reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak myślałam, że ten zestaw to taki utarty schemat. Pilnuję diety ;)
Pytałam panią Dr o Encorton to usłyszałam, że nie trzeba, bo jestem innymi lekami zabezpieczona przed p/c, ciekawe którymi...

reklama
Mała czarna, tak jak napisała karpidlak - boryczko prowadzi moja ciążę w św. Zofii w Warszawie. Ja mam za sobą "tylko" jedno poronienie, po którym spróbowałam podejść do ciąży na żelaznym zestawie, który wprowadzili mi jeszcze w invikcie (moja ciąża jest z in vitro), konsultowalam się w ciąży dwa razy z jerzak a boryczko zgodziła się mnie poprowadzić kontynuując wdrożone wcześniej leczenie.

Mała czarna- jak byłam u Jerzak w kwietniu, była tam bardzo ładna kobieta. Miała krótkie czarne włosy i mówiła że jest po 3 poronieniach i ze ma mutacje Mthfr. Zapamiętałam ja bo miała piękny makijaż :) To nie byłaś Ty?
Hehe jeśli dla Ciebie krótkie włosy to włosy do łopatek, to możliwe że to ja ;) pamiętasz może który to mógł być?
czarna_mala witaj. ANA2 i ANA1 to to samo badanie, tylko ANA2 jest bardziej szczegółowe. Nie musisz się martwić, że ominiesz ANA1, jeśli ma coś wyjść, to wyjdzie. Ja też straciłam ciążę na clexane i acardzie, udało się dopiero na sterydzie.
O to super informacja dla mnie :D
Mała czarna witaj w gronie .Współczuję strat .Może na początek zrob też NK
Mam na mojej liście z badaniami do wykonania, komórki Nk ;) boję się że wyjdą podwyższone, a z nimi podobno dużo zachodu :(

Mała czarna.. ja Cię pamiętam, urzęduje tu dość długo ale większość spraw już przerabiałam więc udzielam się z krzaków ;)
[emoji8]

Czarna_Mala - ja obecnie jestem w ciazy i ze względu na niedoczynność tarczycy, tsh oraz ft4 badam co miesiac. W ok 8 tyg ft4 wyszło ki w górnej granicy, moja Pani endokrynolog powiedziała wtedy ze z ft4 większy problem jest jak jest za niskie, jesli dobrze pamietam mówiła ze moze to świadczyć o tym ze lozysko zle sie rozwija. Mówiła ze jesli bede miała trochę ponad norma mam sie tym nie martwic. Oczywiście na pewno warto żebyś skonsultowała to z endo ale to nie koniecznie musi byc to:/ a jakie wyszło Ci tsh?
Z tego co czytam na forum części dziewczyn pomaga leczenie Jerzak, drugiej części leczeni immunologiczne czyli streryd ewentualnie wlewu/szczepionki wiec moze warto abyś spróbowała ze sterydami.
Moje Tsh to 1,2 więc podobno idealne...muszę Was poczytać i zagłebić się w temat wlewów, szczepionek i sterydów, bo prawdę mówiąc jestem w tym temacie zielona...

Dziewczyny załączam moją sporządzoną przeze mnie listę badań na podstawie wiadomości jakie zdobyłam w Internecie. Czy są jeszcze jakieś ważne badania które pominęłam albo na liście znajdują się jakieś zbędne badania?
Do listy doszło jeszcze badanie Białek C i S ;)

Załączniki

• uploadfromtaptalk1446415634976.jpg
    uploadfromtaptalk1446415634976.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 69
Czarna mała pt 1 i 11 to jest takie samo badanie ( prz. Kardiolip.i antyfosfo.)tylko nazwa inna.Nie masz jeszcze Antykoagulantu tocznia .też ważne

reklama
Do góry