reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak myślałam, że ten zestaw to taki utarty schemat. Pilnuję diety ;)
Pytałam panią Dr o Encorton to usłyszałam, że nie trzeba, bo jestem innymi lekami zabezpieczona przed p/c, ciekawe którymi...

reklama
Mała czarna, tak jak napisała karpidlak - boryczko prowadzi moja ciążę w św. Zofii w Warszawie. Ja mam za sobą "tylko" jedno poronienie, po którym spróbowałam podejść do ciąży na żelaznym zestawie, który wprowadzili mi jeszcze w invikcie (moja ciąża jest z in vitro), konsultowalam się w ciąży dwa razy z jerzak a boryczko zgodziła się mnie poprowadzić kontynuując wdrożone wcześniej leczenie.

Mała czarna- jak byłam u Jerzak w kwietniu, była tam bardzo ładna kobieta. Miała krótkie czarne włosy i mówiła że jest po 3 poronieniach i ze ma mutacje Mthfr. Zapamiętałam ja bo miała piękny makijaż :) To nie byłaś Ty?
Hehe jeśli dla Ciebie krótkie włosy to włosy do łopatek, to możliwe że to ja ;) pamiętasz może który to mógł być?
czarna_mala witaj. ANA2 i ANA1 to to samo badanie, tylko ANA2 jest bardziej szczegółowe. Nie musisz się martwić, że ominiesz ANA1, jeśli ma coś wyjść, to wyjdzie. Ja też straciłam ciążę na clexane i acardzie, udało się dopiero na sterydzie.
O to super informacja dla mnie :D
Mała czarna witaj w gronie .Współczuję strat .Może na początek zrob też NK
Mam na mojej liście z badaniami do wykonania, komórki Nk ;) boję się że wyjdą podwyższone, a z nimi podobno dużo zachodu :(

Mała czarna.. ja Cię pamiętam, urzęduje tu dość długo ale większość spraw już przerabiałam więc udzielam się z krzaków ;)
[emoji8]

Czarna_Mala - ja obecnie jestem w ciazy i ze względu na niedoczynność tarczycy, tsh oraz ft4 badam co miesiac. W ok 8 tyg ft4 wyszło ki w górnej granicy, moja Pani endokrynolog powiedziała wtedy ze z ft4 większy problem jest jak jest za niskie, jesli dobrze pamietam mówiła ze moze to świadczyć o tym ze lozysko zle sie rozwija. Mówiła ze jesli bede miała trochę ponad norma mam sie tym nie martwic. Oczywiście na pewno warto żebyś skonsultowała to z endo ale to nie koniecznie musi byc to:/ a jakie wyszło Ci tsh?
Z tego co czytam na forum części dziewczyn pomaga leczenie Jerzak, drugiej części leczeni immunologiczne czyli streryd ewentualnie wlewu/szczepionki wiec moze warto abyś spróbowała ze sterydami.
Moje Tsh to 1,2 więc podobno idealne...muszę Was poczytać i zagłebić się w temat wlewów, szczepionek i sterydów, bo prawdę mówiąc jestem w tym temacie zielona...

Dziewczyny załączam moją sporządzoną przeze mnie listę badań na podstawie wiadomości jakie zdobyłam w Internecie. Czy są jeszcze jakieś ważne badania które pominęłam albo na liście znajdują się jakieś zbędne badania?
Do listy doszło jeszcze badanie Białek C i S ;)

Załączniki

• uploadfromtaptalk1446415634976.jpg
    uploadfromtaptalk1446415634976.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 72
Czarna mała pt 1 i 11 to jest takie samo badanie ( prz. Kardiolip.i antyfosfo.)tylko nazwa inna.Nie masz jeszcze Antykoagulantu tocznia .też ważne

reklama
Do góry