reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

miromirka - ja leczę się u dr Jerzego Przybycienia - ginekologa.
a póki co teraz chwilowo u immunologa dr Tchórzewskiego - czekam na szczepionki limfocytami mojego męża :)

reklama
a no tak:) przepraszam poleciłaś mi go wcześniej.

A jak dziewczyny sądzicie, macie jakieś potwierdzone przypadki tj. znacie kogoś komu pomogły te szczepienia? ja tak sobie myślę że pewnie jakby przebadać wszystkie kobiety dzieciate i w ciąży.. to pewnie u wielu wyszły by jakieś tam nieprawidłowości, które i nam powychodziły, tylko mało kto robi tyle tych badań..

dziewczyny, znalazłam listę badań, które mi zostały do zrobienie, kiedy lekarz powiedział że to mąż i już ich nie robiłam.
Mutacja czynnika V Leiden 200zł
Mutacja genu protrombiny 20210 200zł (chociaż tu mam wrażenie że mam tak zapisane że jedno z drugim 200zł)
Mutacja genu MTHFR C 677 T i mutacja genu MTHFR A 1298 C 250ZŁ
Aktywność białka C 60zł
Aktywność białka S 80zł
i właśnie nasze kochane Allo-MLR+ test cytotoksyczny na Wielickiej 219,95zł od pary

Zula z tego co sie orientuje , to chyba jednak trzeba byc z w szpitalu, nie wiem jak to jest jak np. poronisz w domu , a w szpitalu badają płód.
Jeśli chodzi o tydzień ciązy, to chyba nieważne, juz od zapłodnienia traktują jako dziecko.
Tak na prawde wszystko zależy od szpitala, w pierwszej ciazy miałam zabieg w miedzylesiu, i nawet nikt sie nie zająknał że jest taka możliwośc.
a w szpitalu w wawie - św. zofii, lekarz po pierwsze zaproponował rozmowe z psychologiem i od razu przekazał infomację, że szpital wystawia zaświadczenia o urodzeniu martwego dziecka.
Na jego podstawie najbliższy urzad miasta- akt zgonu, który upoważnia do ubiegania się o urlop macierzyński.
Ja akurat nie korzystałam, bo stwierdziałm że szybciej dojde do siebie, jak wróce do pracy i normalnośći, wiec na zwolnieniu byłam tylko dwa tygodnie.
ale dla niektórych dziewczyn to może byc wybawienie.

eh , wiem juz ze dostaje paranoi z tymi wszystkimi badaniami...
chyba powinnam sie juz skupic na staraniach, a nie stresowac sie i szkuac jeszcze innych "chorób" . No sama juz nie wiem co robić :-(
A tak jak mówisz, trzeba jakoś wrzucic na luz, bo opórcz dni płodnych... to i spokój ducha sie przyda...

Miromirka, to nawet niezłe ceny, w porównaniu do tych z Łodzi, to niebo o ziemia:-)
Jesli chodzi o szczepionki, to ja sie zdecydowałam głownie z tego powódu , że mam w swoim otoczeniu koleżanki , które po kilku poronieniach , po szczepieniach donosiły...
Z drugiej strony np . bardzo znana lekarz z wawy Jerzak, u której dużo dziewczyn z powodzeniem się leczy, w ogole nie wierzy w badanie MLR i jego wpływ na ciąże.

Najgorsze ze my w tym wszystkim jak króliki doświadczalne.. nie wiadomo na czym sie skupic i komu zaufac.:-(

Ostatnia edycja:
aaa zapomniałam Miromirka, ja bede upierdliwiec z tymi komórkami NK,
ale na Twoim miejscu to badanie tez bym zrobiła..
poczytaj w necie, niestety to cholerstwo jest tez dużym zagrożeniem do ciąży.

Misiejku - tak pół żartem pół serio: mało masz choróbsk wykrytych?:) nie masz już więcej:) trzeba się tego trzymać i już. Dziękuję Ci też za wszystkie informacje

A ja chciałam Wam napisać jakie mam wyniki wczorajszych badań (to był 4dpt) TSH 1,07, FT3 2,20, FT4 1,18, Estradiol 141,30 Progesteron 23,40, Prolaktyna 15,57 - chyba po raz pierwszy ni emam się do czego przyczepić:) Jak Wy myślicie?

Barbinko wróć:(

Zula no super wyniki :-), a powiedz jak sie w ogole czujesz, masz jakies objawy ,że sie udało ;-)??
Jaki teraz plan ?

hehe dobrze napisałas :-), przyznaje z reka na sercu, ze w tej kwestii niestety psychol jestem, od zawsze latam do tych lekarzy jak na sraczke , za przeproszeniem ;-)
Jesli chodzi o zdrowie , zawsze wszystko w czarnych barwach widzę...
jak mała plamka , to na pewno rak, jak kłuje w boku to pierwsza myśl - marskośc wątroby itd... zwariowac od tego można..

ostatnio hit ! wstyd sie przyznac.. wymysliłam sobie opryszczkę na narządach rodnych... poleciałam od razu do ginekologa, mało mnie nie wyrzuciła za drzwi , bo latam do niej praktycznie co tydzien z czyms nowym:sorry:
oczywiscie okazała sie że to jakas mała krostka..
ale weekend oczywsicie cały popsuty miałam.. :-p

reklama
Zula myślę że bardzo ładne wyniki:)

Misiejek- zrobię i te komórki NK
Wiadomo jak jest, kupy kasy nie mam, ale pomału po 1 będę sobie robić. Bardzo bym chciała wiedzieć co i gdzie można zrobić na NFZ. Od lekarzy niczego się nie dowiedziałam. Powiedział że da mi skierowanie i wychodzi na to że chodziło mu o Wielicką, ale nie wiem czy będę za to płacić czy nie... znalazłam tylko info że w Novum w Warszawie, po skierowaniu od lekarza można odbyć konsultację genetyczną na NFZ po 3 poronieniach lub więcej, ale czy badania wtedy też? nie wiem

Do góry