takie robienie testów nic nie da....np. żółte bobo testy wychodzą nawet gdy nie jest się w ciąży! Miałam tak chyba ze 2 razy! Także idź, rób Betkę! A ja trzymam kciuki!

Mój mąż mówi, że te plamienie to walka organizmu. Jesteśmy dobrej myśli...Musimy...

Z tym samopoczuciem to tak jest... Człowiek ufa lekarzowi, jeździ, wierzy, że się uda... Wydaje kupę kasy, szczepi się z nadzieją że będzie dobrze...
Później gdy się stara, liczy że wyjdzie test i ujrzy upragnione 2 kreseczki na teście!
A jak już je zobaczy, strach... co dalej... i boi się o każdy dzień oby do pierwszego USG!
Trzymajcie się laski!

Zula. Przytulam.Pamiętam jak mnie wszystko w... jak każdemu sie udawało a mi nie.wydane tysiące złotych, stres, wiele powikłań a tui tak doppa.Jak już wszystko wszystkich olałam o nie dałam już rady zaskoczyło i szybko sie skończyło.Potem długo długo nic i nasza córka, przyszła bez jakiegokolwiek leczenia.Cięzko jest wiem ale warto

Enya z tymi krwiakami to już róznie mówią jedni żeby leżeć inni żeby sie oszczedzać.Nigdy nie wiesz.Co do serducha to było najważniejsze pytanie na wizycie ale co z tego wiadomo jak może być.DZiś jest jutro nie ma.Staram sie o tym nie myśleć bo zwariuje.
Zadałam to pytanie bo kiedyś płaciłaciłąm cięzkie pieniądze bo zaufałam i tle tez straciałm.Mój znajomy lekarz też z żona jezdził do Łodzi na to co wy też ma córkę, wiec coś w tym jest.NA codzień prauje w Pogotowiu Ratunkowym(aktualnie l4) i ja już mało komu ufam z doświadczenia.
Co do testów zrobiłam miliony testów i tyle też łez przy nich wylałam.NAjgorsze to były z allegro a najlepsze najtańsze bobo testy z rózową płytką te nigdy nie zawiodły.Tym razem zrobilam 2 krechy wyszły bo wyszły a beta w 35 tc1500 wiec nie wiem od czego to zależy.

Truskawko przy clexane zdarzają sie krwiaczki, i one najczesciej plamią.Przy implanatcji także zaciskam mocno kciuki.Wecej luteinki nogi w góre i odpoczywać.
TAk jak piszesz jak zobaczysz już II to zamiast się cieszysz martwisz sie do usg a potem czekasz z wizyty do wizyty, i czekasz na najgorsze mimo że chcesz żeby było inaczej, a w dalszych tygodniach czekasz aż zacznie kopać, potem czemu nie kopie, potem czy sie nie udusi pępowiną, czy sie zdrowe urodzi, czy będzie ok.To jest MAsakra
Ania 2611 ja znam w K-ce a badania jest mnóstwo nie wiem czy jakieś już robiłąś np p-antykardiolipidowe??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Truskaweczko no to mnie załamałaś bo ja właśnie najczęściej poluję na bobotesty bo mają duże okienko, ale wczoraj robiłam jakieś innej firmy no i mam cień. Poza tym czuję się ciążowo. Co do wizyty i szczepionki- na samą szczepionkę jestem w stanie jechać ale na badania mnie nie stać. Nie mamy kolejnych 2 tys na badania. Więc jeśli beta potwierdzi ciążę to pojadę na samo szczepienie, nawet bez wizyty. Bo mnie na to nie stać. :no:

reklama
Hej Laseczki :)

Kaira
te doszczepianie pomaga w utrzymaniu ciąży.
Enya
Na Twoim miejscu szybciutko pedziłabym na bete i po pozytywnym wyniku jak najszybciej na doszczepienie. Trzymam kciukaski!!!!!!
Zozula
Przykro mi bardzo..., mnie sie nie udaje juz dobre ....8 lat :(, Wszystkie znajome z którymi zaczełam starania maja juz po dwójke dzieci, a ja nawet jednego nie moge sie doczekac :(((( . Nie chce Cie głaskac po głowie bo wiem jak to w...a , Tak naprawde to nigdy nie straciłam nadzieji, daje mi ona siły do dalszej walki . Nie trać nadzieji walcz kochana!!!! Ja codziennie patrze na mojego męża i widze że mam dla kogo walczyc :)))
Truskaweczko
3 tysi?? :szok:, Faktycznie leczenie u prof. M kosztuje hmmmm.

An ma , Katarina
Dziewczynki możecie mi powiedziec jakie badanka moge zrobic na własna reke przed wizyta u Prof T ?

Do góry